自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

J https://www.hk01.com/article/943 ... articlecopy&utm_medium=referral

加密貨幣交易平台JPEX涉嫌無牌經營,事件至今有11人涉嫌串謀詐騙被捕,包括林作及「陳怡」。截至昨日(21日)下午5時,警方接獲2,197人報案,涉及金額約13.7億元。林作於本周二(19日)獲准保釋候查,他昨日晚上在Instagram宣布將會在今日(22日)下午3時召開緊急記者會,交代事件最新進展。林作準時於下午3時露面,神情凝重,由代表律師陪同下開記者會,而其女朋友裕美在後方陪同。

他表示,於19日離開警署,沒被控告及獲准保釋,他不會在公開或的下就案情相信任何方面作評論。而位於中環辦公室已在前日終止租約,所有業務已中止。他又指,選擇積極樂觀面對事件,他亦有很多事情想做及幫忙,但基於案件刑事調查中,他暫不能做,日後獲得清白之身後,會在自己能力範圍內及法律容許下協助受影響人士。而未來他會協助執法機關,直至事件水落石出,並希望盡快將幕後人士繩之以法。他對於涉及JPEX一案的所有提問,均指涉及案情而不便回應,但指過去兩天自己「瞓得好」。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

佢個記者會好廢喎,咩都唔講得
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

琥珀宮

mickeyeva 發表於 23-9-22 15:22
J https://www.hk01.com/article/943783?utm_source=01articlecopy&utm_medium=referral

終於正常返一次

珍珠宮

esmehouse 發表於 23-9-22 15:24
好彩無睇。。

大宅

esmehouse 發表於 23-9-22 15:24

唔關於案情嘅唔答。。問案情又話唔答得

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

emzzzz 發表於 23-9-22 15:25
唔關於案情嘅唔答。。問案情又話唔答得
佢個律師個樣都好 on 居居吓
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

侯爵府

環保接龍勳章

留言仲好笑呀
林作成日都係答我我我我我...

子爵府

其實個記者會都expect佢唔會講案情既野, 記者們最多只可以問下佢呢2日心情/點過/親朋間既互動。要夾硬問佢一d佢都唔答得既問題都冇用。

侯爵府

環保接龍勳章

林作算本事呀..
我本身好少睇直播, 因為佢..
都特登上CHANNEL C睇..

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

經濟日報網站直播,

凍過水嘅”作客“,仲唔把握機會爆料?
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

侯爵府

onlam2005 發表於 23-9-22 15:28
林作算本事呀..
我本身好少睇直播, 因為佢..
都特登上CHANNEL C睇..

成家衰過洗廁所。

男爵府

律師個樣好有喜感

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

佢同陳怡表現差好遠... 佢好謹慎講野..

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

林作成日講, 涉及案程, 不方便回答!

翡翠宮

回覆樓主:

其實佢件案已進入司法程序,根本好多野唔講得。雖然佢平時口臭又寸,但其實佢都係一個有「內容」既人,佢肯出黎作回應,其實都算有承擔....人總有行差踏錯既時候,33歲既男人離成熟還遠呢!希望佢可以 learn by mistake....人太猖狂必有禍,有罪無罪由法律去裁決吧!

IaMMoYY    發表於 23-9-22 19:17
QUEEN314    發表於 23-9-22 15:50

琥珀宮

lojo11 發表於 23-9-22 15:35
佢同陳怡表現差好遠... 佢好謹慎講野..

佢本身係律師,知道點做係對自己最大保障

男爵府

即係共犯轉做污點證人 指證幕後老闆
無師自通,每天追求神蹟,鎮守潮汐,戒財色名食睡。無所從來,亦無所去。

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

木土土 發表於 23-9-22 15:41
佢本身係律師,知道點做係對自己最大保障

唔知係咪佢無了解過有牌同無牌,所以今次表面似衰左

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章

bb2 發表於 23-9-22 15:39
其實佢件案已進入司法程序,根本好多野唔講得。雖然佢平時口臭又寸,但其實佢都係一個有「內容」既人,佢肯 ...

保險單野佢都應該要learn by mistake啦

侯爵府

佢要小心, 隨時比金主揾人打佢

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊