論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

因我現職印印將會於9月30號走人,我現請緊本地印印,昨日見o岩一個,她是比人炒左兩次,其實我時間實在緊迫,見左好多個都唔o岩,哩個各方面都好配合我屋企,所以本來誋住簽架喇,但到尾聲時個agent竟然話我知佢想有自己一間房,原因係佢會帶埋note book到我家,每晚會上大約2小時網,我已經同佢講左無可能自己一間房,但我個心好驚佢會日頭無人向屋企時勁上網唔做野,我而家個心真係15..16,唔知要唔要佢好..好煩~

禁止訪問

民房

No, la ..... 你請工人系做家務, 定做 I.T 呀

珍珠宮

No. Definitely do not hire her no matter how urgent it is.

She was already terminated for two contracts already. Don't you see she has a lot problems. Probably she got the (break contract) money to buy her notebook computer. Beside, why does she need to use her notebook for internet? If you agree her to use for 2 hours, she will use it whenever nobody is at home.

複式洋房

比人炒兩獲你都敢請,贈你一個字.....勇!!!

男爵府

斷約工人 --- no way.
note book+每晚上2小時網 --- no way. Really 2 hours only? Only at night, how about in daytime?

男爵府

唔慣得,d工人斷極約都可以留底,真係多得你地甘善心僱主,令多d p..k可"橫行無忌"

你件極品,未做巳講定要求,要房,要上網,你都覺得佢啱做你份工,佢都有d似個朋友個件,以前僱主不在,偷我個friend note book用,可能係佢炒了舊野,你接了手.

大宅

梗係唔請啦, 斷兩次約, 仲要要求多多.... 要兩個鐘上網... 有冇攪錯呀, 佢係咪做工人架?????? 你見工時, 會唔會要求boss咁樣呢?

無論幾急, 都唔好請這工人啦...... 仲係兩次未完約添....

唉....如果你係好有錢既, 你咪請囉... 之後抄咗佢...最多都係賠一個月+機票+另請新工人的費用+時間再train囉...........

男爵府

可否分享下你個agent給我地聽,因為個agent可以幫個工人提出如此要求,都知這間agent有d問題,唔幫僱主之余,還唔用腦去幫d甘工人

子爵府

你急用工人就更加唔好請呢個啦,,,
未請都知結果係會炒,,,重請嚟做乜喎!!
其一佢斷兩次約,完全唔應該考慮~
其二佢要求有自己一間房,已經係問題,但你又無得俾佢有自己間房,更係大問題.
其三,上網???唔係卦??佢部notebook點嚟?無他??佢斷兩次約又收多兩個月錢!斷多幾張相,又可換新機了!!
唔洗諗啦,,,呢d叫佢反去做大小姐啦!佢唔啱做工人~

洋房

如果妳真係咁急搵工人,不如搵多幾間好過啦,點都會請到,再唔係搵個鐘點返黎幫住手.
呢d妳都請,到第日炒佢,機票各樣,計計埋埋都唔小錢,足夠妳請個鐘點啦.

呢d款,包妳用唔到半年~~

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

唔得,成日掛上网同講電話,邉有時間做野呀?
一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

男爵府

I don't think anyone will say Yes.

男爵府

好媽媽勳章

有個電話已經甘大鑊,有電腦重得了? 上網好易2個鐘,你唔係到又上,夜晚又上到唔睡覺,如何有精神做野呢?

侯爵府

俾我一定唔會請, 最討厭d 工人多多要求, 他們態度係有問題的。 何況佢既身份係工人, 你問吓佢, 合約有無可能寫埋用兩小時電腦囉...無既, 點解有咁既要求。

原帖由 Ivy124 於 09-8-31 09:40 發表
因我現職印印將會於9月30號走人,我現請緊本地印印,昨日見o岩一個,她是比人炒左兩次,其實我時間實在緊迫,見左好多個都唔o岩,哩個各方面都好配合我屋企,所以本來誋住簽架喇,但到尾聲時個agent竟然話我知佢想有自己一間 ...

侯爵府

育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

又要有自己房, 仲帶埋notebokk要每日上網兩個鐘, 使唔使買埋大班椅? 似黎做老闆多d

民房

咁嘅垃圾工人都想請?
唉!香港真係外傭天堂!
佩服!

伯爵府

畀面勳章

比人炒左兩次已經唔使諗&唔要得啦...
重想有自己一間房+每晚上大約2小時網
而版主竟然重 15...16...

別墅

如果你請佢,好佩服你
你真係一個好僱主

侯爵府

斷約還要甘多要求, 又難為agent 夠膽同佢開口, 你亦應該慶幸agent 甘垣白可愛, 吾是甘都要諗卦...................

首頁

尾頁

跳至