興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

熱血金章 好媽媽勳章 畀面勳章

呢張係我今個月嘅BILL,見到啲數據用量嗎?(*時間)
我用cheap plan每月只有20mb!
16/4嗰次數據係啱嘅,我上過FB望一望,因為好驚爆,所以即閃,但之後我冇再用過手機上網...
我收到張單即刻打上台問,佢地先前話我係dl咗某程式,我嗰時驚係個電話自動upgrade啦,於是打去nokia問部機會唔會咁,佢地教我check咗手機個seting之後話唔會咁. 過咗兩日,可以上網check單,我就見到呢啲數據,於是再打去啦,佢地都話有問題,轉介過去技術支援部check係咪佢地個台有問題...
10日後,佢地覆咗我,話佢地個台正常!!的確check到係我張sim卡上過FB,至於時間及所見到嘅"數據"上落,係因為FB不停有更新喎!我一係即時交全數, 一係加簽一年貴plan!:;pppp:

我有以下唔明,佢地話我可能係上過FB冇登出喎,如果係,我點解喺16/4用過之後,唔係一直連線?而到2/5夜晚又再無啦啦上返網,跟住又到3/5之後又離線?(呢個問題我問過佢地,佢地只係不停咁話,我地公司係check到正常,係你用過,你只有另一個"優惠"就係簽貴plan)

伯爵府

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

咁都得

子爵府

好媽媽勳章

你用邊個台呀? 而家收你幾錢?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

你用邊間公司?
通常唔會咁架喎, 如果你確定自己無用過的, 你可以打去電訊管理局投訴, 再打去消委會同萍果投訴

有d 電話公司會亂收費, 有時明明係個電腦出問題都照收你錢, 駁d 人唔睇單或者怕麻煩而比錢

唔好助長佢地呀!

伯爵府

原帖由 stitch_katty 於 10-5-31 12:07 發表
你用邊個台呀? 而家收你幾錢?

123囉,上網費$700!

伯爵府

原帖由 shinku 於 10-5-31 12:15 發表
你用邊間公司?
通常唔會咁架喎, 如果你確定自己無用過的, 你可以打去電訊管理局投訴, 再打去消委會同萍果投訴

有d 電話公司會亂收費, 有時明明係個電腦出問題都照收你錢, 駁d 人唔睇單或者怕麻煩而比錢

唔好助長佢 ...

我諗真係要咁做!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

上星期, 我女個同學又係收到張bill, 即刻嚇親左幾日, 張bill你地估下幾多$$? 過萬蚊呀....又係果間電訊公司, 後來都要打去問,原來sell佢轉$16X台費包上網, 用左可免之前費用,真係不知所謂......

男爵府

開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我屈過$15XX,話我用左150M呀,我心諗,佢當我地D C9傻,150M可以DOWLOAD好多野啦,123克人憎﹗

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我都聽過好多人比呢間野騙過!

別墅

轉台啦...
我有個朋友都試過比呢個台屈.......投訴到可以即時解約唔使比PENALTY.
我自己本人緊PCCX, 雖然係無限DATA, 不過我問過人地會有個上限, 如果本身冇用包DATA既PLAN, 咁D DATA費上限就$8XX, 用有限量既DATA PLAN就$2XX....
真係用多左都唔伯過千過萬.....

伯爵府

原帖由 拾拾 於 10-5-31 14:39 發表
轉台啦...
我有個朋友都試過比呢個台屈.......投訴到可以即時解約唔使比PENALTY.
我自己本人緊PCCX, 雖然係無限DATA, 不過我問過人地會有個上限, 如果本身冇用包DATA既PLAN, 咁D DATA費上限就$8XX, 用有限量既DATA P ...

我啱啱send咗啲資料上電訊管理局投訴了...
點嘈到可以即時解約咁勁,我都想啊,但唔識嘈喎

伯爵府

我應該依家就去cut佢?

唉喲,好煩啊

伯爵府

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

你係咪用 123 呀 ?
我之前都有 post 講 123 亂收上網費 ?
之後我投訴 123 客戶服務部, apple 報, 消費者 &
其他部門, 攪左好耐, 而家 123 終於屈服.

伯爵府

原帖由 newchun 於 10-5-31 22:24 發表
你係咪用 123 呀 ?
我之前都有 post 講 123 亂收上網費 ?
之後我投訴 123 客戶服務部, apple 報, 消費者 &
其他部門, 攪左好耐, 而家 123 終於屈服.

咪就係呢間狗台囉,原本佢真係咁賤!
我尋日email咗電訊管理局了,係咪應該contact埋生果日報?

珍珠宮

告埋上消委會啦

通知左報紙, 佢地做野會快D 架

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 vicky 於 10-6-1 09:11 發表

我尋日email咗電訊管理局了,係咪應該contact埋生果日報?

如果你有足夠証據, 可以向生果日報投訴的

民房

原帖由 vicky 於 10-6-1 09:11 發表

你好Vicky,我們希望可以對此深入了解和跟進,歡迎登入http://one2free.hkcsl.com/jsp/form_engine/generateFormO2f.do?feFormid=9878563&language=tch
留下你的聯絡資料,讓我們可以繼續跟進。謝謝!

伯爵府

今日睇生果日報,見倒投訴嗰版,近排都好多類似案件!! 正明,呢間真係屈人寺
最可悲係電管嘅回應:無能為力! 嘿

首頁

尾頁

跳至