自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章

有個舊同事4X歲被炒後, 咁好彩比佢揾到份筍工, 人高一樣但福利好好多, 最近又加了人工, 佢打比我猛咁喺度晒命! 唉...我都好想轉工, 但又怕未必可以咁好彩好似佢咁! 唯一可以安慰自己嘅就係我呢份工好他條囉!

公爵府

好媽媽勳章

由佢曬飽佢....
你的人格如何,你的人生亦必如何!

大宅

祝佢好好命囉...

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

原帖由 小師妹 於 10-7-23 14:17 發表
有個舊同事4X歲被炒後, 咁好彩比佢揾到份筍工, 人高一樣但福利好好多, 最近又加了人工, 佢打比我猛咁喺度晒命! 唉...我都好想轉工, 但又怕未必可以咁好彩好似佢咁! 唯一可以安慰自己嘅就係我呢份工好他條囉! ...

佢想介紹你轉埋過去?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

未由得佢晒啦.

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

無人會同人講自己"梅"過以前喎(除左想借$)

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 CALVEN 於 10-7-23 14:30 發表
無人會同人講自己"梅"過以前喎(除左想借$)

侯爵府

好媽媽勳章

心裏總是有點兒酸味!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

如果佢無踩其他人,淨係哂命就由佢啦!

侯爵府

好媽媽勳章

人就一定係報喜不報憂架喇, 可能佢有大把衰野無話過你知呢!

公爵府

畀面勳章

咁唔通望人衰咩,我會'等'佢開心LOR!
話哂佢係被'炒'!

伯爵府

好媽媽勳章

算啦, 佢都係"吹水"之嘛.....係真係假, 你都唔知架, 你夠可以同佢吹話"你走左之後, 你份人工加埋落我到添呀"

珍珠宮

原帖由 jodylulu 於 10-7-23 14:35 發表
人就一定係報喜不報憂架喇, 可能佢有大把衰野無話過你知呢!

無錯, 無聊人做無聊事.:;pppp:

大宅

你就祝佢再比人炒, 一下份仲好添.

有個舊同事4X歲被炒後, 咁好彩比佢揾到份筍工, 人高一樣但福利好好多, 最近又加了人工, 佢打比我猛咁喺度晒命! 唉...我都好想轉工, 但又怕未必可以咁好彩好似佢咁! 唯一可以安慰自己嘅就係我呢份工好他條囉! ...

禁止訪問

大宅

點解大家會咁諗架, 唔通佢打畀你話你知佢幾十歲人比人炒左, 之後一直搵唔到工做, 搵到都係要減好多人工, 工時又長老闆又衰.... 咁你會開心d??

如果我有同事比人炒左, 即使同佢唔friend, 聽到佢搵到工, 仲要更開心, 我都會為佢高興! 我最近有個朋友, 好後生但係學歷唔高, 已經半年仲未有著落, 我不知幾希望佢打比我曬命話搵到人工高福利好既工!
講野唔好笑又唔識講爛gag
上forum只為吹水唔好同我認真

翡翠宮

算啦, 人地未必係晒命嘅.

其實比人炒好慘, 搵倒工咪幾好囉!! 我諗你可能係隔離飯香啫.

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

唔好咁啦, 你當唔當佢係朋友先?? 唔o岩嘴型咪唔好理佢囉, 係fd既就替佢高興吧

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

佢係咪學歷好, 經驗夠 ? 算啦, 人比人, 比C 人架~ (或者佢工時長, 又成日俾人插呢 )

大宅

原帖由 Bman 於 10-7-23 15:39 發表
點解大家會咁諗架, 唔通佢打畀你話你知佢幾十歲人比人炒左, 之後一直搵唔到工做, 搵到都係要減好多人工, 工時又長老闆又衰.... 咁你會開心d??

如果我有同事比人炒左, 即使同佢唔friend, 聽到佢搵到工, 仲要更開心, ...

我都係咁諗....
唔通真係要人地好慘先開心咩~

首頁

尾頁

跳至