跳至

首頁

尾頁

大宅

有無mama去睇過呀?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

一田我有興趣喎

侯爵府

叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

聽日咁岩去沙田...FIT哂

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我想去但要湊仔...c6而家返夜抽唔到時間

大宅

原帖由 戲如人生 於 10-10-1 00:06 發表
聽日咁岩去沙田...FIT哂

返來報告o下!
我下星期都入沙田
2011 新手媽媽^^
hello!我係201101王小b^^
12w1 彈o下彈o下 訓覺豬@@ 30w2  嘴仔勁似爸爸
16w1 又係訓覺豬><
17w2 吮吮食指  好鬼Q^^
20w4 郁手踢腳冇時停 原來係百厭仔><
28w1 原來係肥b= =

別墅

大家先看看這些資料吧!

http://www.yata.hk/promotion/event.html

大宅

有d用品好似好抵,而且買滿500 有送貨,唔駛自己拎得咁辛苦

大宅

我係第1日買咗以下既東西:-

1) 0/3 baby sara
摺床+4吋厚床裖 - $1,513
2) disney 8
件床上用品 x 2 - $399 x 2 = $798
3) nuk
奶樽 x 4 = $38.4 x 4 = $153.6
4) nuk
消毒煲 - $428 (換購價)
$2,892.6

至於 bb , 2星期前照完結構個日, 咁啱見到 chicco simplicity 做緊特價 $14xx, 順便買埋 !

d 朋友都話遲 d 其他地方應該仲有 big sales, 但我老公5鍾意成日周圍行街, 前日我地咁啱 day off 經過一田先知有 bb (1日朝早, 冇咁多人), 佢見同正價有15-20% off 就話算, 叫我一次買晒d大件野, 冇謂煩兼同人迫 (愈平愈多人) ! 佢仲話叫我自己買少 d 冇謂野都係番度啦

仲有用恆生咭有3倍積分, 如果有累積既 cash dollar, 又可以再平 d :)

複式洋房

回覆 7# 心抱 的文章

我都有呀~你幾時去~夾岩既一齊去丫~

大宅

原帖由 bemystar 於 10-10-1 19:51 發表
我係第1日買咗以下既東西:-

1) 0/3 baby sara 摺床+4吋厚床裖 - $1,513
2) disney 8件床上用品 x 2套 - $399 x 2 = $798
3) nuk 奶樽 x 4 個 = $38.4 x 4 = $153.6
4) nuk 消毒煲 - $428 (換購價)
共 $2,892.6
...

個床上用品唔係12件ga?
仲諗住上次冇o向吉之買,now買返tim!
有冇chu chu野平呢唔知?
2011 新手媽媽^^
hello!我係201101王小b^^
12w1 彈o下彈o下 訓覺豬@@ 30w2  嘴仔勁似爸爸
16w1 又係訓覺豬><
17w2 吮吮食指  好鬼Q^^
20w4 郁手踢腳冇時停 原來係百厭仔><
28w1 原來係肥b= =

大宅

原帖由 lovebaby2011 於 10-10-2 09:06 發表

個床上用品唔係12件ga?
仲諗住上次冇o向吉之買,now買返tim!
有冇chu chu野平呢唔知?

casablanca 先係12 件庄, 我係買 disney 8件庄, 2個 counters 係埋一齊.

我見 disney 既床圍係4邊 (即一件圍晒成張床), 薄被芯 "車" 緊係被袋 (冬天再放埋厚被芯), 枕芯只得一個; 而casablanca 就床頭圍獨立一個 (1件), 冬夏被芯冇"車" 緊 (2件計), 多一個枕芯 (1件), 合共多咗4件 !!

我自己覺得 casablanca 個床頭圍又高又笨重, 加上鍾意 disney 出既 pattern 多些, 所以冇揀 casablanca!

chuchu 既 counter 大部份做緊 20% off, 有套 ppsu 4件庄奶樽做緊特價, 但我5記得係 $256 定 $265 !

子爵府

原帖由 siusiu2011 於 10-10-1 23:40 發表
我都有呀~你幾時去~夾岩既一齊去丫~

我想閒日10AM-3PM果D時間, 因為阿囡返左學, 我FREE D
最好係星期二同星期四, 阿囡返小童軍同交安, 放5:15, 時間充裕

別墅

我禽日都有去,不過未買嘢,下次先至買。我覺得買100元NUK貨品再加$428換消毒奶煲係抵,因為係護協都要$471。雖然奶樽係護協平DD,但係計起黎都係一田平D。

唔知遲D一田十一月大減價時會唔會再平D呢?

我都有諗住買SET床上用品,但係成日都覺得好似買得太早咁。呢個價錢好似係十一月大減價時都係呢個價,護協都係呢個價,所以仲諗緊買唔買住。

別墅

另外,大家有冇諗住買廿八方,我諗呢度訂都算好,同係會展BB展個價差不多。

妮飄尿片都好好用,佢買一箱送十五條及三包濕紙巾。不過,唔知藥房會唔會平D呢?

原帖由 JanetBin 於 10-10-2 12:41 發表
我禽日都有去,不過未買嘢,下次先至買。我覺得買100元NUK貨品再加$428換消毒奶煲係抵,因為係護協都要$471。雖然奶樽係護協平DD,但係計起黎都係一田平D。

唔知遲D一田十一月大減價時會唔會再平D呢?

我都有諗住買SET床上 ...

大宅

原帖由 JanetBin 於 10-10-2 12:43 發表
另外,大家有冇諗住買廿八方,我諗呢度訂都算好,同係會展BB展個價差不多。

妮飄尿片都好好用,佢買一箱送十五條及三包濕紙巾。不過,唔知藥房會唔會平D呢?

...

我訂左28方啦,佢個counter折實$2,821,但用恆生卡再有95折,只係$2,680咋!

子爵府

原帖由 JanetBin 於 10-10-2 12:43 發表

...

廿八方, 我好有疑惑, 如果我有電燉盅, 咁我又有時間, 仲駛吾駛買廿八方呢, 因為廿八方都好似幾貴喎, 自己買料會吾會平d呢??
我上胎响mammy度坐月, d野mammy幫我搞掂, 今胎要留返响自己屋企坐月, 乜都自己黎, 諗起開始有d驚

大宅

嘩,你咩都自己黎,會唔會好忙呀?
雖然我媽咪都會黎幫手,但我係第一胎,我驚到時手忙腳亂,所以都買左啦!自己身體好d,照顧bb都方便d丫

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原帖由 心抱 於 10-10-2 16:39 發表

廿八方, 我好有疑惑, 如果我有電燉盅, 咁我又有時間, 仲駛吾駛買廿八方呢, 因為廿八方都好似幾貴喎, 自己買料會吾會平d呢??
我上胎响mammy度坐月, d野mammy幫我搞掂, 今胎要留返响自己屋企坐月, 乜都自己黎, 諗起 ...

我都諗緊買唔買廿八方~上胎o係呀媽坐月..佢搞掂..今胎o係自己屋企坐月..c6又半桶水都唔知佢識唔識?我要問我呀媽煲d乜黎補身...

別墅

嘩好抵呀! 早知我依家先至訂啦!佢有冇嘢送呀?

別墅

其實都無關有冇燉盅。佢係方便我地煲。果陣時我奶奶攞過D藥材去藥材舖問,佢話d藥材都ok,但梗係未至於最好的。我兩胎都係飲佢,都覺得ok。

如果您只得一個人坐月,咁買廿八方好d。您到時都會好攰,攪d方便d好d。您仲要照顧阿大阿二仲有自己喎。

原帖由 心抱 於 10-10-2 13:39 發表

我上胎响mammy度坐月, d野mammy幫我搞掂, 今胎要留返响自己屋企坐月, 乜都自己黎, 諗起 ...

首頁

尾頁

跳至