自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

1) 最憎有人行到閘口企定定係手袋度搵八達通(好心唔好阻住地球轉啦,一早攞定張八達通出黎或行埋一邊搵啦,真係好好意思企係度,大姐大到...)

2) 最憎D人搭扶手電梯時,搭到地面時慢慢下望下自己應該向邊面行(喂大佬,你唔行快D,後面D人上緊黎咖,有無常識咖,一陣一仆一碌甘點算呀,真係痴線)

3) 最憎搭MTR時車箱已迫滿好多人,D人仲可以若無其事衝入黎,撞到人都當無事發生(最慘就係帶住小朋友果D人)

4) 最憎有D學生成班人一字排開甘行落樓梯或上樓梯(嘩~霸住哂條路啦,人地唔洗行啦,有人行都唔識讓,而家D學生真係....)

子爵府

最憎d 人迫到死, 成個人 I 晒落條扶手柱度, 由得側邊D 人想扶都冇得扶. 啤住佢都唔理.

條柱你架咩?:;pppp: :;pppp: :;pppp:

子爵府

原帖由 zozozo 於 10-11-21 12:31 發表
最憎d 人迫到死, 成個人 I 晒落條扶手柱度, 由得側邊D 人想扶都冇得扶. 啤住佢都唔理.

我最憎人i都唔緊要~~最緊要既係~大姐~你i還i丫~~唔該你個八月十五可唔可以唔好對正我呢?????><"

子爵府

原帖由 zozozo 於 10-11-21 12:31 發表

我最憎人i都唔緊要~~最緊要既係~大姐~你i還i丫~~唔該你個八月十五可唔可以唔好對正我呢?????><"

子爵府

我遇過有個阿嬋I 住條柱不突止, 仲要連塊面都貼住條柱呀, 好多面油LOR. CHI 孖肋.

呢D 人上車既時候係好多人已經扶住條柱架啦, 佢地係好好意思一個身I埋去架.

真係十分十分之黑人憎.

男爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 15週年勳章 親子王國15週年勳章

我最憎人係我側邊大聲講手提電話,車廂已經迫爆,仲要聽人地d八卦事,口水四淺。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

試過有個賓賓/印印, 成個身正面 I 落條柱度, 仲用個胸迫開其他捉住條柱的人。

我無理佢, 佢個胸壓落我隻手度, 真係好難頂! 佢壓左陣先縮開返少少。

(我係女)

子爵府

我考慮買隻戒指中間係鋸齒或針型等搭車要扶住條柱既時候戴~

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

1) 最憎有人行到閘口企定定係手袋度搵八達通(好心唔好阻住地球轉啦,一早攞定張八達通出黎或行埋一邊搵啦,真係好好意思企係度,大姐大到...)思想與行動起了衝突啫.
2) 最憎D人搭扶手電梯時,搭到地面時慢慢下望下自己應該向邊面行(喂大佬,你唔行快D,後面D人上緊黎咖,有無常識咖,一陣一仆一碌甘點算呀,真係痴線)向左走向右走攪錯會行多好多寃枉路.
3) 最憎搭MTR時車箱已迫滿好多人,D人仲可以若無其事衝入黎,撞到人都當無事發生(最慘就係帶住小朋友果D人)又係太過自我中心.
4) 最憎有D學生成班人一字排開甘行落樓梯或上樓梯(嘩~霸住哂條路啦,人地唔洗行啦,有人行都唔識讓,而家D學生真係....)他們睇電視新聞學咗北韓嘛, 面向世界個個攞住個喼幾咁型仔.
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

子爵府

係車上化妝

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

d人做柱男柱女真係超級討厭. 另外最憎車到站, 企係門口, 懶係讓位俾人落車, 好心行出月台啦, 企係度咪仲阻住哂, 唔通驚出左月台無得返入車箱咩...

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

睇免費報紙, 剪指甲, 大聲講野/手機.....
數到晚未完, 包括巴士, 小巴......

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

d人做柱男柱女真係超級討厭. 另外最憎車到站, 企係門口, 懶係讓位俾人落車, 好心行出月台啦, 企係度咪仲阻住哂, 唔通驚出左月台無得返入車箱咩...

子爵府

原帖由 1928mickey 於 10-11-21 13:06 發表
睇免費報紙, 剪指甲, 大聲講野/手機.....
數到晚未完, 包括巴士, 小巴......
我試過,咁我坐既,一個手持報紙(免費)既女人企係我前面,佢唔扶扶手,雙手係咁揭報紙,最後佢企唔穩,成份報紙隊落我個頭到,say sorry後又係咁……

男爵府

畀面勳章

原帖由 m--m 於 10-11-21 12:59 發表

公爵府

wyeth冷知識勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

最憎係4,仲要o係街都係咁,唔只學生,一行3,4個打撗行,最最最憎

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

食車仔麵, 魚旦,豬皮...

水晶宮

原帖由 m--m 於 10-11-21 12:59 發表

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

原帖由 km1357 於 10-11-21 14:36 發表
食車仔麵, 魚旦,豬皮...

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

首頁

尾頁

跳至