自由講場

跳至

首頁

尾頁

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

..一號信號生效 天文台下午或考慮發三號
香港電台 – 1小時7分前.

天文台表示,會在下午考慮是否改發三號強風信號。本港風力會在日間稍後逐漸增強,並開始有狂風驟雨。

上午7時,颱風納沙集結在香港東南偏南約620公里,預料向西或西北偏西移動,時速22公里,橫過南海北部。

..

transformers  8號先有用,不過因為今日係WEEKDAYS,係唔會8號的.  發表於 11-9-28 08:29

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

希望放工放學唔好狂風驟雨

MoMoButaWing  係啦....-_-  發表於 11-9-28 12:48
Auathena  agree  發表於 11-9-28 12:14
6299daside  +1  發表於 11-9-28 09:38

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:希望放工放學唔好狂風驟雨

原帖由 wcpcelia 於 11-09-28 發表
希望放工放學唔好狂風驟雨
係呀,放學唔好落呀!

緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

一號信號生效 天文台下午或考慮發三號

唔好湊放學先嚟落雨呀

寶石宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

男爵府

MommyPanel勳章

回覆:一號信號生效 天文台下午或考慮發三號

咁會唔會8號呀?

水晶宮

畀面勳章

yuki841202 發表於 11-9-28 08:30
咁會唔會8號呀?

掠過咋!! 打唔成!

wcpcelia  係呀  發表於 11-9-28 08:45

珍珠宮

打風唔成3日雨....
節錄自: 戲班小子歌詞
禍福得失睇開啲 人生好比一齣戲
幸福不一定由天賜 成功半人事
儘管今天不開心 誰保他朝不得意
暫短的好運誰可恃 贏得幾多次
滄桑多變 世事傳奇 只要努力肯衝刺
一翻跟斗幾個際遇 時來運到即沖天飛

水晶宮

畀面勳章

個風快啲走啦!! 好熱呀!~~~

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

400都掂唔到

3號都未必會啦

水晶宮

唔舒服左幾日,今日番工帶白包帶粥,如果打風落雨就慘了,拎住咁多野。

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

個風無雷公咁遠都要3號mouth:

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

一號信號生效 天文台下午或考慮發三號

放學唔好落雨呀!mouth:

翡翠宮

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

個風係遠D,不過佢個結構都幾大,同埋依家我地受季後風影響,都有機會幾大風,大家都係小心D好!

別墅

今朝新聞又話今日唔會改發更高風球,短短果個零鐘就話會,有無咁恐佈呀
小肥晴Cherie :lalala:

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

小肥肥晴晴 發表於 11-9-28 08:42
今朝新聞又話今日唔會改發更高風球,短短果個零鐘就話會,有無咁恐佈呀 ...

天文台

雲母殿

shannnb 發表於 11-9-28 08:34
唔舒服左幾日,今日番工帶白包帶粥,如果打風落雨就慘了,拎住咁多野。

...

你無事下嘛?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆 小肥肥晴晴 的帖子

係"今 早 需 要 改 發 三 號 強 風 信 號 的 機 會 不 大",唔係今日呀!

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

焗到c

wcpcelia  係呀  發表於 11-9-28 09:13

首頁

尾頁

跳至