嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

別墅

我一年多前到百老匯買了一個蟎蟲尊用吸塵機,兩千多,用了以後真的好了很多。後來我幫孩子介奶(是介絕),改用加營素,情況就再好一點。現在孩子快四歲,到冬天還有一丁丁點,十分輕微。好轉之後,偶然我也讓他喝牛奶,但還是以加營素為主。

別墅

By the way, your kids is only 6-month, quitting milk might not be an option but the vacuum cleaner really works. I still use it for my beddings once a week. Also, you have to wash the beddings and draperies with water of 50C or above to also kill the dust mite eggs.

洋房

回覆:濕疹爸媽,你地用咩吸塵機?

我係揾公司吸塵蹣,自己冇特別買,都唔咁得閒自己吸啦。
反而電解水機我有買,用黎噴啲濕疹有用。

EvaYuen1981  我想知點樣噴啊?  發表於 12-3-12 19:53

禁止訪問

禁止訪問

洋房

引用:回覆+lokcuole+的帖子 係咪搵J字頭個間黎

原帖由 pigcho 於 12-03-14 發表
回覆 lokcuole 的帖子

係咪搵J字頭個間黎吸?
唔係呀。叫柏樂居庭。

大宅

引用:By the way, your kids is only 6-month, q

原帖由 百萬莊 於 12-03-12 發表
By the way, your kids is only 6-month, quitting milk might not be an option but the vacuum cleaner r ...
請問你係買邊個牌子同model呀?

別墅

我買MIELE - baby care, 可以吸塵蹣, 我仲好衰其實已經買咗, 但有朋友介紹俾我做demo我就話ok, 但係我係佢上來前吸一次, 因為我都想肯定我買個係work, 點知超攪笑, 最初佢吸sofa然後問我買幾耐我話係新買(真係新嘅)佢就話唔怪得今小塵蹣, 之後佢吸床肉, 吸完又問我係咪新, 我問唔係用咗4年多, 今佢就話算少, 我心諗因為我吸完嘛, 其實隻隻吸塵機都吸到, 只係吸塵機噴出來d風會唔會噴反d污穢嘢

大宅

回覆:jassc2006 的帖子

Jassc2006, 部吸塵機可以係靠邊度買?平時家居吸塵可以嗎?

大宅

引用:By the way, your kids is only 6-month, q

原帖由 百萬莊 於 12-03-12 發表
By the way, your kids is only 6-month, quitting milk might not be an option but the vacuum cleaner r ...
百萬莊,請問你係用邊個牌子同model呀?

禁止訪問

禁止訪問

回覆:rachel1025 的帖子

別墅

回覆 rachel1025 的帖子

我係東港城promot時買, 我知永安都有

別墅

回覆 pigcho 的帖子

just change over half year already but if long time no change have some smell, once changed than no more

別墅

回覆 MARCUSCHOW22 的帖子

我那個是Raycop,也有拍打功能,還有紫外光殺箘。有時孩子有嘔吐我就只開紫外光,在距離嘔吐物大約兩寸的高度照一照,先殺箘,後清理。

大宅

回覆 百萬莊 的帖子

thx

大宅

Thanks^^

男爵府

回覆:濕疹爸媽,你地用咩吸塵機?

我B3個月大,上個月開始有濕疹。請問你們所講d機幾$。
縂結邊部最化算?

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至