嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

試左n咁多支lotion都無用!用埋豬油膏.睇e生又係俾類固醇.有無咩方法?

大宅

回覆:濕疹bb

好厲害!我覺得醫生開的類固醇你唔使咁怕用,因為份量好輕,係1%用係skin,你又唔係長期使用。有時大家對類固醇太緊張!最緊要而家舒緩左先!佢而家一定係好辛苦。用到紅散左,再同bb做好保濕!

禁止訪問

受到警告

男爵府

回覆:itech3388 的帖子

咩野意思? 你憑咩原因話係父母嘅錯,有無常識架,照顧濕診BB已經好慘。

男爵府

濕疹bb

醫生話父母有鼻敏感皮膚敏感之類都遺傳到bb有濕疹架

大宅

引用:Quote:billycherry+發表於+12-3-19+20:28+

原帖由 itech3388 於 12-03-19 發表
反省一下你對bb所做的錯事, 有這樣的果必有原因. 唔會無端白事有濕疹. 呢d都係父母無知愚昧一手造成. ...
請問會唔會有呀爸呀媽專登整到自己bb生濕疹呢?如果有濕疹就要反省咁呢個世界有幾多個爸爸媽媽要反省..

大宅

引用:醫生話父母有鼻敏感皮膚敏感之類都遺傳到bb

原帖由 rine0976 於 12-03-19 發表
醫生話父母有鼻敏感皮膚敏感之類都遺傳到bb有濕疹架
我老公兩樣都中

大宅

回覆:itech3388 的帖子

說話時請顧及別人的感受,連這點妳都不明白及做到,妳才應好好反省,小b有問題已經令人好擔心,妳不喜歡可以不比意見,不要令人難受吧

男爵府

濕疹bb

果條友發神經,個個post都見佢發表偉論

男爵府

濕疹bb

所以大家不用理佢

複式洋房

痴線嫁,重抇

複式洋房

呢d咩人黎嫁,痴線又冇知!

男爵府

2018復活節勳章 睛靈勳章

回覆 回覆:billycherry的帖子

你個B係唔係得塊面有咋,其實環境都有影響,會唔會D床單枕袋多麈呀?食完奶或有口水時都要勤D抹,我個女之前都試過,搽左D敏感藥就無事喇。

男爵府

佢有病呀!

大宅

引用:你個B係唔係得塊面有咋,其實環境都有影響

原帖由 CatBaby1111 於 12-03-20 發表
你個B係唔係得塊面有咋,其實環境都有影響,會唔會D床單枕袋多麈呀?食完奶或有口水時都要勤D抹,我個女之前 ...
個身都有不過唔係咁嚴重.小小咁我經己好努力.清潔佢 同環境.皮膚保濕.都係咁..真係唔知可以再做d咩.就算好返一轉天氣又黎我覺得自己好失敗

水晶宮

引用:Quote:原帖由+CatBaby1111+於+12-03-20+發

原帖由 billycherry 於 12-03-20 發表
個身都有不過唔係咁嚴重.小小咁我經己好努力.清潔佢 同環境.皮膚保濕.都係咁..真係唔知可以再做d咩 ...
提起精神!完全明白係好失敗,但冇計,都要繼續試!你講下你而家揸緊啲乜?用過啲乜?我女濕疹又係反覆,用過QV, AI, atopiclair, 都係好下,又衰下咁。佢爛哂面時去睇醫生,面揸冇類固醇,身揸有類固醇,Seba 一隻德國做既cream 長期保濕(醫生開既)。上個星期又起反,我用金銀花煲水俾佢洗面,得喎,慢慢退。所以乜都要試。仲有我女全人奶,所以我要勁戒口,海鮮,牛,花生,一定唔食得,刺激野冇食,唔可以熱氣,少少都起,我即刻要飲涼茶。

我的最愛: 老公, 仔仔, 同來緊既女女, 老豆

男爵府

我囡囡有少少濕疹、用馬油都ok。係萬o有得買。來自日本。但係你bb可能真係要睇醫生先。加油呀!

男爵府

你個BD粒粒入面有無水架?

男爵府

我個女之前兩邊面都有濕疹,搽左兩星期藥就好返(無類固醇),你試唔試下睇?你如果真係諗唔到其他辦法的話去睇下都無防既,二佰幾蚊當買個希望。如有興趣我先比地址電話你。

子爵府

我個b之前成面紅哂,好心痛...後來只用和暖水用棉花洗,一日約三次,跟住餐後清潔後只塗凡士林,日日如是,慢慢黎,一定會有改善,加油

首頁

尾頁

跳至