母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

有無媽媽用呢隻??
我用緊單泵 但係依家返返工真係唔夠時間 唔係講笑
我依家返工勁充實 浪接浪咁 真係抖唔到 想死中!
想訂部twin pump..

想問你地係邊買架??
我知有人係amazon us訂... 想問價錢差幾遠??
因為我唔等得... 我真係頂唔順.. 係amazon訂寄過黎我諗我死左lu....

大宅

我屋企用avent twins, 公司用avent單電pump,明顯twins pump多d,奶同埋15-20mins pump完,你去amazon order around$1500,你加DHL送2-4日到

別墅

不過我唔係好識訂 我search到得一個seller 但佢話唔寄oversea
麻煩請教一下

大宅

用美國郵政寄黎香港1-3days大約hk$1000, 我揀6-10days, 大約hk$500, 第6日就寄到, sofar無穿無爛, 個泵折hk$大約1500左右, tota lhk$2000, 我起avent個website見到hk賣係hk$3800

大宅

回覆 coolhoiyi 的帖子

我都想訂,不過我見同amazon買返要2-4wk先出貨,佢而家應該未有stock,反而amazon入面其他seller就in stock,不過貴dd,但唔清楚佢地既return policy係點,同埋香港代理包唔包維修。

反而我見ebay有個seller話自己係authorized dealer,有保養,我估香港代理應該都cover到。

別墅

禁你訂嗎?

大宅

回覆 回覆:coolhoiyi的帖子

我朋友借左ameda俾我,等我試用埋先決定買唔買

禁止訪問

回覆:TabbyDong 的帖子

禁止訪問

引用:我4月頭訂,用最平的運輸,原本顯示要6-8星

別墅

禁抵?! 可唔可以比條link我

大宅

phoebehung 發表於 12-5-20 07:44
後尾還買多一個公司用。

咁你呢兩部用左幾耐?用落有冇問題?因為我見其他媽媽話同amazon訂d貨有時會遇著壞機要換喎……

你係直接同amazon訂定同佢啲seller訂?如果同amazon訂,有冇顯示係in stock?因為我見佢而家係寫明"usually ships within 4-6 weeks" 喎,冇寫係in stock,反而其他seller就in stock……

禁止訪問

引用:Quote:phoebehung+發表於+12-5-20+07:44+後

男爵府

引用:我屋企用avent twins, 公司用avent單電pump

原帖由 doubles 於 12-05-18 發表
我屋企用avent twins, 公司用avent單電pump,明顯twins pump多d,奶同埋15-20mins pump完,你去amazon order a ...
請問如果係 amazon 訂香港有做保養嗎?

大宅

回覆:AVENT ISIS iQ Duo Twin Electric Breast Pump

香港有保養

大宅

phoebehung 發表於 12-5-20 07:42
我4月頭訂,用最平的運輸,原本顯示要6-8星期。點知最後6天到香港。連運輸只用了$1500。好抵。

...

可以PM條LINK俾我嗎?咁你揀最快/慢既運輸方法? 謝謝

大宅

coolhoiyi 發表於 12-5-19 18:17
禁你訂嗎?

我已經試埋ameda喇,都係覺得avent好d,所以決定買了。不過amazon竟然加左us$20, 所以想運費慳d,請問有冇人知平同貴既分別,價錢係幾多?

大宅

回覆:TabbyDong 的帖子

你可以自己試下,入晒d資料,包括信用咭資料,再選不同shipping method,就可以睇到幾$ 郵費,只要最尾未confirm就ok

別墅

我今日都託左我係US既朋友買 DHL送黎 呢2日應該會收到
用完等我上黎share下呀下

大宅

回覆 ecmami 的帖子

香港代理唔保吧,
我打去問佢話佢地無代理twins pump

回樓主:
我自己本身都係amazon買左2套
第1部黎既時候有問題入面有野彈出黎不過俾我老公自己維修左
咁我最後繼續用 只不過有新個部比較後就覺得第1部無新個部咁好力
但其實個d pump parts都好重要,
我都已經換過好幾次拉 steam得多d parts會唔夠力
個代理成日都話唔會喎....都無其他媽咪講過
但我d軟膠部份最初係steam, 後來轉左只係用熱水淥佢一樣係會無咁好力
不過換極幾次唔夠食奶粉貴既
但先聲明, 最好如果係amazon有得賣既parts就係amazon買嘍
香港代理賣個鴨嘴1粒 $50, twins pump佢無代理但佢有成套parts賣
1套賣$350, twin pumps即係要2套, 誠惠 $700 夠埋一, 二個單手泵架拉, 超貴
一塊花辦..又 $50一個 一換要2個就$100......

別墅

phoebehung 發表於 12-5-20 07:42
我4月頭訂,用最平的運輸,原本顯示要6-8星期。點知最後6天到香港。連運輸只用了$1500。好抵。

...
請問可以SHARE條LINK俾我嗎?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊