興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

ai..... 我隻史立莎剪完毛狂R 頸,開頭只係損左小小,有同佢著襪仔la...
尋晚我同老公訓覺,聽到佢又R.....斷斷續續咁起身幾次睇下佢around 2am先幫佢戴喇叭,
4點幾又聽到佢郁,出到黎佢喊到好大聲,見到又bleeding, 又有小小濃,即刻call Taxi 諗住去麥x臣睇doctor
我本身住深井...喺taxi 打去問下la, 當時5am 佢話醫生做緊手術10am先有得睇....跟住佢俾太平道果間個number我,點知又係話個醫生做緊手術,7/8點先有得睇......
最終我地原車返屋企,老公陪狗狗喺sofa等到10:45am屋企留下果間睇......自己又大住個肚,累爆了...

其實我有d懷疑究竟佢地有冇醫生當值......

男爵府

回覆:Renault 的帖子

咁驚等我下星期帶囡囡去拆線時問下個醫生先

翡翠宮

半夜有咁多手術做??

大宅

大手術多數係半夜做

我隻狗上年做左一個大手術, 係半夜4點做的, 當晚醫生有3個手術, 我叫醫生做完我隻狗打俾我, 因為醫生都唔可以肯定我隻狗會唔會唔再醒得返, 我都訓唔到, 醫生做晒3個手術先打俾我, 果時都10點了

大宅

回覆:siucheche 的帖子

Wow~~~喺麥花花做????咁係半夜睇急症定之前book咗半夜做?

大宅

回覆:尋晚5am想去24hr睇獸醫......點知.........

P.S. 我絕對唔係想抹黑間clinic, 我之前住左mk6年,有咩事都去呢間睇,當然唔係個個doctor都啱心水la~只有2個我信得過

大宅

唔係, 但有問過, 但我有少少信唔過呢間, 我再去另一間睇過, 醫生安排夜晚做, 我當時係朝早, 個醫生話佢所有手術一定係夜晚做, 因為夜晚少急症, 佢可以安心做

之後個護士都同我講, 大部份診所除左絕育或小手術, 大手術都安排夜晚做

當然我隻狗最後都冇事, 不過我隻狗既事, 我就睇清楚邊一個醫生係" 獸醫" 了

男爵府

回覆:Renault 的帖子

我囡囡都係响呢間睇開,不過只會搵黃醫生

用戶要求終止服務

好媽媽勳章

引用:ai.....+我隻史立莎剪完毛狂R+頸,開頭只係

原帖由 Renault 於 12-08-22 發表
ai..... 我隻史立莎剪完毛狂R 頸,開頭只係損左小小,有同佢著襪仔la...
尋晚我同老公訓覺,聽到佢又R..... ...
咁你隻狗咩事喊?有咩唔舒服?

珍珠宮

回覆:jacjac726 的帖子

係米剪得太短?我有隻史纳沙一剷完毛就皮膚敏感,r刭流晒血,所以我依家自己用手剪,冇用剷了,灰色果只

[img[img]

大宅

回覆:尋晚5am想去24hr睇獸醫......點知.........

係呀剪得太短...........唉....mami對你唔住,make u suffer......

大宅

回覆:B媽-Blue 的帖子

佢條頸又痕又痛,戴左喇叭無得R....

男爵府

回覆 Renault 的帖子

請問係邊兩個醫生信得過呀?

大宅

回覆:1220wahwah 的帖子

Dr Ho, n the other female doctor~

大宅

有D狗狗唔可以剷得太短,會R或者敏感,以後唔可以剷咁太短,留返長少少毛保護!

大宅

回覆:mingchu 的帖子

我會ka la~~~.....

珍珠宮

引用:係呀剪得太短...........唉....mami對你唔

原帖由 Renault 於 12-08-23 發表
係呀剪得太短...........唉....mami對你唔住,make u suffer......
同我只R的位置一樣,上次仲含膿,要see dr添

[img[img]

大宅

回覆:szebb 的帖子

男爵府

我啱啱先寶貝去麥X臣睇黃醫生,問咗佢真係逢星期一同二當值睇夜診(通宵更),仲book咗下星期二晚10點帶寶貝去拆線㖭

侯爵府

引用:係呀剪得太短...........唉....mami對你唔

原帖由 Renault 於 12-08-23 發表
損咗唔洗睇醫生住喎,我有2隻都係史立莎,一般r損咗搽啲黃油或皮膚膏可以,最緊要帶咀咀,反而大仔會時會出一粒粒,唔r又唔痛,就要拎敏感洗涼水up 10分鐘……2,3次ok

首頁

尾頁

跳至