婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

自生b後同姑仔,姑奶,舅父個d關係好差,近乎反枱,唔係一齊住都好d,但問題係仲要同兩個姑仔一齊住,層樓我老公,我平時好少出聲,就算不滿,我都唔會出聲,最多係同99傾下普通偈,而我地只佔用一間房,而成個廳都係佢地用,我地就算放亞仔既學行車,都叫我地收番,又成日黑口黑面又俾說話我聽,又話我b嘈,又叫99唔好湊我b,我每次聽完都只係偷偷係房喊,而我老公知所有既野,但都只係安慰我,而家同佢地關係更差係因為俾我知道佢地係我背後周圍同人講d我無做過既野,就連老公送下禮物俾我,都要唱,又話我使哂我老公錢,講真,自同我老公一齊開始,無論拍拖既費用,老公返工既費用,都係我,而佢份糧就去左還佢同之前女友欠下既錢,而呢d野,佢既舅父都知,但都要去咁講我,我真係好嬲,自出娘胎後我最憎就係俾人寃枉,而我知道佢地咁樣後亦由平時會做家頭細務既我,變成只做返自己既野,飯亦唔會煮同食,我覺得我點做得好,都會俾佢地講,何必要辛苦自己,以前我都會睇唔过眼,姑仔成日叫99做野,就算煮個面洗隻碗都係99,以前見到我會幫99,但而家唔會,為咩仲要咁蠢去同人地d女做野?講真我係呢度真係住得好唔開心,最慘係有個無用既c6,知我被佢親人寃枉周圍唱我,佢都唔會出聲,只係我面前鬧,但係佢係親戚面前就只係唔出聲黑面,我真係好想離開呢個屋企!同埋一齊住係咪真係咁煩?

禁止訪問

子爵府

BK Milk勳章

珍珠宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

honeycam 發表於 12-11-28 15:08
自生b後同姑仔,姑奶,舅父個d關係好差,近乎反枱,唔係一齊住都好d,但問題係仲要同兩個姑仔一齊住,層樓 ...而家同佢地關係更差係因為俾我知道佢地係我背後周圍同人講d我無做過既野,就連老公送下禮物俾我,都要唱,又話我使哂我老公錢,講真,自同我老公一齊開始,無論拍拖既費用,老公返工既費用,都係我,而佢份糧就去左還佢同之前女友欠下既錢,而呢d野,佢既舅父都知,但都要去咁講我,我真係好嬲,自出娘胎後我最憎就係俾人寃枉,

老公的兄弟姊妹是平輩,
有什麼是非都可以兜口兜面講清楚, (一定要C6在埸)
唔好屈係心度。

伯爵府

層樓你C6, 誰比首期架?

大宅

C6冇鬼用!

水晶宮

你C6無用,唔幫你還拖,呢點你結婚之前都已經知,就無得怨啦.
層樓既然係你老公,咪分家囉.
賣左佢來還債,自己亦有藉口可以搬出去租樓住.

侯爵府

可唔可以返外家住?

大宅

引用:你C6縱容佢地,+無計

原帖由 sumaggie101 於 12-11-28 發表
你C6縱容佢地, 無計
係,我同d朋友都有叫佢唔好再縱,但佢都係咁

大宅

引用:Quote:honeycam+發表於+12-11-28+15:08+自

原帖由 citty 於 12-11-28 發表
老公的兄弟姊妹是平輩,
有什麼是非都可以兜口兜面講清楚, (一定要C6在埸)
唔好屈係心度。 ...
佢地唔會,只會係後面講,講既仲要唔係真,所以我先嬲,叫我老公同人講清楚,但佢令人聽錯左,次次都令d事更糟

大宅

引用:層樓你C6,+誰比首期架?

原帖由 shpfamily 於 12-11-28 發表
層樓你C6, 誰比首期架?
0首期架,因為係公屋買落,政府唔使俾首期,全程都係我老公供,而家仲有年幾就供完

大宅

引用:你C6無用,唔幫你還拖,呢點你結婚之前都已經

原帖由 方方媽媽 於 12-11-28 發表
你C6無用,唔幫你還拖,呢點你結婚之前都已經知,就無得怨啦.
層樓既然係你老公,咪分家囉.
賣左佢來還債,自己 ...
未結時無咁多問題,所以唔知佢咁!而層樓係老公,分唔到家,因為層樓係c6

大宅

引用:可唔可以返外家住?

原帖由 李大嫂 於 12-11-28 發表
可唔可以返外家住?
我唔想俾媽知,因為個時結婚一齊,我媽已好唔鐘意,因為我媽話佢屋企覆雜,因99同62分開左,有個姑仔離左婚同個女住呢度,另一姑仔又成日唔做野,我媽成日都話我嫁左入去會好辛苦,點知俾佢講中左

方方媽媽  唔洗你媽講,人人都知咁既家庭,係好複雜,真係嫁唔過架啦.  發表於 12-11-29 00:31

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+shpfamily+於+12-11-28+發表

原帖由 honeycam 於 12-11-28 發表
0首期架,因為係公屋買落,政府唔使俾首期,全程都係我老公供,而家仲有年幾就供完

...
你老公既錢除左還佢同ex gf 既債包唔包括供樓? 一係調轉: 你供樓, 佢自己返工$ 同還債錢佢自己俾, 起碼你有供樓層樓係自己既, 個心會好過d. 可以o係佢地面前大聲d.

侯爵府

回覆:我對住老公家人,就黎頂唔住

同老公屋企人住係煩嫁喇,反事要忍讓,有冇方法可以搬出去住?

我沒有很多朋友, 但有你們就足夠~~~我沒有很多錢,但我所擁有的東西已經比別人多~~~我沒有很多老公, 但有一個把我寵壞就已經足夠

大宅

引用:Quote:原帖由+honeycam+於+12-11-28+發表0

原帖由 sfmeow 於 12-11-28 發表
你老公既錢除左還佢同ex gf 既債包唔包括供樓? 一係調轉: 你供樓, 佢自己返工$ 同還債錢佢自己俾, 起碼你有 ...
我老公錢係包埋供樓架,我叫过佢加我名,但佢成日都話要俾錢加名,我話我俾錢加,但佢又話唔好嘥錢,佢跟本就無諗过將我名加,我真係心淡

大宅

引用:同老公屋企人住係煩嫁喇,反事要忍讓,有冇

原帖由 lovececing 於 12-11-28 發表
同老公屋企人住係煩嫁喇,反事要忍讓,有冇方法可以搬出去住?
我已好忍讓,有咩都唔出聲!無呀,之前我同老公講,一係我地搬出去,佢地俾返租我地,但佢唔肯,而d朋友亦覺得,層樓我老公,但要我地捱貴租搬出去,又唔好,況且,我老公跟本唔想搬

方方媽媽  加左名,你聲都大D. 你老公唔肯,即係信唔過你,財產唔過你手  發表於 12-11-29 00:32

複式洋房

回覆 honeycam 的帖子

我和你的景况差不多,因为頂唔住现在已搬出来自己住,层楼我C6供咗12年,我都被逼搬咗出来.不过人就开心好多,最起马不用服侍他一家人.

伯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

回覆 honeycam 的帖子

甘講間公屋系有哂佢屋企人名?

首頁

尾頁

跳至