親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

你地鍾意自由行定係跟團呢﹖

我就鍾意自由行, 但係老公就鍾意跟團, 到底邊樣好d呢﹖

大宅

Re: 你地鍾意自由行定係跟團呢﹖

我會選擇某些行程不跟大隊, 自由行半天或一天, 又經濟又可隨心所欲.
[img align=right]http://www.hk-laufamily.com/_480.gif[/img]

大宅

各有各好呀!

自由行可以自由自在享受由自己安排的旅程。

而我是懶骨頭,每次旅行都是跟旅行團,由他們安排一切。參加旅行團可以見到很多人生百態,有時都幾得意呀!

大宅

其實鐘意自遊行, 但由於懶安排, 唯有跟團

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

去過咁多次旅行,我淨係參加過一次旅行團,
個次之後,我就話過要去旅行一定唔再跟團,
我唔鍾意俾人擺佈,去旅行應該好relex,
我鍾意自由行,預先上網搵定晒
該用戶已被刪除

男爵府

畀面勳章

自由行

大宅

自由行

男爵府

自由行,唔鍾意去的地方可以唔去,鍾意的地方可以想玩幾耐就幾耐,唔使朝朝早未瞓醒就俾人morning call嘈醒坐車,唔使係外地都要餐餐食中國菜,可以食多D地道的野。

男爵府

梗係自己行啦﹗自己想去邊都得,留幾耐都得..跟團就好似趕鴨鴨咁.. 都未睇到一半又話夠鍾走.. 哂鬼氣..其實跟團只係有人安排好所有節目比你地之麻.. 但如果真係想去玩去relex既.. 自己都可以上網搵定哂資料先去..舒服好多..上之去日本11日我都係自己去無跟團.. 朝朝都9點10點先起身..唔駛驚無早餐食哈哈.. 未去之前一早plan好邊日去邊到,寫定哂一d日常用語..同埋check哂日本mtr既線路..初頭都驚驚地嫁. .但一去到睇原來好容易根本唔識日文都掂呀﹗所以都係自由行好玩d...
大少奶

大宅

我呢, 如果同朋友就最好join tours呢. 因免好多係行程上的拗撬囉!

如果同小朋友+老公那當然最好係self package呢. 因可全程自己決定不用團友遷就自己呀嗎!

大宅

of course 自由行啦!
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

多數自由行

民房

帶住小朋友覺得跟團安全D, 至少有人照應。跟團唔駛煩睇行程及交通安排, 可以relax D, 不過當被迫去買o野或去D 無野睇的景點, 都會好無奈, 不過無十全十美.....行程順利安全最緊要 :-P

禁止訪問

大宅

reserved 寫道:
以前: 自由行。
依家: 跟團啦咪講笑!

自由行貴好多
同埋睇地點
new zealand, australia我會自由行
中國就會跟團

男爵府

去日本就一定自由行 ~ 日日朝8晚12 ~ 辛苦過返工

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

其實自由行多好多回憶

男爵府

梗係自由行喇~

大宅

自由行

首頁

尾頁

跳至