夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

大家好呀....我有一個拍左拖10年左右既男朋友,其中分開個半年之後一齊返,當時大家都有另一半,途中我都追求者,有d佢係知有d佢係唔知既,
當佢發現既時候就對我好好既,唔係平時對我唔好,而係個時特別好,
呢年令我就轉工,d時間多左而佢陪我既時間又小左,到左近期因為結唔結婚而黎嘈,
因為話冇錢,所以唔結,之後我都冇提啦,之後我地溝通都小左好多,如果唔搵佢既,
只有我搵佢,一日3個電話,可能每次5 mins都冇.....
唔知係咪因為咁我對佢好似冇左拍拖個種感覺,好似去到屋企人既咁....
到依加我都唔知點好呀,唔知可以點做.....我又唔知點去接受另一段感情....
可能長左小小,希望大家可以解答到我...thx......

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

10年都唔肯結婚,平日唔搵你,傾電話最多五分鐘,你覺得有將來咩?

佢當你係乜?拍拖唔係咁嘅。

男人拖到四十都可以搵個十八歲,你得咩?

快d搵過個,唔好浪費青春。

大細心  同意  發表於 13-5-10 15:44

複式洋房

其實我自己都唔知,好難行下一步呀。。。

複式洋房

侯爵府

引用:其實我自己都唔知,好難行下一步呀。。。+

原帖由 KIKAKIKA 於 13-05-10 發表
咁首先同佢講自己好亂,想靜靜地諗下自己方向,唔一定要mention感情,比啲距離大家,睇下係咪真係唔可以無咗佢,呢招我試過,當時我要求1個月冷靜期,都無2個星期我就知自己想點,原來我一啲都唔需要佢,只係慣咗啫

瑪瑙宮

如果要結婚, 唔使洗咩錢, 十年感情都要為個女朋友將來打算下, 無錢就唔使傾, 以後係同居男女算數定點呀?

子爵府

回覆 KIKAKIKA 的帖子

一個男人和你拍拖十年,還用這種老掉牙的原因不想結婚,還很冷淡對待女方。其實你應該明白他不是另外有人,就是根本不把你當成結婚對象,你其實應該感受到他是否還很愛你,這是騙不到人的。不要為了十年而把自己困在一段已經沒有將來的關係,好好和他把事情攤開來說清楚,不是適合的再拖下去只有痛苦。他未必是你的命定對象,女人在婚前就是要睜大眼去看清楚,你要對自己有信心。加油!
mc <()>

複式洋房

回覆:咁既情況大家會點做呀??幫幫忙呀....

女仔的青春有限, 10年喇, 冇$係因為冇planning? 之前我冇plan, 所以俾前度飛, 男人應該要打算, 更加唔好浪費女人青春...
新戀情話嚟就嚟, 唔好諗咁多, 12:00!! 新一日開始

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

無左呢個男人唔會世界末日既,
可能下一個先係你要過一世既人!!
我朋友都同個一齊左十幾年既男友分左手,
新既男友一齊左2年就結左婚,仲好幸福
所以睇唔到將來既就快快放手,
愈拖對你愈不利

複式洋房

引用:大家好呀....我有一個拍左拖10年左右既男朋

原帖由 KIKAKIKA 於 13-05-10 發表
大家好呀....我有一個拍左拖10年左右既男朋友,其中分開個半年之後一齊返,當時大家都有另一半,途中我都追求 ...
我個fd以前就係有個拍左十幾年拖嘅男朋友,佢都係話同佢以家人多過愛人,係感情而唔係愛情,最終都係分手收場,雖然佢浪費唒d青春,但上兩年佢認識左而家嘅老公仲結埋婚,仲要好sweet呀!所以樓主千祈唔好拖拉在一段沒變化的感情,女人青春有限呀

複式洋房

回覆 skybiebie 的帖子

其實我自己都係咁諗嫁,只不過係習慣左一齊炸.....唔知點好啫...

複式洋房

回覆 Nancy20090615 的帖子

可能就係要錢掛,如果唔係都唔會唔結啦....

複式洋房

回覆 mc 的帖子

我都唔知會唔會有將來呀....只係唔敢行出另外一步炸...

複式洋房

回覆 Kenneth205 的帖子

可能我就係冇planing所以搞到咁啦.....我又唔草錢呢......

複式洋房

回覆 carmen412218 的帖子

其實係咪個個都一齊左十幾年之後都覺得個個唔係結婚對象之後就分手嫁???希望我會搵到一個係咁呀.....

複式洋房

回覆 ladyching1010 的帖子

其實我覺得家人係重要,不過佢地都會忘記佢身邊個個,,我知女朋友同家人冇得比但係有時個個感覺都不好受嫁....
希望我可以搵到啦...

瑪瑙宮

KIKAKIKA 發表於 13-5-13 10:55
回覆 Nancy20090615 的帖子

可能就係要錢掛,如果唔係都唔會唔結啦....

唔係喎, 要錢結婚就會為結婚儲錢啦, 無錢就唔結, 愛您的男人會敢樣?

複式洋房

回覆:KIKAKIKA 的帖子

一般女仔喺23-25歲諗結婚對象, 我身邊幾個女性朋友, 幾好架, 都三十頭, 未遇到好男仔, 通常另一半like一大班friend玩, 打下籃球, 冷落女方, 分手了, 我d表哥表弟, 收入, 樣貌Ok, 又係enjoy單身...
睇下妳幾時遇到好的一半~

複式洋房

回覆:KIKAKIKA 的帖子

冇法喇...而家好多靠父母, 果陣結婚攞廿圍, 用十零萬, 冇靠屋企, 再租樓住...最近先上車

複式洋房

回覆 Kenneth205 的帖子

單身又有單身好囉.....依加咩都貴,你個陣既十令萬同我地依加唔同啦..我都想快d搵到呀....

首頁

尾頁

跳至