跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

今朝收到朋友msg 話泰祥街新開咗間甜品店,一連3天有得免費試食,咁啱夜晚約咗朋友喺附近食晚飯,諗住食完過去試食同幫襯吓啦!去到了解完,原來免費試食嘅意思係要先幫襯,跟住此店就每客人送一粒芒果糯米糍。。
可能新開關係,餐牌上超過一半嘅甜品都暫停供應,簡單如西米露都暫停,店員推介餐牌上冇嘅“白雪珍珠”,喺冇乜選擇嘅情況下叫咗呢個推介,另外叫咗個雜果涼粉,等咗一陣,店員話白雪珍珠已經賣晒,我同朋友即時O咗咀,啱啱店完先極力推介比我哋,唔夠兩分中已經賣晒,最攪笑係店內當時得一枱客人食緊甜品,好明顯樓面同廚房溝通十分不足。
我哋唯有取消個推介,大家share 個雜果涼粉就算,餐牌上涼粉價錢$38-,埋單拎定$40出嚟,仲諗住有找,點知店員話要$42-,原來呢間甜品店有加一服務,真係第一次喺呢類小店經營式嘅糖水舖要比加一服務費。。。。

其實元朗區有好多出名嘅甜品店,甜品款式亦比呢間小店多好多款,附近亦冇一間甜品店係要收加一服務費,如果此店想喺元朗刹出條血路,可能真係要認真改善一下。

複式洋房

回覆:泰祥街新開糖水舖

吓……個名咁政治既 糖水都加一

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

糖水都加一

複式洋房

回覆:garfield_pooh 的帖子

push....

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

卓頭野無所謂, 但咩都無得食之餘, 仲要加一

伯爵府

加一﹖佢傻架`
元朗咁多甜品同糖水舖...
就算係標月份子料理的高價甜品店都無加一服務費LA...
又唔係特別好食的話...又唔特別服務的話...
準備BYEBYE...HAHA

元朗糖水...
松記、發記、B仔、泛后、綿綿冰、小喬、糖百府、份子甜品、大糖盛世、五代同糖、有益、甜心果園、阿X豆腐花...咁多間無加一又好味!

有咩理由要幫襯呢間新野﹖

子爵府

減齡達人勳章 畀面勳章

多鬼如糖水舖!

子爵府

熱血勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我唔會幫襯law:;pppp:~~~~多謝jm提供消息!

子爵府

等執啦……收加一,元朗大把糖水店

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

改個甘既名

寶石宮

加一?

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

加一,唔係掛

大宅

回覆:garfield_pooh 的帖子

呢啲做衰左個開頭我諗好快

水晶宮

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

糖水都加一

珍珠宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

引用:加一﹖佢傻架`元朗咁多甜品同糖水舖...就算

原帖由 貓山公主 於 13-06-20 發表

加一﹖佢傻架`
你講得絕對冇錯,元朗咁多糖水甜品舖選擇,點會揀一間要收加一服務費嘅嚟食

況且呢間新店嘅糖水一d 特色都冇,普通到唔普通隨便揀一間都多款式過呢間,講講吓,好掛字sugar mama同甜品工房tim

大宅

糖水鋪都加一? 真係未聽過...

珍珠宮

叻叻勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+貓山公主+於+13-06-20+發表本

原帖由 garfield_pooh 於 13-06-20 發表
你講得絕對冇錯,元朗咁多糖水甜品舖選擇,點會揀一間要收加一服務費嘅嚟食

況且呢間新店嘅糖水一d ...

大宅

珍珠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

糖水舖都收加一,擺明趕客。

伯爵府

garfield_pooh 發表於 13-6-20 23:38

況且呢間新店嘅糖水一d ...

上星期先同囝囝去完SUGAR MAMA食野...囝囝食得勁開心!

首頁

尾頁

跳至