跳至

首頁
12345...7

尾頁

複式洋房

有冇3月份媽咪係廣華生完,可否update吓情況??

如題.....
我預產期係3月17日(第1胎),但仲未有動靜,好緊張呀!!

複式洋房

Re: 有冇3月份媽咪係廣華生完,可否update吓情況??

我都係17/3, 第一胎, 廣華生, 想佢早D出世!但都係未有動靜!! :wink:
(見到有d 本來3月生,都早左,以為都有我份
http://www.facebook.com/photo.php?pid=639193&l=98614&id=569859326

別墅

Re: 有冇3月份媽咪係廣華生完,可否update吓情況??

我預產期係3/15(第一胎)在廣華生,直至現在還沒有動靜,真係好想bb快d出世,可以做什麼? 我今天已到樓下平台行樓梯啦.

我都好想知道廣華之情況呀!請update.

複式洋房

我預產期係3/09(第一胎)在廣華生,可惜e+都未有动靜,我都好心急見到亞b呀!

麻煩廣華生咗耐的媽咪講吓d情况比我哋聽吖。

複式洋房

各位mami,

我收到2月份mami嘅feedback如下:

我2/28見紅入院, 上左9n, 未生得, 上左11/f 因9e裝修. 再去9n待產. 廣華都很新, 地方唔細. 待產時姑娘很好, 我未生得便坐波波睇電視, 如有問題可立刻問姑娘, 她們都會耐心回答. 我覺得吸氣好有用 (要用力慢吸, 因我都很怕pain). 3/1生左b女. 產房很大, 幾位助產士不停support &幫助 +安慰.生完姑娘會教你b立刻喂人奶. 等b食完人奶. 再去9s. 6人一room, 有床'jin'. 如不識湊b, 可問姑娘, or放在育嬰室. 你便可sleep下.

好想快d見到阿b呀!!

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我預產期都係3月17日, 廣華生, 放假已經差不多一星期, 很悶呀, 小B你快D出黎啦,

另外3月16日是我結婚4週年紀念, 你千萬不要在那天才出世, 不想一天有兩個紀念日啊!結婚週年紀念只想過二人世界!

複式洋房

我預產期係3月10日, 但於3月5日係徐展堂產檢時發現高血壓, 所以即時入院(9s), 然後做左一連串妊娠子"間"症既檢查, 於昨日出院, 據我所見,廣華d姑娘真係幾好, 又真係幾細心, 不過始終大陸孕婦都有一定既數量, 都係避免唔到呢~

我會於下星期一入院催生, 唔知到時見唔見到大家呢?!

子爵府

我都係3月17日, 依家都未有動靜, 成日有縮宮, 去親廁所都望下喇.

安安太太,
同你同一日預產期呢, 我15號都係結婚4週年呀. 都唔知有會機會出去食飯, 不過係之前幾日(拍拖紀念日)食左, 當住先囉, 到時未生又再去食多餐

大宅

Rontang, faikam, 安安太太,艾莉

我預產期係3月17日(第1胎),我都係廣華生,前2後8,放咗成個星期, 悶到死 ....希望快d醫院見喇!

大宅

Ah_AhBO:

比心機, 努力呀!!

男爵府

艾莉

我都係去廁所成日望下望下, 但係次次都未有料到, 我成日諗不知係見紅定會係穿水呢, 好似見紅好D, 我本身住屯門, 到時都要拿拿臨搭的士去廣華, 我上星期入過醫院, 覺得護士同嬸嬸都好好, 所以都唔擔心!

現在放假日日都十點幾起身, 然後落街食早餐, 回家又看電視, 大約兩點幾食午餐, 跟住睇下電視又訓下覺, 生活都很無聊, 我一直希望小B女星期六出來, 因為我老公放假嘛, 方便D, 明天出來就最好啦!

別墅

Re: 有冇3月份媽咪係廣華生完,可否update

各位好.........

我個預產期係13/3.........但都好似冇咩動靜!
仲要第一胎所以好緊張呀!

大宅

Re: 有冇3月份媽咪係廣華生完,可否update

唔知廣華用緊咩奶粉呢?
未上奶,又唔想用佢果隻係咪可以自己帶去?

子爵府

安安太太,
我都覺得穿水難分d, 我同你d生活差唔多喇, 都幾無聊, 我打算下星期返娘家住喇. 因為我老公返shift的, 會有幾晚得自己一個係屋企. 過亞媽度就好D, 反正我都返去坐月.

唔知廣華FULL 唔FULL呢?

男爵府

我上星期見到BB係飲A+奶粉, 已經係一枝枝, 細細的, 不洗沖, 我諗應該係凍飲, 另外我住那間房不Full, 原本睡覺時只有三個人(包括我, 一位剛開刀的媽媽及一位恥骨痛的媽媽), 凌晨時分, 有兩位剛剛開完刀的媽媽入來, 到第二天下午, 恥骨痛的媽媽出院了, 整間房除我之外, 就餘下三位開刀而未落床的媽媽, 所以連電視都沒有開, 我覺得開刀很辛苦, 又不能食東西, 又不能落床, 希望小B女順產出來啊!

複式洋房

安安太太,

我同你都係3月17日預產,係廣華生,又住屯門o架!!
你估我嘅囝囝同你嘅小b女會唔會同一日出世呢?
有可能做埋襯家喎 !

男爵府

RonTang

如果一齊作動可以一齊call的士就可以慳番筆

我星期一會返廣華覆診, 你呢? 你個走佬袋執好未呀?

複式洋房

我1月份已經執好個走佬袋喇!驚會早產...點知咁耐都未生得?!

係呢..你有冇call紅的嘅電話可以提供,有冇折頭o架?
我驚半夜三更call唔到車呀!

我係逢星期五助產士小組覆診o架,今朝先去完,佢話阿b仲未落到一半,叫我行多d;如下星期五前未有動靜,就會見醫生.另外,如遲過3月17日後一個禮拜,就要安排催生
o架喇!

複式洋房

點解你可以跟助產士小組的呢?我在廣華咁多次覆診,都是醫生來的呢...我都想跟助產士啊

洋房

我琴日出左院lu, 產房 very very busy! 姑娘同亞姐做到踢晒腳, 但大部份都好 pro, 態度ok, 只係入來生既大概有一半係內地孕婦, 乜都唔準備, 搞到佢地部份會燥D o羅!

首頁
12345...7

尾頁

跳至