懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

你地既pat pat有冇肥左好多呀??

我原本都有d胖胖底,加埋有左bb, pat pat而家由35"變成40"呀!! 好肥呀 >_< 我只係20weeks jar, 仲會唔會繼續肥架.......

Baby Alphaland 優質日本/外貿童裝兒童店由傑傑Mum同傑傑Pa為傑傑豬用心經營既小店,請按"個人網頁"參觀!多謝支持!

大宅

Re: 你地既pat pat有冇肥左好多呀??

我本身肥pat 底 e+ 16weeks 都變成38" 喇 5洗太worry啦我就快追到你.最緊要係健康o者 .生完先減肥啦... 我e+ 好似donald duck 咁添啊 今年興娃娃裝 我都係左遮右遮扮細pat 咋

別墅

由36"到依家40" , 近排無物再大.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

有, 可以點減, 有冇好既方法~~~

[img][/img][img align=left

別墅

我原本個patpat已經夠大, 依家變左"龍鄧" le.. haa..

男爵府

我 11 wks, 本來係瘦底, 仲未洗著鬆身衫, 依家都冇人睇得出有左. 頭先老公話 'hmm 後面睇你個 pat pat 真係大左好多呀. :-( :-( :-(

別墅

me too! pat pat 大到嚇親人,好肉酸呀,我本身上身比較瘦,而家個比例好怪呀! :-( :-( woo...woo...好怕生完減唔倒都仲係成個大啤梨呀!

大宅

我生完都成3個月,道道都已經瘦返晒,係個PAT減黎減去都減唔到~以前著開個D褲,而家一條都上唔到大脾位~~ :-( :-(

大宅

唉...我大到變左”大等由加利”
我公司D同事叫我做”DATE 是”
咪就係唐老鴨個女朋友囉

大宅

我本身瘦底,到而家8個幾月重咗30幾磅 :cry: 個pat pat大到我自己都唔想照鏡見到 :-(

複式洋房

我其實唔單只pat pat 變左超巨size, 連上圍都升級好多...., 由34變38, 連自己都好尷尬呀

所以我發覺時裝店既娃娃衫都未必岩我著呀! 因為太緊喇, 要買孕婦衫lu~

不過其實我都幾enjoy 著孕婦衫, haaa~ 因為我本身肥底, 平時覺得自己著裙唔好睇, 而家有左bb, 名正言順係肥左, 係著大肚裙, 反而著多左靚靚裙, haa~ 因為我搵到又平又靚既裙, ($300 2 條~!)所以ok~
Baby Alphaland 優質日本/外貿童裝兒童店由傑傑Mum同傑傑Pa為傑傑豬用心經營既小店,請按"個人網頁"參觀!多謝支持!

複式洋房

我其實唔單只pat pat 變左超巨size, 連上圍都升級好多...., 由34變38, 連自己都好尷尬呀

所以我發覺時裝店既娃娃衫都未必岩我著呀! 因為太緊喇, 要買孕婦衫lu~

不過其實我都幾enjoy 著孕婦衫, haaa~ 因為我本身肥底, 平時覺得自己著裙唔好睇, 而家有左bb, 名正言順係肥左, 係著大肚裙, 反而著多左靚靚裙, haa~ 因為我搵到又平又靚既裙, ($300 2 條~!)所以ok~

大宅

KWAN1008,
$300 -2條 咁正 ? 麻煩你話比我知邊到買丫 ~~3q.
同埋問你丫: 你有無飲媽媽奶粉架 ? 我發覺我"生長速度"+得咁快係同奶粉有關既 但係呢相對bb又長得好快woo.. 哈哈真係為左bb一起變肥都無計

男爵府

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

男爵府

pat pat 既寸數反而冇咩變到,都係35-36",因為本身個pat pat都有d肉地。

反而對腳就變左甲組啦,手臂又變左'其倫'、塊面又發晒水。

個個都話我肥左呀~~真係好大打擊。希望可以慢得番啦~

小少爺係ma mi 既心肝寶貝

子爵府

me too. 我而家坐圍都有40”,7個多月,重30多磅,但有BB的媽咪個個都係咁,最緊要BB身體,心智健康,生完後先努力KEEP FIT.

大宅

我個pat都肥了好多, 大腿也粗了很多。好驚生完之後瘦唔番,咁我以前

複式洋房

sorachan,
我係屯門市中心買架~ 一間叫琪琪既孕婦衫, d 裙都幾靚架, 又抵喎,如果咁岩間shop 無咩人佢仲可以比你試下d裙 tim 呀~~

不過唔知屯門對你黎講會唔會好遠??

我好久唔久先奶粉~ 買左一大罐, 但lazy 去飲, haa

sorachan 寫道:
KWAN1008,
$300 -2條 咁正 ? 麻煩你話比我知邊到買丫 ~~3q.
同埋問你丫: 你有無飲媽媽奶粉架 ? 我發覺我"生長速度"+得咁快係同奶粉有關既 但係呢相對bb又長得好快woo.. 哈哈真係為左bb一起變肥都無計
:lol:

大宅

KWAN1008,

ha ha ..真巧合啊 我係屯門人黎架 我知你話邊間喇 等我下次行入去先得... 我通常無行去o個邊.... 謝謝你的回答

複式洋房

sorachan,

咁岩呀? 咁咪好lor~~ 我覺得佢d 衫幾靚, 得閒慢慢去揀啦~~

係呢, 你係咪都會係屯門醫院生呀?

sorachan 寫道:
KWAN1008,

ha ha ..真巧合啊 我係屯門人黎架 我知你話邊間喇 等我下次行入去先得... 我通常無行去o個邊.... 謝謝你的回答

首頁

尾頁

跳至