懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 rachel 於 07-7-25 18:26 發表
agree, 自己大肚要辟忌吓, 医院一定唔可以去, 點解妳家姐會準妳陪佢去?-( ?-(

當時我家姐唔知我去醫院 reception 等佢家. 系我唔想佢自己一個人入院, 好似好慘甘. 我同我家姐好好感情. 不過系我大個左 + 結了婚 + 我自己有左小朋友 feel 到家姐好錫我, 所以我而家都要錫番佢.

我希望我兩個女, 長大後都會學似我同我家姐甘 close , 甘好感情.

禁止訪問

畀面勳章

別墅

I would not recommend you to go to the funeral event because your emotion may be affected as well as your baby. According to Chinese customs pregnant woman should not attend either funeral or wedding events, unless these are for close family members. Scientifically saying, both of these occasions would affect the emotions, so no good for a pregnant woman.....can you ask your husband to attend on your behalf if you? Or maybe you can send the flower basket that evening...

男爵府

育兒性格勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我有左後我d屋企人都叮囑我唔好去醫院探病, 因為醫院多病菌易感染, 如果真的去醫院做boby check 都係快d 攪掂就好快d 走人, 不易久留. 紅事白事(婚宴, 滿月酒)統統不可以去因為會與bb相沖對bb不好, bb會小氣, 葬禮, 喪禮, 火葬場, 殯儀館因為多靈體會攪 bb和孕婦的, 所以都係建議不可以去的.

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

有在係唔可以去葬禮 , 又唔可以做帛金架 !!!
(紅白事相沖)

醫院探病就一定比醫生姑娘鬧啦 , 有很多菌 !!!

大宅

有bb最好唔好去葬禮啦,
帛金就唔可以以你名義囉

首頁

尾頁

跳至