影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 cheapbombom 於 07-10-21 09:12 發表
Bambi,

DL我唔知, 從不懂, 但知道一早有得賣漫畫版DVD, 你去荃X個場睇下就有, 100元左右已一大盒, 我自己都未買, 因為想等佢再出齊di先一次過煲..

好似Nana咁, 無論漫畫書or漫畫動畫, 都係出到半天吊, 追追下停左 ...

今日最後一集喇, 好唔捨得 :( , 其實我乜劇都冇煲, 依排只係追睇 li 套 :loveliness: ! Nana 之前係電視唔覺意睇過一套應該係佢既電影版, 感覺唔錯 wor , 吸引我睇晒成套戲, 若有動畫我諗我都想睇下 .
『我們既有這許多的見證人,如同雲彩圍著我們,就當放下各樣的重擔,脫去容易纏累我們的罪,存心忍耐,奔那擺在我們前頭的路程,仰望為我們信心創始成終的耶穌。』
(希伯來書 12 章 1-3 節)

別墅

'巴黎番外篇'........我好想睇呀!!!!!
千秋實在太cool太型!!!!

想問吓演千秋個位演員叫咩名?

原文章由 Bambi 於 07-10-13 12:09 發表
'巴黎番外篇'! 幾時有得睇?

翡翠宮

不捨得千秋王子的, 請看一下我新的大頭相, 明天請看 明珠台 top caster. :lol::" />
鳴謝: 此大頭照是"野田妹"做photograher 的..:lol: (有看ending 就知)

[ 本文章最後由 MagDog 於 07-10-22 01:01 編輯 ]

別墅

MagDog,

請問幾點做?

原文章由 MagDog 於 07-10-22 00:49 發表
不捨得千秋王子的, 請看一下我新的大頭相, 明天請看 明珠台 top caster. :lol:

翡翠宮

9:35 pm,pearl, 每集一個story.

原文章由 chisum-ma 於 07-10-22 12:55 AM 發表
MagDog,

請問幾點做?

別墅

MagDog,

唔該哂!!!!
但想請問~星期一9:35唔係做
呢個女王直播室咩?

原文章由 MagDog 於 07-10-22 00:59 發表
9:35 pm,pearl, 每集一個story.

禁止訪問

翡翠宮

女王直播室=topcasters

番外篇好似11月去france 拍了, 應該2008年一月初就播了, 並2集, 每集2.5hour, 分2次播, so total 可以見他們5個hours. ha ha....

千秋王子正是"玉木宏"飾演, 27歲, (但看似3x歲) 做artiste 已有9年了, 不過近2,3年才有些講得出名的角色做. 但終於憑"千秋王子"一角才上位.

原文章由 chisum-ma 於 07-10-22 01:07 AM 發表
MagDog,

唔該哂!!!!
但想請問~星期一9:35唔係做
呢個女王直播室咩?

[ 本文章最後由 MagDog 於 07-10-22 12:05 編輯 ]

珍珠宮

原文章由 kittynleo 於 07-10-21 20:13 發表
我同老公講,
反正都諗住去旅行,不如我地去日本lor~

佢問:點解去日本?你之前都冇講過話去日本....
我話:我想早d睇千秋王子....

跟住....佢....

你又係既, 追星唔理老公意願...:lol :lol

珍珠宮

原文章由 MagDog 於 07-10-22 00:49 發表
不捨得千秋王子的, 請看一下我新的大頭相, 明天請看 明珠台 top caster. :lol::" />
鳴謝: 此大頭照是"野田妹"做photograher 的..:lol: (有看ending 就知)

快手喎, 又轉相啦, 尋晚同d女笑到好開心, 雖然我地都已經第左二次, 但就到笑位都已經笑定先, 已經引起我老公高度既不滿... :D :D

翡翠宮

hi tkkmama,
難得你又like 我新大頭照. 那一段野田妹forced 做photographer, 要拍大合照, 但nodame就只對準千秋, 好搞鬼, (雖然, 台劇"惡吻"中, 直樹媽咪都有用這招去拍湘琴&直樹)
last lesson, 我看了不知幾多次了. 最正當然是千秋去找nodame, 從後抱著她, 千秋哭了, 野田妹笑了. 還有, ending 的精彩第7交響樂performance.. 玉木宏好厲害, 又指揮, 又要act. 他也哭了, 好touching. 隻dvd已play 殘了.

原文章由 tkkmama 於 07-10-22 12:20 PM 發表

快手喎, 又轉相啦, 尋晚同d女笑到好開心, 雖然我地都已經第左二次, 但就到笑位都已經笑定先, 已經引起我老公高度既不滿... :D :D

翡翠宮

oh, ok 了, 好開心, 咀曉曉, 好正, 看到嗎?

[ 本文章最後由 MagDog 於 07-10-22 15:00 編輯 ]

男爵府

今次你張大頭相好正!
玉木宏最後果場係做得好好, 葉詠詩都話佢一定係訓練好至拍, 佢話千秋手法好正統.
11月至去巴黎拍, 貢而家咪即係未去lor!
早兩日睇報紙見到玉木宏出席東京電影節, 同竹內結子等行紅地毯, 重話係壓軸, 果套係乜戲?
其實究竟玉木宏而家在日本紅唔紅?
原文章由 MagDog 於 07-10-22 12:43 發表
hi tkkmama,
難得你又like 我新大頭照. 那一段野田妹forced 做photographer, 要拍大合照, 但nodame就只對準千秋, 好搞鬼, (雖然, 台劇"惡吻"中, 直樹媽咪都有用這招去拍湘琴&直樹)
last lesson, 我看了不知幾多次了 ...

翡翠宮

Bambi,
多謝啊, 他眼眯眯的樣子帥呆了. 我也有看過葉詠詩的comment, 好開心.
對呀, 好快就去france 啊, (我也想去)
玉木宏出席東京電影節, 是他做一套大片"midnight eagle" 的第2男主角, 男一是"大澤隆fu" (即星之金幣那個) 是東京電影節開幕大片. it's about war, love and 愛國. 上2week 在洛杉磯首影呢. 美國好hit 的drama "heros" 內的hiro san, 都有去support premiere 呢.
最衰我不太會post 相. 但現在努力中. pls wait.

玉木宏現在我想是一線尾二線頭. 一線是木村, 福山雅治, 江口洋介,

原文章由 Bambi 於 07-10-22 02:40 PM 發表
今次你張大頭相好正!
玉木宏最後果場係做得好好, 葉詠詩都話佢一定係訓練好至拍, 佢話千秋手法好正統.
11月至去巴黎拍, 貢而家咪即係未去lor!
早兩日睇報紙見到玉木宏出席東京電影節, 同竹內結子等行紅地毯, 重話係 ...

[ 本文章最後由 MagDog 於 07-10-22 14:56 編輯 ]

男爵府

原文章由 MagDog 於 07-10-22 13:23 發表
http://img172.imagevenue.com/loc704/th_34930_conductor_122_704lo.jpg

oh, ok 了, 好開心, 咀曉曉, 好正, 看到嗎?

it is nice.....thank you. I have used this picture as my大頭相.. Hope you don't mind.
I haven't watched Japanese TV series for long time. This one is exceptional good.

翡翠宮

Hi mamay,

no problem, pls help yrself. 難得你喜歡, 是我自己capture 的. (新學的呢!) 還有新的簽名相. yeah....
原文章由 mamay 於 07-10-22 03:28 PM 發表

it is nice.....thank you. I have used this picture as my大頭相.. Hope you don't mind.
I haven't watched Japanese TV series for long time. This one is exceptional good.

大宅

原文章由 MagDog 於 07-10-22 11:57 發表
女王直播室=topcasters

女王直播室入面既玉木宏係咪大配角? 睇上集見佢冇咁型仲一D都唔COOL:-|

雖然LAST LESSON已經係網上睇左, 但尋晚仍然乖乖坐係度多次, 野田妹老豆真係大剎風景, 咁浪漫嘅情景, 又要千秋王子反白眼......

MagDog, DVD已經出左? 好想買.........

[ 本文章最後由 nancytse 於 07-10-22 16:08 編輯 ]

翡翠宮

Hi nancytse,
對呀, TOPCASTER 中, 他還未變帥啊.
你是不是mentioned 在河堤HUGGING, (我簽名相那段??) 對啊, 野田DADDY 不通氣, 不過千秋被撞破好事時, 寧願"反白眼"也沒有放手呢, 超LUM.
DVD 已出了, 值得COLLECT.

原文章由 nancytse 於 07-10-22 04:03 PM 發表

女王直播室入面既玉木宏係咪大配角? 睇上集見佢冇咁型仲一D都唔COOL:-|

雖然LAST LESSON已經係網上睇左, 但尋晚仍然乖乖坐係度多次, 野田妹老豆真係大剎風景, 咁浪漫嘅情景, 又要千秋王子反白眼......

出左DVD ...

[ 本文章最後由 MagDog 於 07-10-22 16:12 編輯 ]

大宅

原文章由 MagDog 於 07-10-22 16:11 發表
Hi nancytse,
對呀, TOPCASTER 中, 他還未變帥啊.
你是不是mentioned 在河堤HUGGING, (我簽名相那段??) 對啊, 野田DADDY 不通氣, 不過千秋被撞破好事時, 寧願"反白眼"也沒有放手呢, 超LUM.
DVD 已出了, 值得COLLEC ...

Hi MagDog,
其實上星期睇topcaster真係有d失望ka, 一來唔夠帥, 二來我睇配音版本, 配千秋把聲嘅好唔掂.....不過為著見多佢幾面, 我想我會繼續睇的.
係呀, 睇佢地Hugging時好lum ka ma, 心諗: 咀佢...咀佢....點知出現個電燈泡, 再黎個反白眼, 係好爆笑, 但有點兒掃興law.............
前兩日行過cwb影碟鋪見唔到嘅 好等我再去search下先.

民房

MagDog,

你個 Signature 張相好正, 好溫馨. 千秋從後撲上抱住野田妹果場真係好令人感動. 難怪完左呢套劇, 日本果面好多人真係想玉木同上野拍拖.

首頁

尾頁

跳至