在職全職

跳至

首頁
12345...14

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

我做SET 頭、駁髮,日日都會帶埋細仔返舖頭揍,開一點至七點,喺西九龍中心五樓蘋果商場5K100,做咗五年幾囉!

因為想揍住對仔女喺身邊同埋多啲時間敎佢哋功課同埋陪佢哋,所以咪開舖唔打工囉!

頭兩年都好慘架,無乜人工,係呢幾年好啲,可以搵到份人工,時間又自由!!!

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 honeybear0207 於 08-5-9 13:08 發表
我做SET 頭、駁髮,日日都會帶埋細仔返舖頭揍,開一點至七點,喺西九龍中心五樓蘋果商場5K100,做咗五年幾囉!

因為想揍住對仔女喺身邊同埋多啲時間敎佢哋功課同埋陪佢哋,所以咪開舖唔打工囉!

頭兩年都好慘架,無乜人工,係呢幾年好啲,可 ...

要守兩年都好難捱吓喎, 比著我如果半年都冇乜起色, 我諗我真係會摺咗間舖佢咯守2年都冇收入真係唔掂架

[ 本文章最後由 吱仔與lo仔 於 08-5-9 14:50 編輯 ]

大宅

我同你一樣

原文章由 yiyi0213 於 08-5-7 21:22 發表
我都係77年媽媽,囡囡係07年2月出世

民房

你77年就有兩個小朋友啦,仲咁大,我76年尾都係得1個8 years old BB 咋.

別墅

之前毎個星期日都帯個仔去西九中心学溜冰,不過岩岩五月開始無学啦!

別墅

咁年輕仔女已咁大真係好幸福呀

大宅

我都係77年既 mama 呀.....有個囡囡07年1月出世

子爵府

我媽話做生意一定要守囉!所以我咪乖乖咁守落去,人哋話創業難,守業更難!所以唔係人人都可以做生意囉!

原文章由 吱仔與lo仔 於 08-5-9 14:48 發表

要守兩年都好難捱吓喎, 比著我如果半年都冇乜起色, 我諗我真係會摺咗間舖佢咯守2年都冇收入真係唔掂架

子爵府

咁我早生BB嘛!BB大啲你就會好輕鬆架啦!

我以前都好辛苦架!

原文章由 漂亮的媽咪 於 08-5-9 15:49 發表
你77年就有兩個小朋友啦,仲咁大,我76年尾都係得1個8 years old BB 咋.

子爵府

但我十幾歲時成日俾人笑,俾人睇唔起,有啲仲以為我係好壞既先會咁早生BB,但其實我係好乖架!我從來唔煙唔酒唔粗口囉!仲唔會夜浦,從來唔去夜店,講出嚟唔好笑我,我咁大個女未去過DISCO,酒吧都係去過清吧,仲要係朋友開既叫我去睇吓,先去過!我第一次去酒吧係十幾歲,仲要問人有無奶囉!人哋好無耐咁沖咗杯奶咁既色既酒俾我囉!幾好笑呀!

原文章由 nb7002 於 08-5-9 16:44 發表
咁年輕仔女已咁大真係好幸福呀

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 honeybear0207 於 08-5-9 23:35 發表
我媽話做生意一定要守囉!所以我咪乖乖咁守落去,人哋話創業難,守業更難!所以唔係人人都可以做生意囉!

係呀, 首先要好大嘅勇氣, 第二就係要有晒咁上下本先得囉

子爵府

都係架!我都好多謝我老公佢支持我,真係靠佢份人工頂哂成頭家既開支架!依家叫做好啲,但佢仍然俾八成佢既收入我,如果有外快錢佢都會俾哂我,佢真係一個好好既男人!

原文章由 吱仔與lo仔 於 08-5-10 09:28 發表

係呀, 首先要好大嘅勇氣, 第二就係要有晒咁上下本先得囉

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 honeybear0207 於 08-5-10 10:21 發表
都係架!我都好多謝我老公佢支持我,真係靠佢份人工頂哂成頭家既開支架!依家叫做好啲,但佢仍然俾八成佢既收入我,如果有外快錢佢都會俾哂我,佢真係一個好好既男人!

...

好令人羨慕呀, 我個件就........

大宅

你就好啦,我個C6......真係喊得一句句
:-D

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

原文章由 honeybear0207 於 08-5-10 10:21 發表

...

咁都幾好啦, 女人為乜呀! 最緊要都搵個好男人!!

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

各位好,我都係77年架,我有個2歲10個大的囡囡

別墅

原文章由 honeybear0207 於 08-5-9 23:44 發表
但我十幾歲時成日俾人笑,俾人睇唔起,有啲仲以為我係好壞既先會咁早生BB,但其實我係好乖架!我從來唔煙唔酒唔粗口囉!仲唔會夜浦,從來唔去夜店,講出嚟唔好笑我,我咁大個女未去過DISCO,酒吧都係去過清吧,仲要係朋友開既叫我去睇吓,先 ...

咁又係嘅,細個時受嘅白眼都真係好難頂,而家就話30歲夠成熟啫,所以d人唔會多說話,而且又見到你過得几好又幸福,所以都真係令人羨慕.

別墅

原文章由 lisatsoi 於 08-5-8 13:47 發表
我都係77年,有個4歲的馬騮仔!

me too wor,係04定05出世架?我個件係04年1月,係边邊度讀幼稚園呀?我個仔就係美孚

子爵府

當時真係好唔開心架!我真頭覺得自己好似啲傳染病帶菌者咁,啲人講到痴親我都無好嘢咁!真係好灰架!

個人都會變得好自卑,覺得自己樣樣唔及人哋!

依家就好啦!我生活得好,女又敎得唔錯,有自己既舖頭,又有個好佬肯娶我,仲生多個人見人愛既B仔,啲人不知幾羡慕我呀!

我個女個老豆最近都生咗BB,但又係女嚟,佢好恨仔,真係心都涼埋呀!我睇死佢無仔生,外父相,鬼叫佢對我咁衰,個天都幫埋我呀!抵佢死!

原文章由 nb7002 於 08-5-10 23:37 發表

咁又係嘅,細個時受嘅白眼都真係好難頂,而家就話30歲夠成熟啫,所以d人唔會多說話,而且又見到你過得几好又幸福,所以都真係令人羨慕.

別墅

hahaha............ 註定佢要還債俾女人,仲要係一世個隻.........第時等佢個女大咗就知味道,所以話千祈唔好蝦女人......hehehe

首頁
12345...14

尾頁

跳至