自由報料

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

回覆:想換電話

現今一部千零蚊16GB ROM嘅Android手機已經夠用,好過S3好多,手機無須投資太多錢!

伯爵府

好媽媽勳章

通常我用whatapps就 hang 機,首先睇唔到自己寫乜字,其後個芒變全藍色,部機跟住reboot

禁止訪問

引用:我之前用開三叔,老公買咗部6+俾我,初時

水晶宮

引用:Quote:原帖由+mmkk12+於+15-02-17+發表Lg+g

原帖由 popo739498 於 15-02-17 發表
用過LG Gpro後,以後都用LG了,而家用G3,未hang過機,電又勁耐用,電話跌過無數腐落地都冇事

...
可否介紹下g3的好處,我都想用返andriod機呀

男爵府

引用:現今一部千零蚊16GB ROM嘅Android手機已經

原帖由 lyh80115 於 15-02-18 發表
現今一部千零蚊16GB ROM嘅Android手機已經夠用,好過S3好多,手機無須投資太多錢!

...
我唔太同意,我有3 部機同時用,旗艦機真係順好多。至於最cheap 果部($1600) 點都係冇咁順,反應又冇咁好,我係用作大陸電話用。如果大陸電話經常用,我都會換番部好小小既機。(大陸電話我裝唔夠10 個apps)

子爵府

i6+。由note開始用慣大芒根本返唔到轉頭

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 kitty225 於 15-02-17 發表近

原帖由 mmkk12 於 15-02-17 發表
Lg g3 超好用
me 2,由LG g2開始轉唔番,g3仲好用

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 lyh80115 於 15-02-18 發表現

原帖由 jackyclo 於 15-02-19 發表
我唔太同意,我有3 部機同時用,旗艦機真係順好多。至於最cheap 果部($1600) 點都係冇咁順,反應又冇咁好, ...
咁當然買千元機都要識買先得啦,如果千幾銀用嚟買三叔、LG、sony,只能買到垃圾。
現時千五蚊價位已可買到4G機,全高清,CPU要有64bit 高通610或MTK真八核、2GB RAM+16/32GB ROM,咁用起嚟就夠順,容量又足。

男爵府

引用:Quote:原帖由 jackyclo 於 15-02-19 發表我

原帖由 lyh80115 於 15-02-19 發表
咁當然買千元機都要識買先得啦,如果千幾銀用嚟買三叔、LG、sony,只能買到垃圾。
現時千五蚊價位已可買到4 ...
指教下邊個model 呢? 睇我有冇用過

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 lyh80115 於 15-02-19 發表咁

原帖由 jackyclo 於 15-02-19 發表
指教下邊個model 呢? 睇我有冇用過
http://www.meizu.com/hk/products/m1note/fun.html
我有兩個同事等呢部出港版行貨,可能2月底啦,到時去搶購。

http://www.coolpad.com/goods/m_3426.htm
早排幫兩位朋友喺大陸買咗呢部,裝google極容易;小小缺點係簡體介面,電池唔算大。因為我用緊F1唔錯先介紹。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 mmkk12 於 15-02-17 發表Lg g

原帖由 popo739498 於 15-02-17 發表
用過LG Gpro後,以後都用LG了,而家用G3,未hang過機,電又勁耐用,電話跌過無數腐落地都冇事

...
影相靚嗎?

首頁

尾頁

跳至