自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

xmanman 發表於 15-5-14 12:53
如上
我係沖繩用docomo卡, 流暢,速度快,用whatsapp傾電話無問題,清晰 !
我地用samsung, sony手機,無share.
我上淘寶買,人仔7X蚊.

男爵府

畀面勳章

引用:係淘寶買過櫻花卡 係沖繩用 無斷過線 速度

原帖由 celialui1990 於 15-05-18 發表
係淘寶買過櫻花卡 係沖繩用 無斷過線 速度都幾快
可以pm 我邊間淘寶買嗎

子爵府

引用:今日第一天到步,住東京台場大平洋酒店,非

原帖由 周英 於 15-05-17 發表
今日第一天到步,住東京台場大平洋酒店,非常正,由中午到步成田機場開始,即時插卡用,至今,沒有斷線,wh ...
咁即係邊隻?

複式洋房

回覆:ill 的帖子

Docomo, 睇BK 的JM介紹下 , 最後決定博一博心態,在淘寶買了5張 , 都係亞仔醒目,我只識分析及淘寶選腳,收咭後,都要亞仔醒目,在港先行dl,(iphone 6 ), 到達日本,插咭整設定………等等,兩個字(好用)。

複式洋房

引用:Quote:原帖由 周英 於 15-05-17 發表今日第

原帖由 ill 於 15-05-18 發表
咁即係邊隻?
Docomo

子爵府

回覆:日本數據卡富士 or docomo 卡, 邊隻好用?

富士卡

大宅

docomo 唔好用,慢過富士卡

我上次買左4張上網卡, iphone6plus 同sony z1 用docomo, 小米3用富士卡,lg 用聯通七日5gb上網卡

聯通用過好多次,次次都滿意,今次亦無問題, 跟番張卡的指示就得

富士卡好快就連到網絡(唔記得洗唔洗set野啦,就算要都好簡單)

docomo 就搞左成十分鐘先上到網,不過最大問題係上網好慢……上面兩張卡都快過佢多多聲…

男爵府

引用:如上

原帖由 xmanman 於 15-05-14 發表
如上
http://m.discuss.com.hk/index.php?action=thread&tid=24699593&extra=page%3D3

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:docomo+唔好用,慢過富士卡我上次買左4張上

原帖由 sakuraolivia 於 15-05-19 發表

我上次買左4張上網卡, iphone6plus 同sony z1 用docomo, 小米3用富士卡,lg ...
富士卡我用在iphone 5上,完全唔駛任何setting, 呢個絕對係優勢

如果買張咭到時唔知點解set唔到,等於廢物,靠佢用google尋位置就死得了。

珍珠宮

用過富士,幾好

男爵府

sakuraolivia 發表於 15-5-19 02:05

我上次買左4張上網卡, iphone6plus 同sony z1 用docomo, 小米3用富士卡,lg ...
想問富士咭與聯通係邊度買啊? 唔該...

男爵府

晴B媽 發表於 15-5-19 09:01
富士卡我用在iphone 5上,完全唔駛任何setting, 呢個絕對係優勢
即係唔駛 set 野, 就甘去到關西機場直接插咭就用到? 係就好了, 我最怕 set 野....
請問係邊度買啊... 唔該..

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:晴B媽+發表於+15-5-19+09:01+富士卡

原帖由 MonMonLam 於 15-05-19 發表
即係唔駛 set 野, 就甘去到關西機場直接插咭就用到? 係就好了, 我最怕 set 野....
請問係邊度買啊... 唔該. ...
係呀~一落機就可以即刻插咭即刻用

我老公話要在深水埗鴨寮街的街邊檔買(不是舖頭),佢地有牌棟住有呢d咭出售。我4月尾$110。

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

北海道用過富士卡,好好

男爵府

晴B媽 發表於 15-5-19 17:24
係呀~一落機就可以即刻插咭即刻用

我老公話要在深水埗鴨寮街的街邊檔買(不是舖頭),佢地有牌棟住 ...
我會去京阪神.... 你之前張咭係大阪用嗎?

珍珠宮

開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章

富士咭平靚正,北海道郊區都收到

子爵府

回覆:周英 的帖子

Hello!我6月去又系住台場,可提供行程參考嗎?☺

水晶宮

引用:Quote:晴B媽+發表於+15-5-19+17:24+係呀~

原帖由 MonMonLam 於 15-05-19 發表
我會去京阪神.... 你之前張咭係大阪用嗎?
我也是去京阪神,有去埋和歌山丶城崎,全程收到哂。

男爵府

晴B媽 發表於 15-5-19 19:43
唔該曬。。。 甘我都買富士卡,唔駛 setting, 直接插卡就用到。。

男爵府

晴B媽 發表於 15-5-19 19:43

仲想問下,富士卡有無限速?有多少數據?需否開漫遊數據嗎?

首頁

尾頁

跳至