潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

melody_Che
我個人like 啡色多d.

禁止發言

大宅

買銀包電話繩我通常都會等sale時買,因為真係平好多
我都鍾意bv多過lv同gucci,因為bv的款噤d,又唔會好似lv同gucci咁seasonal

自家製手作仔,得閒來睇睇http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]

珊瑚宮

好媽媽勳章

我都想買 , but 唔捨得

大宅

Hello你地好!睇o左呢個topic幾日,我都有d o野想講下。
唔知你地覺唔覺得今年o係街見到用LV 同Gucci既人好似多o左好多(其實之前都多,但好似而家仲多d。不過唔知係咪我平時冇留意呢,但我d friend都係咁覺得)所以我而家o既目標都唔o係呢兩個brand度喇,因為覺得用咁多$買,但又咁易撞款,好似唔係太抵!而且呢排開始覺得真皮袋正d,有番多d天然皮味同天然皮o既texture ,好feel d!兼且覺得真皮較有價值,如果要用成萬蚊買個袋,都係覺得真皮好d!

[ 本文章最後由 pakchunmama 於 08-7-17 18:18 編輯 ]

大宅

你講得岩, 可能LV近排出左好多新款, 所以好多人用, 老中青都用, 我自己有幾個LV... 唔知係未睇得太多Damier & Monogram... 突然覺得好花, 同d袋好硬... BV D皮好soft, 又方便d... 而且質地真係好好... 我鍾意BV多D

複式洋房

係呀而家LV同Gucci都好多人用. LV 啲袋好多都好重, Neverfull 算係輕,但好易撞袋. 用Prada啲尼龍袋都輕身,但係好似唔多襯斯文衣著, 之前用Chanel baby cabas, 但用用吓又覺重.我都想搵啲輕身啲的袋. 真係要去shop試吓先.

大宅

原文章由 Melody_Che 於 08-7-18 10:35 發表
你講得岩, 可能LV近排出左好多新款, 所以好多人用, 老中青都用, 我自己有幾個LV... 唔知係未睇得太多Damier & Monogram... 突然覺得好花, 同d袋好硬... BV D皮好soft, 又方便d... 而且質地真係好好... 我鍾意BV多D ...

hi melody,
請問你買幾多錢呀?
我都想買一個,其實我留意左好耐啦.

男爵府

想問下 BV 銀包大約幾錢?

男爵府

我睇中左bv個tote bag2萬幾 真係諗下好了

大宅

銀包, 我有睇過, 因為之前想送比老公, 一個大d <唔係長銀包>, 3800蚊, 幾靚!!

洋房

原文章由 kinglau 於 08-7-21 13:12 發表
想問下 BV 銀包大約幾錢?

最basic短型款既wallet都要$2,850
其他款我諗都around$3,000-$4,000

別墅

原文章由 小月月 於 08-7-17 14:14 發表
千其唔好買淺色, 超易dirty

我都好鍾意BV,亦勁贊成唔好買淺色,我上年買咗淺粉紅銀包,超靚,但今日個銀包變咗dirty pink,食之無味棄之可惜!有無人知點可以整得乾淨d?

大宅

我未買過淺色, 但有條紅色BV電話繩, 可能我粗用, 已經黑黑地啦, 所以我買袋時, 只買深色, 唔想甘肉痛!!!

大宅

原文章由 bigchicken6 於 08-7-22 19:33 發表

我都好鍾意BV,亦勁贊成唔好買淺色,我上年買咗淺粉紅銀包,超靚,但今日個銀包變咗dirty pink,食之無味棄之可惜!有無人知點可以整得乾淨d?

可以攞番去shop做清潔, 佢地主要係用乾布加leather lotion(意大利先有得買喎)抹, 可以清除塵同淺色既印, 但原子筆痕/color transfer(例如牛仔褲色)/太耐既蹟, 就清唔到. 我諗small leather goods都會幫你清, 放低幾個禮拜.

子爵府

dirty pink .....係呀 係我手 拎緊

原文章由 bigchicken6 於 08-7-22 19:33 發表

子爵府

wooo qqbabe

你個係咪中size 金色cabat 呀??

原文章由 qqbabe 於 08-7-23 10:54 發表

可以攞番去shop做清潔, 佢地主要係用乾布加leather lotion(意大利先有得買喎)抹, 可以清除塵同淺色既印, 但原子筆痕/color transfer(例如牛仔褲色)/太耐既蹟, 就清唔到. 我諗small leather goods都會幫你清, 放低幾 ...

民房

Congratulations! You now have a new member to your family!

大宅

原文章由 heiheikeikei 於 08-7-24 12:51 發表
wooo qqbabe

你個係咪中size 金色cabat 呀??

係黃色aurora搭粉紅粉藍嗰個款. heiheikeikei, 我上開BK(不過近排先注冊)都知道你都鍾意BV. 金色ottone cabat香港剩得mini size, 我之前問過hawaii shop, 佢地話冇晒咁我就買黑金platino ossidato, 前幾日收到又話有一個, 係美國最後一個, 我重諗緊. PO係我everyday bag, 佢好噤污漕同埋較硬身, 所以冇野攞都好挺.

子爵府

hi qqbabe,

oic, 你哩個我比個馬沙紙袋諧污遭咗個手把位
馬莎淺綠色..... 我好鍾意哩個賠搭 好綿花糖...
我等緊睇下有無新cabat ...我始終都係鐘情cabat 中大 size...
原文章由 qqbabe 於 08-7-24 15:23 發表

係黃色aurora搭粉紅粉藍嗰個款. heiheikeikei, 我上開BK(不過近排先注冊)都知道你都鍾意BV. 金色ottone cabat香港剩得mini size, 我之前問過hawaii shop, 佢地話冇晒咁我就買黑金platino ossidato, 前幾日收到又話 ...

首頁

尾頁

跳至