婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:小朋友系未有病?控制唔到自己情緒l!

原帖由 JFL 於 15-11-08 發表
小朋友系未有病?控制唔到自己情緒l!
小霸王受佢阿媽影響,因佢阿媽情緒有問題,阿媽教佢打阿爸,阿媽平時發脾氣都係咬阿爸和打阿爸。現在七歲仲要依賴人餵飯,都因為阿媽餐餐習慣用匙子逐口餵佢,飯來張口,小覇王雙手掃落飯碗,應該係佢媽身上學返來 ......

我以後唔做衰人了,長大了變忤逆仔佢地既事

珍珠宮

回覆:小霸王打奶奶 ......

咁恐怖既 乜而家d人當7歲仲係bb

公爵府

呢d 父母唔教,冇得教架....

男爵府

佢爹地媽咪都無所為,遲早自食其果,我都會話

別墅

奶奶個邊我就唔會出聲, 睇吓我老公出唔出聲啦。 但如果係亞媽果邊,我一定出聲囉

男爵府

引用:其實,你真係多事。個細路唔會因為你一句說

原帖由 方方媽媽 於 15-11-07 發表
其實,你真係多事。
個細路唔會因為你一句說話而改,而佢父母、99又會嬲你。
你話唔食就唔好食,99咪又系繼 ...
其實我出聲,唔係想幫人教仔,而係因為小霸王用食繁飯既筷子打奶奶手背的行為 / 兜腳踢奶奶個膝蓋,實在非常不尊敬長輩,正如在街上見到細路仔打阿婆,路人忍唔住出口咁。

大宅

回覆:namnamnamlolo 的帖子

大把呢啲人啦,出街食飯見到啲小朋友拎住部smartphone,ipad睇,坐隔離啲父母長老餵食。

禁止訪問

大宅

我妯娌個仔都係,
大伯(佢老公)仲好似好自豪咁周圍同人講,
話個仔兩歲就識打媽咪,
講到好似件值得表揚既事咁。
兩公婆唔教,縱到個仔...嘩,最好遠離依d人,免得影響埋自己屋企。

子爵府

引用:Quote:原帖由 方方媽媽 於 15-11-07 發表其

原帖由 Miss_Yellow 於 15-11-08 發表
其實我出聲,唔係想幫人教仔,而係因為小霸王用食繁飯既筷子打奶奶手背的行為 / 兜腳踢奶奶個膝蓋,實在非 ...
阿嫲嫲自己比個孫打都唔出聲,幾時輪到你出聲

翡翠宮

呢個係人哋個仔,都已經教唔到喇,如果你小朋友,可以做成一個版,好好教佢

男爵府

引用:我妯娌個仔都係,大伯(佢老公)仲好似好自

原帖由 c雅 於 15-11-08 發表

我妯娌個仔都係,
如果你有細路,真是唔好俾佢教壞!

大宅

我覺得都係多事
因為你出聲,絕無好處,無人開心,個細既都唔會變好
如果同99 關係好既,返屋企咪話比c6知,叫佢出聲鬧個細唔好打佢呀媽

只有心中默默記住2件事
1.生佐千萬唔好要99湊
2.自己個小朋友千萬唔好同個霸王一齊玩

男爵府

嗰一刻我會選擇唔出聲,又或者會講,XX, 咁樣對嫲嫲係好唔啱,呀奶奶,由佢,唔好理佢,我地食飯啦。只維護下奶奶就算,不會勞氣

民房

又唔係你個仔
由佢啦
啲大人種出黎既果
做咩要浪費力氣幫人教仔姐

珍珠宮

減齡達人勳章

我信因果,今日你叔仔弟婦種咩因,他日就承擔番咩果,冇得怨人。至於你做伯娘就冇謂做厚多士喇!當然你可以話比你老公知,佢亞媽比人打,睇你老公出唔出聲

大宅

畀面勳章

下次食花生啦樓主,你99唔會因為你幫佢話個霸王仔而感激你架,反而仲會嬲你做乜話佢個寶貝
所以下次食花生等睇戲啦,放長雙眼睇個霸王仔幾霸氣,佢父母點縱就教左個點幾人出黎,警惕自己唔好比99湊,同埋唔好比霸王仔接近你小朋友,話哂近誅者赤

禁止訪問

男爵府

引用:下次食花生啦樓主,你99唔會因為你幫佢話個

原帖由 pizzababy0809 於 15-11-09 發表
下次食花生啦樓主,你99唔會因為你幫佢話個霸王仔而感激你架,反而仲會嬲你做乜話佢個寶貝
所以下 ...
又係喎,駡左奶奶個寶貝孫添!
現在已開始現眼報啦,阿媽打佢一下,佢就兜腳踢阿媽個背脊 ...... 今年佢先升小一 (幼稚園留左一年),問佢小學平日午飯點算,佢阿爸即搶住答,小學老師餵咯...... 嘩咁都講得出

珍珠宮

無謂幫人教仔,將來你叔仔兩公婆受番

首頁

尾頁

跳至