母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:msso2014 的帖子

但佢食慣奶樽喇 重可以嗎

洋房

我CASE係女女3個半月, 頭2個半月都係多數食樽, 每日一餐埋身度, 返工後全泵, 只係星期六日埋身, 阿女埋身食得好好既, 但可能佢知食樽易, 所以而家直情完全唔肯埋身, 一埋就喪喊, 我都好忍得喊, 但真係喊好耐都唔停, 抱下佢定返想再埋又喊過, 如事者攪左成半個鐘, 最後我屈服比樽, 真係唔想佢餓咁耐, 但係仲有咩方法令佢埋返身呢???

男爵府

回覆:OsansanO 的帖子

除咗湯水就係畀bb係咁啜啜啜。我個大仔早産,開頭食都冇乜力,但樽又食到成身係,瀉幾多食幾多都唔知,過咗兩個禮拜,試咗好多唔同嘅樽我決定放手一搏,全埋身,點知又得喎。我有時見b想瞓就會幫下佢,佢一路啜我一路按,等啲奶出快啲。真係啜都唔啜我又好谷咪唧落佢口睇引唔引到佢。全埋身真係慳返好多時間工夫。我而家都餵緊第二個,同你一樣有阿大要照顧,仲有家務要做,所以完全冇諗過泵同儲奶。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你一湊二,家務長做長有,唔駛咁上心。俾心機餵好bb ,照顧埋大b 先。

子爵府

引用:女滿月喇,一路都半人奶半奶粉,好想全人奶

原帖由 OsansanO 於 16-01-01 發表
女滿月喇,一路都半人奶半奶粉,好想全人奶埋身餵到,諗住狠心啲唔再補粉比佢,點之食個幾鐘都唔夠佢食,泵 ...
我細b由出世一星期已經半埋半泵
一日總有2-3餐用奶樽餵泵奶
其餘時間會盡量埋身餵
不過我細b近排唔肯食樽
雖然佢埋身食有時好快離口瞓著
但佢下餐又會早左喊食
平時唔駛出街我都無乜所謂
但一出街就要成日搵哺乳室

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊