自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

BB喊好正常!肺大D,他叻D因為有要求,有存在聲音!
自由太多會令世人失去平衡

大宅

回覆:我想死

我想教好bb,一聽到佢喊就叫我放棄,bb喊淨係覺得我錯

子爵府

冷靜,飲杯冰水先或者沖過涼,快d訓,訓醒左重新出發

大宅

回覆:cand 的帖子

男人唔幫手係好辛苦, 我都係過來人,但唔嫁又嫁左, 唔生又生左, 唯有挨埋佢,時間好快過,再大d就唔會成日喊架喇, 試下搵社工傾下, 如果唔係好易抑鬱。

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:我已經盡左力照顧bb,盡左力照顧你,盡左力

原帖由 cand 於 16-01-08 發表
我已經盡左力照顧bb,盡左力照顧你,盡左力照顧個家,我知做得唔夠好,但你可以體諒下我嗎?我想教好bb,你 ...
冷靜……冷靜……

有冇人幫手湊B,你可以透下氣?

大宅

唔幫手唔係問題,點解可以覺得自己幫左我好多,明明個家大家有份

男爵府

我已經盡左力照顧bb,盡左力照顧你,盡左力照顧個家,我知做得唔夠好,但你可以體諒下我嗎?我想教好bb,你 ...
我明白你感受, 因我都經歷過這階段, 但你要知道你死咗, 你BB 會好慘。 另外, 有小朋友的日子過得很快, 轉眼之間, 我BB 三歲了, 最辛苦的日子過去了, 現在三歲的BB 好得意, 好搞笑, 現在我完全冇去死的念頭。

媽媽, 你要加油呀!

公爵府

BK Milk勳章

引用:我已經同老公傾過,但係我聽到嘅回應全都係

我已經同老公傾過,但係我聽到嘅回應全都係唔信任,怪我做得唔夠好,覺得我湊唔掂

...
你咪叫佢令bb唔好喊law,叫佢做唔到就咪出聲,乜都唔識唔知就係到嘈,呢d男人要鬧,你乜都就哂個男人,佢咪食住你law。你而家要學既係反抗c6,你死都唔怕仲怕個c6?

伯爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

引用:我都好想睇住bb長大,不過我受夠啦我問心,

我都好想睇住bb長大,不過我受夠啦
我問心,真係對我老公好好,我覺得佢重要過自己,結果呢?

...
BB幾大?
有冇親戚朋友可以幫下手?
出街行下買下野
當休息下
再唔係同老公一齊去健康院
見下醫生同姑娘
比你老公了解下B B喊嘅原因
可能會好d

珍惜自己,珍惜身邊人...珍惜眼前人
不要給自己一個遺憾~

子爵府

首先要同自己講,要學懂克服困難,湊仔係一個極大既挑戰,一步一步黎,摸清bb既性格再作出適當既配合,教導同安排,用心去做,其他事都不用理,因為個成果要若干年後才見到,所以努力吧!你不會孤獨的,因為BK常伴你左右

大宅

首先你要同你老公洗腦,話佢知bb喊係好正常,佢由你個肚到出來,做左唔係好耐人,更係會唔習慣,小朋友唔係你話點就點。

我都同老公講,話啲老人家話唔慣bb喊,會好心痛,咁個bb都控制唔到架嘛,叫啲老人家唔好黑面得唔得?聽到bb喊唔心痛得唔得?

Bb個人嘅感受邊有得夾硬黎一定要笑架。
大家都放鬆啲,積極啲去面對不同嘅挑戰啦,個細路唔係淨媽媽嘅責任黎架,你都唔好乜都乸晒上身。

水晶宮

噴佢,老虎唔發威當我病貓!

翡翠宮

你死左bb好慘架!!!冷靜啦!有咩緊要得過自己骨肉!老公冇左可以再搵!仔女點樣都好,一世都流住你嘅血架!加油!照顧好bb!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

冷靜d, 10個男人9個都係咁, 我老公咪一樣, 放鬆d啦

水晶宮

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

對於我黎講,冇野比我d仔女更重要,
所以任何人對我仔女唔好(包括我老公),
我都必定同佢死過!
再者,為左d仔女,我幾辛苦都會撐落去,
佢地就係我人生o既動力!

樓主,為左BB,你千期唔好放棄!
BB冇左媽咪好慘架!你捨得咩?

三思!冷靜!三思!

男爵府

男爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

與其一死,倒不如響安全情況下離開家門一下冷靜自己,去最近個間醫院急症室話俾姑娘知你想死,佢哋會幫到你。
就算你冇問題,抑鬱情緒都會令你難以安心湊b,既然你c6覺得你唔掂即係佢搞得掂啦,搞得掂咪等佢搞掂bb囉,安心俾全宇宙得把口嘅c6湊幾日,你入醫院處理咗情緒先,之後就應該會有社工跟進啦!
如果你依家走去了結,你諗下個bb會有咩前景?呢度好多人支持你呀,我哋都唔好咁早了結啦。

伯爵府

BK Milk勳章

同我老公一模一樣,佢成日話咁辛苦反工養家,放工返到屋企聽到嘈喧巴閉好忟。
我會叫佢出街,等佢接受到先好返黎。
我都想要抖吓氣,不過我知道我係bb既媽媽,“有媽既孩子像個寶!”我一定係最愛最錫bb既人,所以千祈唔好諗埋一邊,bb無左媽媽既愛錫好可憐㗎,加油!有咩係度呻吓,大把jm支持你

大宅

我上bk開post係因為我唔敢話俾人知,我想死,我有抑鬱,我唔想俾社工煩,我每日好努力咁控制自己,但今日我爆煲了,我連想死都唔想我老公知,反鎖左係厠所

大宅

做咩要為個對自己唔好既人死

21/7) 13W3D 7.32CM [HR164bpm]

首頁

尾頁

跳至