自由講場

跳至

首頁
12345...20

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

回覆:Working mum 唔矜貴

唔駛理D人講乜,最緊要自己開心

:-) :hammer: :verycold: :chair: :sm:

禁止訪問

男爵府

呢d根本唔係朋友, working mum 或 full time mum, 個個都係為仔女好, 買完野post上網,要比d“朋友”估係自己買定老公買, 同呢d人做“朋友”好攰

mint2014    發表於 16-1-21 17:37

用戶要求終止服務

不用理閒言閒語。
Ft m不是這麽自在。
萬零蚊家用,買啲嘢都諗過度過嘅大有人在

伯爵府

女人一定要經濟獨立先最安全...

itdididi    發表於 16-1-21 19:53

大宅

不必太介意,我都係working mum,從來都係靠自己,我都想洗男人錢,但我條命吾係甘。。。自己加油吧

侯爵府

ope 發表於 16-1-21 12:13
呢幾日公司開始派花紅雙糧的通知書, 大家都好開心. 我的花紅雙糧覺得滿意, 但沒有在 fb 提過或者任何地方晒 ...
唔駛理人
每個人都有自己的價值
FTM都有自己的難處
好多時洗錢都要睇人面色
唔係你想像中咁易

WORKING MUM亦有自己的辛苦
女人一D都唔易做

男爵府

最關心BB問題熱投勳章 熱血勳章

proud of Working Mum too

子爵府

引用:呢幾日公司開始派花紅雙糧的通知書,+大家都

原帖由 ope 於 16-01-21 發表
呢幾日公司開始派花紅雙糧的通知書, 大家都好開心. 我的花紅雙糧覺得滿意, 但沒有在 fb 提過或者任何地方晒 ...
無視呢D無謂人,自己樂在其中關人鬼事?各有前因點可以咁話WM自己洗自己錢係可憐?

其實好重要係個老公點睇及女人能力/專長/喜好,男人欣賞老婆全副精神打理屋企定事業家庭兩兼顧?女人又喜歡自己扮演咩角色?

Sweetheartb

子爵府

引用:呢幾日公司開始派花紅雙糧的通知書, 大家都

嗰2個明顯係8婆,唔洗理會

幾時先上到車.....

子爵府

回覆 ope 的帖子

幾年前老公要去上海工作, 我辭左份工跟埋去。跟住就做左所謂FTM(我地冇小朋友)

我仲好懷念自己賺錢洗自己錢嘅日子, 鍾意買咩就買咩, 鍾意去旅行就去。

雖然而家我買嘢老公都唔會過問, 但總係會就住就住。

男爵府

我覺得先自己賺錢自己想買咩都唔使問人,ftm用錢始終要靠老公,幸唔幸福我就唔知,起碼我用自己錢買自己喜歡或者貴既野都值得,唔通老公生日買禮物俾佢都要用老公錢咩

禁止訪問

琥珀宮

畀面勳章

自己嘅價值,唔係响人地把口度,明未? 加油

子爵府

回覆:Working mum 唔矜貴?

我唔係FTM or 又唔係working Mom. 我唔明點解要比較。你嘅選擇係你個人意願同家庭嘅需要。你自己幸福與否,唔係他人可以告之同評論。如果有人厚多士,我會答:你知條鐵咩?that\'s it.

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

唔需要因為先生一句說話而唔開心,好少事,轉頭叫佢呵返。
其他不重要的人的價值觀,唔會係自己的價值觀,唔需要比較,否則好易跌入思想黑洞,辯論都浪費時間,好無謂。

佢開心,祝福佢。我都好開心,請祝福我。

男爵府

甘係你班朋友無知ja, wm都可以駛老公錢

你班fd講野甘串把口甘衰我係你就絕交

珍珠宮

只係一句: 人比人比死人.. 我從來唔拎人地D野來比較, 包括丈夫, 細路. 比得太多會開心咩?

ash_yehyeh    發表於 16-1-21 17:13

男爵府

我覺得返工搵錢令自己開心d
唔洗下下靠男人

男爵府

引用:呢幾日公司開始派花紅雙糧的通知書,+大家都

我有時都覺自己唔似女人,又要返工搵錢,又要照顧頭家,不過女人點都係有能力搵錢幸福d

首頁
12345...20

尾頁

跳至