自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

cattz288 發表於 17-11-20 22:22
原來係咁分! 有機會試下先

浴衣單薄 d 同埋淨係夏天先有得著 ,
和服加埋內襯有幾層著出嚟挺 d ,
京都影就比較古色古香,
淺草可以行街食野影埋貼紙相 ,
兩個位都去過影過 ,
我就比較鍾意淺草,雖然勁多人

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我上星期去京都,人多得不得了,通街都係和服/浴衣裝扮,但我不是其中一員。 紅葉季好多寺附近已不可停車,要行頗遠,我朋友有筋膜炎,唔可能著對木屐行幾粒鐘。

不過我發覺伏見稻荷附近的“日服美女”,衣服配搭、頭髮造型同髮飾配件係差d 。 清水寺、嵐山附近的靚好多,可能和服體驗公司做得比較仔細。

男爵府

kavenzou 發表於 17-11-20 21:56
因為租嘅都係平價和服,所以布料睇落似浴衣多過和服
睇你出咩價啫,租都有上中下價

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

fairyfloss 發表於 17-11-20 22:41
睇你出咩價啫,租都有上中下價

除非租振袖 ,
如果普通既分別唔大

男爵府

ChloeMa 發表於 17-11-20 22:39
我上星期去京都,人多得不得了,通街都係和服/浴衣裝扮,但我不是其中一員。 紅葉季好多寺附近已不可停車 ...

今個星期去淺草
想試下一家大小穿和服
但天氣凍
會唔會唔夠暖

子爵府

回覆樓主:

係京都好多本地人同遊客都會著,周街都有和服出租,我上次大慨350港幣,已經包埋set 頭。夏天會著浴衣,冬天先係著和服。

大宅

回覆樓主

我覺得係幾好玩呀!幾特別,去旅行試下囉!之前我都冇諗住著,覺得怪怪地,但朋友個個都著咪一齊囉!又ok wo, 著左成曰同埋周街都有人著。

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

Fishma007 發表於 17-11-20 22:53
今個星期去淺草
想試下一家大小穿和服
但天氣凍

我見下星期一,東京有十幾度,如果有太陽,又唔係好凍。 我見d靚女都無披多件衫。 不過其實和服都有外套,冷的時候會有供應。 我睇別人的旅遊網誌,天氣凍時,裏面可放暖包啊!

首頁

尾頁

跳至