懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

迷你鬆弛熊 發表於 19-5-18 12:45
正常肚未照到,醫生應該都會改用陰超ga. 祝 好運

我尋日好開心咁去照起聲波 結果醫生話bb size8周大 但冇心跳 本身個醫生叫我下禮拜再照或抽血 我話我經期準嘅 佢幫我計過時間 話 你已經係10周+4 叫我唔好浪費錢同時間 寫轉介信俾我去威院 聽到呢句我爆喊 其實我想問我3月4日m期 18號同房 會唔會我本人瘦 所以bb先會遲左有心跳 真的不想放棄 呢個係第二胎

複式洋房

cavy0511 發表於 19-5-18 09:24

除非你排卵唔準, 正常按bb發展6週已有心跳, 第一次照無既 ...

好難過

別墅

回覆 陳婉南 的帖子

我都有相似經歷...上網睇左的確有BB發育得好慢, 去到12周先有心跳...如果你仲好想嘗試, 問下醫生可否等到12周再決定吧!

複式洋房

daisychancy 發表於 19-5-18 15:18
回覆 陳婉南 的帖子

我都有相似經歷...上網睇左的確有BB發育得好慢, 去到12周先有心跳...如果你仲好想嘗試 ...

所以我諗會唔會我瘦 唔夠營養所以先遲d會有心跳 我終於等到一個令我更加相信有希望的回覆 呢個係我第二胎 真的希望能生個同自己同生肖

男爵府

chichi730 發表於 19-5-18 13:33
回覆 cavy0511 的帖子

我上網睇血壓低都會影響輸氧俾bb,唔知胎停關唔關血壓低事 ...

假設bb正常, 係供血問題影響到個bb, 應該係凝血問題先會咁, 好多孕婦都血壓低, bb都無事

複式洋房

daisychancy 發表於 19-5-18 15:18
回覆 陳婉南 的帖子

我都有相似經歷...上網睇左的確有BB發育得好慢, 去到12周先有心跳...如果你仲好想嘗試 ...

你依架點呀

男爵府

陳婉南 發表於 19-5-18 14:41
我尋日好開心咁去照起聲波 結果醫生話bb size8周大 但冇心跳 本身個醫生叫我下禮拜再照或抽血 我話我經期 ...

唔好咁啦! 我第二胎都胎停, 但你要明白, 拖得耐影響既只係你既身體, 其實你唔係第一次懷孕, 瘦唔瘦會唔會影響bb發展, 我相信你心裏有數, 威院幫你處理之前就會再一次confirm, 如果bb有機會係正常佢地唔會幫你處理
如果你仲想繼續要bb, 要keep好你既身體, 養好身體盡快重新黎過, bb執齊野係一定會返黎架!

別墅

回覆 陳婉南 的帖子

我經期真係好唔準...醫生叫我下星期再check。萬一肚超都睇唔到就陰超! 其實每個人的case 都唔同, 有d真係由始至終都唔ok, 有d 係有奇蹟!
雖然我同老公對BB 有信心, 但我都有心理準備唔OK就藥流咁, 始終有好的身體先可以再黎!
希望你都積極面對, 同老公商量左有個初步決定先!

複式洋房

daisychancy 發表於 19-5-18 15:33
回覆 陳婉南 的帖子

我經期真係好唔準...醫生叫我下星期再check。萬一肚超都睇唔到就陰超! 其實每個人的ca ...

我都希望有奇蹟 我都明白只能接受 但係自己仲希望bb有返心跳

別墅

回覆 陳婉南 的帖子

建議你盡快係私家照多一次陰超,如果都真係未有心跳唔好拖,盞整差自己身體。
或者換個角度諗,個BB成10週幾都未有心跳,明顯比其他B發育慢,即使去到12週奇蹟般有心跳,你又驚唔驚佢有咩野先天疾病呢?
仲有好多產檢要過,即使做曬所有產檢都總有疾病查唔到,你擔唔擔心?

大宅

陳婉南 發表於 19-5-18 07:04
有冇懷孕11周先照到有心跳呀
尋日去照 醫生話bb8周大 冇心跳 (emoji)

明白你心情!約多個私家醫生照,其實有冇生長,一星期已明顯看得到,只是擔心拖得耐會有可能出血或其他問題!

複式洋房

回覆樓主:

我4月30號到威院再check多次心
跳,但都係無,當日醫生即叫我入院塞藥,但我唔信,到私家再睇,私家都係話無,我都唔信想有奇蹟,我再問可以等多一星期嗎?醫生就話都可以,因之前d人都係無得照,如果真係無得留底就會自然走,到了5月9日零晨自然排出(當時10周4),因我之前都係在網上見有奇蹟,希望你順利會有奇蹟出現。

男爵府

陳婉南 發表於 19-5-18 07:04
有冇懷孕11周先照到有心跳呀
尋日去照 醫生話bb8周大 冇心跳 (emoji)

可以等到10w 無就無辦法了

大宅

6w已經照到心跳

別墅

Evawong119 發表於 19-5-18 22:30
跳,但都係無,當日醫生即叫我入院塞藥,但我唔信,到私家再睇,私家都係話 ...

自然排出對你的身體會好d,希望你個bb會好快返黎!
其實個胎唔得,係咪可以自然排,唔一定要塞藥?

複式洋房

我都係第二胎,諗住咁早去都未必會照有心跳,於是9週先去照,點知原來得個胎囊,入面冇生命。折騰左半個月,我尋日終於做左藥流,排左佢出黎。
胚胎發育唔到,好多因素,醫生都話發育唔好,比你陀到落去都未必係好事。
希望你一切順利

複式洋房

daisychancy 發表於 19-5-19 12:37
...

我都好想自然排到,但我成10w都冇動靜。覺得始終留喺身體都係唔好。所以做左藥流。

大宅

陳婉南 發表於 19-5-18 15:22
所以我諗會唔會我瘦 唔夠營養所以先遲d會有心跳 我終於等到一個令我更加相信有希望的回覆 呢個係我第二胎 ...

唔關事,頭三個月bb吸收胎囊營養而唔係你身體營養,臍帶都未發育健全

複式洋房

daisychancy 發表於 19-5-19 12:37
...

我都係聽朋友同網上講,自然排出對身體好d,所以個段時間行多d,咁就好快好似m痛咁就自行排出,飲左少少涼茶

複式洋房

Evawong119 發表於 19-5-18 22:30
跳,但都係無,當日醫生即叫我入院塞藥,但我唔信,到私家再睇,私家都係話 ...

當日入院塞藥 跟住住院定過一陣返屋企 後面程序點呀 已準備好做最壞嘅打算

首頁

尾頁

跳至