婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

Hello, Connie, 你還未好返嗎? 記得你好似約二年前已話睇緊, 唔啱就真係要快d轉第二個e生了! 祝早日康覆!!

原帖由 conniechan35 於 10-11-19 20:49 發表
i just quit visit dr chan tin yau teddy. and start visit dr lam chon kin.. hope he can help me. if i find he is not patient, i will switch another dr again.

禁止訪問

大宅

回復 1# conniechan35 的帖子

想問下你覺得DR CHAN TIN YAU 點??
我就覺得 ....

禁止訪問

大宅

回復 1# conniechan35 的帖子

係我身邊既人一直睇緊佢
由佢係醫院睇到佢而家自己開
睇左大概3年喇
同你講既一模一樣,次次都睇大概15MINS到
一有咩問題問佢佢只會答,(你緊張姐)
一係就話,(如果係咁不如加藥)
我覺得睇左咁耐一D進展都冇
仲有你既藥份量係咪好多?WHY 2 WEEKS要3200?
我一個月大概2600到

禁止訪問

民房

我也看了一位精神科六年,每次好像只去配藥,沒什麼進展,仍是不想返工,他說只是心理問題,又不建議我睇心理醫生,我覺得他沒耐性,愛心,每次5-10min就叫我出番去想轉醫生又怕試唔arm,冇得番轉頭,又怕重頭講過晒D病歷,現在連找工作也沒信心,很多負面情緒!
我睇的那個叫 Law Wun x在佐敦,有無人睇過佢?

侯爵府

Aloysiusma 發表於 10-11-7 19:50
請問張e生每次診$多少???

診金$800, 藥費另計.

佢係我睇過嘅醫生(任何科)裏面最細心嘅, 我係Bipolar II Disorder, 即係重度抑鬱+輕度躁狂. 我試過自殺, 打老公. 睇咗佢3年有多, 佢每次都細心聽我嘅情況同埋作適切嘅建議, 連我老公嘅情緒都照顧埋. 除咗細心,佢最大嘅優點係謙虛, 唔會自以為啱晒. 我對鋰劑同Risperadal(佢好常用嘅藥)都有嚴重嘅不良反應, 佢都肯幫我轉藥.

大宅

sandy999 發表於 10-10-3 18:49
誠心推薦張建良醫生。我的抑鬱和焦慮症困擾我七、八年了。我以為是治不好了,也叫我的男朋友忘記我罷了!藥 ...

知道他的診所電話嗎

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

我都係睇陳仲謀,睇了近4年,無錯佢睇証好快,但可能藥夾到喇,如果轉醫生,好多野要從頭來過,可能又要試藥,我又唔想!我第一次睇另外一個醫生,無錯,佢用好多時間問我野,但藥唔得!所以我先轉陳醫生!

其實精神科醫生好多都係用藥黎醫,如果你真係要搵人傾計,就可能要找心理醫生,其實兩者係有分別!因為好多精神患者好多時唔係單靠搵心理醫生的人傾訴要醫得好,所以好多時精神科醫生就要用藥去幫患者!

民房

診金$800, 藥費另計.

佢係我睇過嘅醫生(任何科)裏面最細心嘅, 我係Bipolar II Disorder, 即係重度抑鬱+輕度躁狂. 我試過自殺, 打老公. 睇咗佢3年有多, 佢每次都細心聽我嘅情況同埋作適切嘅建議, 連我老公嘅情緒都照顧埋. 除咗細心,佢最大嘅優點係謙虛, 唔會自以為啱晒. 我對鋰劑同Risperadal(佢好常用嘅藥)都有嚴重嘅不良反應, 佢都肯幫我轉藥.

想問下呢個係幾耐之前嘅收費,因為我打去book張醫生時,佢話第一次要$3000@hr,之後就$1500。

禁止訪問

引用:媽媽有抑鬱+焦慮症, 睇左某名醫一年都未好

複式洋房

這裡有他的診所資料 , 希望你媽媽快啲好返啦 ! 張建良精神科醫生資料

水晶宮

引用:+這裡有他的診所資料+,+希望你媽媽快啲好返

原帖由 warmi 於 11-12-29 發表
這裡有他的診所資料 , 希望你媽媽快啲好返啦 ! 張建良精神科醫生資料 ...
多謝你,媽媽看了另一醫生年多了,巳好好多了

複式洋房

好返好多就好喇 ~~ 你要加油多多支持媽媽喇 !

大宅

ricecooking 發表於 11-12-29 20:11
多謝你,媽媽看了另一醫生年多了,巳好好多了

可否分享你為什麼後來無看張建良?是否他不好?

水晶宮

回覆:putong390 的帖子

不是他不好,而是因為媽不敢貿然轉e 生,後來有孰人介紹她看另一個e生她才肯轉

putong390  明白!Thanks!  發表於 12-6-1 13:15

大宅

babyc.c 發表於 11-12-29 13:44
睇政府或睇私人精神科醫生均屬西醫!佢哋所學都係同一個醫科類別,分別只在於價錢上!某些病人感覺好了,因 ...

請問可否介紹你所指的醫生?(You wrote: "以下介紹醫生以聖經內容舒解病人精神情緒問題,非藥物!")
Thanks!!

禁止訪問

回覆 回覆:putong390的帖子

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

請問有無人睇過林楚明 ?
~慢慢學懂~               
不要太在意別人的說話,我並不輕易受到影響的,
人人都有著自己的想法,有著不同的意見同道理,
但惡言往往都是出於妒忌.

首頁

尾頁