自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

大宅

回覆樓主:

嗰班人追求的攬炒究竟達到未呢?唉,好唏噓...

子爵府

2018復活節勳章

親親小孩子 發表於 20-5-11 14:52
係,起碼海洋公園有得睇海洋生物,好難得,反而熊貓、小熊貓、金絲猴呢啲唔好再養啦,我去海洋公園唔係打 ...
我覺得應該辦好動物公園為selling point.因為香港真係冇一個大型動物園仲要有海洋生物.其實我而家去都係因為帶小朋友睇下認識下動物.同埋佢地真係學到多少環保意識

象牙宮

回覆樓主:

唔好執,好鍾意海洋公園,又任玩又多動物睇! 全世界樂園都要靠遊客,只得自己國家既人無辦法經營架啦

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

makm 發表於 20-5-11 14:46
1977年1月10日香港海洋公園開幕我有份見証同參與,如今政府要將開立一筆54.25億港元提供予香港海洋公園,否則 ...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

無話可說 發表於 20-5-11 15:05
唔好執,好鍾意海洋公園,又任玩又多動物睇! 全世界樂園都要靠遊客,只得自己國家既人無辦法經營架 ...

冇計,高汁香港人話唔需要大6遊客喎

大宅

本地人真係一年都唔知會唔會去到一次? 至少我自己就冇囉
反而我擔心若果執咗 啲動物點算?

男爵府

1314625 發表於 20-5-11 14:49
喺海洋公園同廸士尼之間,我寧願執的是廸士尼

同意

侯爵府

無話可說 發表於 20-5-11 15:05
唔好執,好鍾意海洋公園,又任玩又多動物睇! 全世界樂園都要靠遊客,只得自己國家既人無辦法經營架 ...

問題係 自己國家不來了

男爵府

hichunchun 發表於 20-5-11 15:10
本地人真係一年都唔知會唔會去到一次? 至少我自己就冇囉
反而我擔心若果執咗 啲動物點算?
...

我地成日去架

子爵府

大檸樂 發表於 20-5-11 14:59
我覺得早執早著.至今日為止己經見唔到呢個公園有希望再翻生.單一客源,冇一套新方寀案,又冇新營運槪念同原素 ...

我都同意.

雖然我每年都有買佢年票, 都係港人既回憶. 我的小朋友都好鐘意去. 但就算有年卡既我..
都一年去唔到5次.. 係HALLOWEEN 同夏水禮好玩..其他既設施都已經好悶...最唔捨得既係個纜車

子爵府

當初炒左盛生讓位比比大陸人管理,有幾多洗幾多,救亡?撥款多多次都無用....

回歸前留落既野,一步一步想消滅!而家夾岩時間,收返塊地起皇宮式豪宅,完全合乎國情!

珍珠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

哎, 無遊客, 靠本地客, 死得啦!
佢仲要起緊水上樂園添, 本來今年就可以落成, 宜家應該难了.

一毫之善,與人方便;一毫之惡,勸君莫作;欺人是禍,饒人是福;不信抬頭看,蒼天饒過誰
                      *****請勿將本人网名及言論內容抄襲到任何報紙或雜誌上*****

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

海洋公園以前無自由行時都仲做得住,自04年後食住自由行條水,有點不思進取,只靠內地過境客,入面開埋d餐廳又貴又唔好食,一堆堆內地客,又一堆堆免費基層客,仲要甘貴,完全趕絕本地客,今後無自由行點營運?一個無底洞!海洋動物根本唔應該起一個池度生活。
以前幾中意同阿仔海洋公園一日遊,只系當一個大公園行下,觀嘗下海洋水族館,坐下纜車。

男爵府

2015/16到2018/19都係蝕,
講“社會動盪”同“疫情”都掩飾唔到經營不善。
同d人講“經濟寒冬”一樣,其實只係因為佢地無能。

nicoleyau0402    發表於 20-5-11 16:37
海之風    發表於 20-5-11 15:20

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

extra88 發表於 20-5-11 15:18
2015/16到2018/19都係蝕,
講“社會動盪”同“疫情”都掩飾唔到經營不善。
同d人講“經濟寒冬”一樣,其實 ...

早執早著

水晶宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

啲動物點算呀

珍珠宮

alicecmc2003 發表於 20-5-11 15:14
當初炒左盛生讓位比比大陸人管理,有幾多洗幾多,救亡?撥款多多次都無用....

回歸前留落既野,一步一步想 ...

咁點解唔講下,上年Halloween ?

大宅

唔執就要年年倒錢,年年蝕。但執左,最大問題係啲圈養動物如何處理?熊貓就話有機會送回四川,海豚企鵝北極狐呢?希望都可以留返啲地方養到佢地生命終結既一刻

子爵府

2018復活節勳章

kk1979 發表於 20-5-11 15:11
我都同意.
我都係年票,都係有小朋友.你講開.我覺得佢可以捉住哈囉喂+夏水禮再攪好d.可以吸引到我地一班本地客.因為每年我都期待呢2個活動.但夏水禮佢一時攪下一時唔攪.d配套又唔好. PS其實佢攪個個小朋友哈囉喂區都幾好玩岩小朋友.可以再做好dd.吸小朋友帶大人客

珍珠宮

1314625 發表於 20-5-11 14:49
喺海洋公園同廸士尼之間,我寧願執的是廸士尼

首頁
12345...14

尾頁

跳至