跳至

首頁

尾頁

大宅

bigericli 發表於 21-6-17 14:57
回覆 bkbbbaby 的帖子

新校長黎咗之後,十幾個資深老師被迫走,家長會同校長敵對,如果依有小朋友喺果間學 ...

發生咩事?好似呂祥光咁?

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

路過,浪費晒退休校長同一班關愛舊老師的所有心血真可惜

利呻:我女已是多年畢業生,當年由一間無人想讀,無人想問既學校,幾經退休校長及各位老師多年努力令學校改變,現今真係感到可惜

男爵府

要快樂的我 發表於 21-6-19 21:21
發生咩事?好似呂祥光咁?

想知x2

男爵府

bigericli 發表於 21-6-17 14:57
回覆 bkbbbaby 的帖子

新校長黎咗之後,十幾個資深老師被迫走,家長會同校長敵對,如果依有小朋友喺果間學 ...

點解逼走啲老師?大家嘅理念唔同?而你小朋友轉去邊度啊?因為轉校都唔係一件容易嘅事

大宅

畀面勳章

回覆 AAMamama 的帖子

想換曬新血,用好卑劣既手段迫舊老師辭職,你有冇見過D校長會專登針對佢唔妥家長既學生,專登抽起佢地份卷,專登調高比分準則而叫該科老師改低個別佢針對學生既分數?老師不肯就範,主要係試卷分數家長已知悉,仲要係升中呈分試,點解只係專登抽起果兩位家長既小朋友黎改?又巫告家長打佢,告上法庭,好彩最終判家長勝數

男爵府

bigericli 發表於 21-12-22 21:16
回覆 AAMamama 的帖子

想換曬新血,用好卑劣既手段迫舊老師辭職,你有冇見過D校長會專登針對佢唔妥家長既 ...

我地本來暑假考慮讀,不過最後都轉左另一間,我好怕是非地

大宅

畀面勳章

AAMamama 發表於 21-12-22 21:39
我地本來暑假考慮讀,不過最後都轉左另一間,我好怕是非地
明智決定!

寶石宮

2023年兔年勳章

bigericli 發表於 21-12-23 00:31
明智決定!

仍為70網大熱

2022年
統一本地+跨境 小一學額(%)
兆霖 25+3 75(37.33%)
CCC蒙黃花沃 36+4 100(40%)
保良局志豪^ 55+5 150(40%)
五邑鄒振猷 37+4 100(41%)

青松 52+5 125(45.6%)
青松湖景 42+4 100(46%)
仁德天主教^^ 42+4 100(46%)
仁濟羅陳楚思^^^ 53+5 125(46.4%)
保良局莊啟程第二^ 53+5 125(46.4%)

保良局方王錦全^ 52+4 120(46.67%)
保良局梁周順琴^ 65+5 150(46.67%)
屯官小^^^^ 43+4 100(47%)
伍時暢 43+4 100(47%)
樂善堂梁黃蕙芬 46+4 100(50%)

CCC何福堂 109+6 150(70%)
何壽基 74+4 100(78%)
卍慈 99+5 125(83.2%)
台山商會 102+5 125(85.6%)
龍崗劉德容 83+4 100(87%)

總數: 1111+84 2170 (55.07%)

聯中
^ 百周年 董玉娣
^^ 屯天
^^^ 仁濟二中
^^^^ (南)屯官 元朗鄉中

https://www.schooland.hk/ps/sn70

複式洋房

回覆 bigericli 的帖子

請問家長同校長敵對乜野🙏🏻

首頁

尾頁

跳至