懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Qnkawai 發表於 21-4-30 15:12
回覆 太平公主 的帖子

依家仲未停血,不過暫時只係少量。有冇話大概會排幾耐先自然排得清?如果自己有留意 ...

應該未到真正排岀黎個一刻
個陣我流產,由知到無心跳到有少少血係一個星期
跟住少少血三四日,大約一日換三次m巾咁少
之後有一晚食完飯,忽然超級痛同大岀血
我用特長夜用都換唔切,坐左係廁所個幾鐘,一陣陣痛,又排幾舊血塊,一陣痛又幾舊血塊
嚇到我以為自己會流血不止
不過個幾鐘後,個肚就唔痛,又無流得咁勁,我就上返床訓,之後成個星期就好似平時黎m咁
之後覆診,醫生話排清了

你留意一下如果痛多過兩個鐘,排血排到頭暈流冷汗心跳加速,就衝去醫院
呢幾日到覆診前都唔好返工,或者岀街去好遠

洋房

回覆 Y()Ga 的帖子

你都要加油啊!!小天使好快會返黎你身邊好幸運,大出血左兩晚依家已經冇乜血同痛,不幸中之大幸,終於唔洗咁擔心了

洋房

回覆 tiff1228 的帖子

希望係已經排出...我同你情況差唔多不過我係被通知流產到劇烈痛楚出血係同一日甚至多一日,係血多到衝去廁所等佢流都坐好耐,流唔完係咁排啲一舊舊既血塊出黎,簡直係好似柯左幾噸血既感覺,個人虛脫到冇力又勁暈,冇哂胃口食野。好彩今晚依家情況暫時冇再大出血,血量係黎m就完咁既量。希望已經排清啦

洋房

好彩醫生都開左七日假,本身紅日又放假如果唔係都唔知點係呢個狀態返工,身心都未復原

大宅

Qnkawai 發表於 21-5-1 00:43

好彩醫生都開左七日假,本身紅日又放假如果唔係都唔知點係呢個狀態返工,身心都未復 ...

JM,記得至少要坐番個小月
補番好身子再出發

洋房

回覆 Goku1986 的帖子

會啊,諗住覆診既時候叫醫生比多幾日假。心情唔好至少都調理好個身體先

別墅

Qnkawai 發表於 21-4-30 17:02
回覆 Goku1986 的帖子

或者時間真係可以沖淡到..但係我呢世都會記得呢個小天使黎過,希望調理好身體做好準 ...

加油!

一段時間後,你會明白呢位小天使嚟嘅目的。平伏心情後,好好等待小天使再嚟搵你。
唔須要迫自己忘記呢位小天使,用正面態度好好記住呢位小天使

複式洋房

回覆 Qnkawai 的帖子

我都想問問大家流產後幾時開始調理身體?我剛剛都自然流產了,但醫生話仲有少少組織未排到出嚟,話比多一星期時間我睇下會唔會自己再排埋出嚟。
我家人已經買咗鴻x堂個隻補氣血煮酒湯包比我飲,但其實我唔知已家飲唔飲得。。。
有無jm可以解答到我?

別墅

Ven_Fish 發表於 21-5-8 16:34
回覆 Qnkawai 的帖子

我都想問問大家流產後幾時開始調理身體?我剛剛都自然流產了,但醫生話仲有少少組織 ...

清哂噁露就可以調理身體,如果仲有組織未排出就唔好飲住

複式洋房

回覆 pikpik_wong 的帖子

明白,謝謝你。

首頁

尾頁

跳至