自由講場

跳至

首頁
12345...19

尾頁

子爵府

回覆樓主:

為傷者祈禱同祝福係啱

但我相信佢地都會想討回公道, 綵排已經有投訴,不過地位唔夠冇人理
依家仲話唔好轉發,甘少左人知,邊有群眾壓力令 viu反醒,咁易過左關,咁又會有一下次

大宅

上校車 發表於 22-7-29 08:27
涼薄既評語都應該禁止

絕對贊成~~~

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

鴨鴨比 發表於 22-7-29 08:36
Mirror 佢有份,緊係咁講洗白白
宜家人民日報都知,啊爺巳經轉發,佢鬧啊爺?

2019佢唔叫停?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

hkgra 發表於 22-7-29 08:46
回覆 my005 的帖子

段片真係令人好不安

有人因為某過失而受傷,呢啲係真相!

真相好多時都係令人不安同殘酷既,唔通因為咁,而唔要?

好多事件,就係欠缺左「真實既片段」,而使用心不良既人以訛傳訛,更甚既係有人會因此而大造文章,嚴重既係可以令社會分化既。

段片,只要註明,會使人不安,咁就由觀眾自己選擇睇唔睇喇!

這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

鴨鴨比 發表於 22-7-29 08:36
Mirror 佢有份,緊係咁講洗白白
宜家人民日報都知,啊爺巳經轉發,佢鬧啊爺?

我都係睇微博D片,有片有真相,嚇到個心離一離

古生身為演藝界領導層,唔追究垃圾製作安全,仲臭屎密冚,嗰位舞蹈員都唔知製作公司有冇買保險?古生應該追討小小超點樣善後
千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章

回覆 my005 的帖子

係啊,加番慎入會好0的

伯爵府

HelloMylink 發表於 22-7-29 08:55
其實新聞來,bbc 都有。唔係好明咩原因。要保護業界就更加要多人知道關注, 先會改善。
...

咪係!其他意外唔見呀古生出黎話唔好轉發!佢都霎戇既

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

Charitymami 發表於 22-7-29 08:47
同意你的說法。

古生聲明真係大細超,偏心小小超呀!

關係匪淺

公爵府

my005 發表於 22-7-29 08:42
點解唔畀人睇清真相?

若無段片,我諗啲人以訛傳訛得仲衰仲快!

停止再轉發 發佈遮,要睇真相既仍然大把渠道
因為真係極度不安 難過 睇完個心好唔舒服 不停抖大氣

伯爵府

回覆:古天樂呼籲停止轉發MIRROR演唱會意外片段 為傷者祈福

為什麼不應該轉發意外片段? 古生只是怕更多更多意外片段出現,領主辧人更明顯要負責法律責任。

伯爵府

好媽媽勳章

如果係其他人其他台發生,佢會唔會發聲?
祝福傷者早日康復

公爵府

牛年勳章

最大問題係早前2 日, 已經不斷有小意外發生, Mirror團隊亦已自費請醫療團隊, 成員Frankie 跌落台, 種種問題出現, 已是先兆, 但最後始終發生大事, 唉! , 祝願傷者能痊癒, 健健康康在未來人生路上走

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

capricornbb 發表於 22-7-29 08:58
關係匪淺

水晶宮

my005 發表於 22-7-29 08:42
點解唔畀人睇清真相?

若無段片,我諗啲人以訛傳訛得仲衰仲快!

呢啲就話唔好轉,咁返翻去冇互聯網時代啦!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

mini_yan 發表於 22-7-29 09:01
...

就係人地轉發,咁至會多啲人睇到,多啲人留意,而唔使自己去搜尋!

就以我為例,我唔關心mirror 既野既,發生左意外,我都無睇嗰啲新聞,因為以為只係普通受傷,就係因為多朋友轉發話離譜,咁我至會去了解、去睇喇!
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

珍珠宮

不敢苟同

瑪瑙宮

20162016 發表於 22-7-29 09:07
呢啲就話唔好轉,咁返翻去冇互聯網時代啦!

咪係囉!唔明點解唔好轉發。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

mini_yan 發表於 22-7-29 09:01
...

我只睇過一個,其餘冇睇,因大致上都係咁,只係唔同角度

伯爵府

JM講得好好!古生一直德高又如何,吾係佢說了算

首頁
12345...19

尾頁

跳至