自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

pistachio 發表於 24-2-17 10:50
老作誇大佣金。我都唔信。

呢家人,誠信好大問題

公爵府

自己有責任做足功課
如果而家樓市狂升,佢又未必咁講啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

究竟我是誰 發表於 24-2-17 10:43
移英新移民會啞忍 ,會乖乖接受

立即變縮頭烏龜啦 仲要大大力唱好,明明係新法書院都吹到變 St. Paul Co-ed
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

水深火熱 發表於 24-2-17 10:56
有無甘誇張呀,上網即時翻譯都得啦,定驚比人笑?

應該係

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

esmehouse 發表於 24-2-17 11:17
立即變縮頭烏龜啦 仲要大大力唱好,明明係新發書院都吹到變 St. Paul Co-ed
...

見大陸微訊小紅書好多話培僑中學香島中學都好好,仲有馬鞍山有間可以住宿既

珍珠宮

回覆樓主:

睇yt,其實交易未完成,可撻訂就算,樓價跌幅比已付樓價更多,撻訂有着數

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

pomanlife 發表於 24-2-17 10:50
有聽過,去睇醫生等左6個鐘都聽唔到嗌名都唔敢出聲,因為唔知點問
...

下下?唔係呀嘛

珍珠宮

減齡達人勳章

juniormiu 發表於 24-2-17 10:43
雖然AA好多都古惑,但今次完全唔信呢家新移民,淨係佣金都作都離哂地 ...

大陸係唔係無規定佣金幾多呢?香港地產佣金係公價,大陸人唔知所以有咁大作咁大

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

有聽過,去睇醫生等左6個鐘都聽唔到嗌名都唔敢出聲,因為唔知點問
...
我聽嗰個係直頭彈返你返屋企,成隻死狗咁乖乖返屋企
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

伯爵府

baby668 發表於 24-2-17 10:51
老生常談,買樓梗係唔會經agent,對自己百害而無一利,每次我去睇樓我都會避開啲agent,真係睇到心儀嘅單位,我 ...

咁發展商有冇退返AA d佣金比你?

珍珠宮

Onlok 發表於 24-2-17 10:42
新移民有無咁多錢呀?

新移民都分有多種,點解新移民就= 無錢?

彩鑽殿

esmehouse 發表於 24-2-17 11:37
我聽嗰個係直頭彈返你返屋企,成隻死狗咁乖乖返屋企

係哩度醫院大鬧天宮都似

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

Ononluk 發表於 24-2-17 11:45
新移民都分有多種,點解新移民就= 無錢?

因為真香港人成日講高汁專才。

公爵府

親子王國15週年勳章

買家想缩沙就真lo

珍珠宮

...

唔識英文但又移民英國?

侯爵府

2024年龍年勳章

esmehouse 發表於 24-2-17 10:36
咁佢自己都有責任喎,自己唔做多啲功課,等如好多新移民去英國都俾人老點咗買間爛屋仲要附近啲學校完全唔掂 ...

呢個大陸人無做功課,買貴咗就嘈,抵買一定唔出聲,輸打贏要,你話好多移民去英國的人買爛屋,是假切,無新聞報導,亦無統計話好多喎

男爵府

pistachio 發表於 24-2-17 10:50
老作誇大佣金。我都唔信。

係囉佣金使唔使幾百萬, 令我不能夠完全相信苦主講的版本。

琥珀宮

esmehouse 發表於 24-2-17 10:36
咁佢自己都有責任喎,自己唔做多啲功課,等如好多新移民去英國都俾人老點咗買間爛屋仲要附近啲學校完全唔掂 ...

對,買樓,係要做多啲功課。名係佢簽嘅,又唔係落咗藥。

今舖可能驚動施永青出嚟拆掂佢。

琥珀宮

...

咁簡單都唔識問?!移民=坐監,不過,我認為係應得嘅,寄人籬下,唔想清楚本身條件就移,受苦正常。

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

talktime 發表於 24-2-17 11:57
唔識英文但又移民英國?

大把人係咁啦!我都有一個朋友係咁

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊