論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原帖由 pollyw 於 09-6-22 08:30 發表
報到先。。

西姐恭喜您馬評開新版。掲開光輝既一頁!我地馬迷大大力支持。

Thanks a billion!!

男爵府

原帖由 pollyw 於 09-6-22 08:39 發表
蕉爸,上次“啖出”了家傭版,今日又“啖入”返家傭版,以你高清既image,唔驚比人插??

請問“維園阿伯”是屬於哪個category,人格清高還是人格卑污呢?

人格清高者通常是人家給的評語,通常不是自吹自擂。

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 saiwanho 於 09-6-22 09:54 發表

請問“維園阿伯”是屬於哪個category,人格清高還是人格卑污呢?

人格清高者通常是人家給的評語,通常不是自吹自擂。
近來,馬評界出現一類馬評人。該類"馬評家"比心水,不論セ亂馬懶馬顛馬,係唔係都話狀態好,誤導馬迷。往往將馬的有利條件講出黎,不利就唔講。。咁樣分析就唔得客觀同全面。。見馬迷輸左,就話騎師跑得差、不顧馬匹感受.沒給馬匹足糧餉等等。。跟住呢類人貼士買馬,只會輸錢收場。既沒有掌握個別賽事場地特色,ヌ合埋双眼不看馬兒本身質素、賠率,就糊亂叫人落重駐。。見馬跑不出,就算頼地硬,都總説馬匹沒問題。是否馬評人應有態度?

男爵府

原帖由 pollyw 於 09-6-22 11:21 發表
近來,馬評界出現一類馬評人。該類"馬評家"比心水,不論セ亂馬懶馬顛馬,係唔係都話狀態好,誤導馬迷。往往將馬的有利條件講出黎,不利就唔講。。咁樣分析就唔得客觀同全面。。見馬迷輸左,就話騎師跑得差、不顧馬匹感受. ...

普洱姐不愧為本馬評首屈一指的馬評家!

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 saiwanho 於 09-6-22 11:27 發表

失礼!!!只是我這五勞七傷的馬主,評起馬上來特別感情豐富而已。。

大宅

遲左上黎添, 又黎賤 "招".

大宅

重係 "蛋膠"專家呀, 有無睇到佢推介既3D barbie 蛋膠, 不錯呢!
原帖由 saiwanho 於 09-6-22 11:27 發表

大宅

幾時出3D 蛋膠呀, 你好勁呀
原帖由 pollyw 於 09-6-22 13:04 發表
失礼!!!只是我這五勞七傷的馬主,評起馬上來特別感情豐富而已。。

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 qqqqqq 於 09-6-22 15:12 發表
幾時出3D 蛋膠呀, 你好勁呀
我只是post个鬼婆个video上去,我又唔係个鬼婆,又有幾“近”??!!!!我也好想嘗試做。約有新作品,立即通知大家!!!

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 Jillbaba 於 09-6-22 07:46 發表
本回文內容由版主刪除!
本討論區歡迎各僱主自由發表意見,惟請閣下小心用詞,勿作出攻擊他人之言論,多謝合作!

Red2008
噢………

大宅

睇video 好似唔難, 唔知造起黎係咪咁易. 我朋友造左 3D 孔龍, 但放在室內半個鐘,條龍就死左........普洱多才多藝, 如造好了,記得post 上來比我地睇下. 我相信你比那鬼婆近好多
原帖由 pollyw 於 09-6-22 15:29 發表
我只是post个鬼婆个video上去,我又唔係个鬼婆,又有幾“近”??!!!!我也好想嘗試做。約有新作品,立即通知大家!!!

大宅

唔好引我笑啦!
原帖由 pollyw 於 09-6-22 15:31 發表
噢………

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 qqqqqq 於 09-6-22 15:38 發表
睇video 好似唔難, 唔知造起黎係咪咁易. 我朋友造左 3D 孔龍, 但放在室內半個鐘,條龍就死左........普洱多才多藝, 如造好了,記得post 上來比我地睇下. 我相信你比那鬼婆近好多 ...
請問條龍点死???点解会死?我好想汲取經驗!!!我都是初哥都講不上,看多過做。。。

大宅

死因不明, 十幾個6-10歲的"靚"仔哄埋去,唔知係咪熱力, 條頸部溶左-> 斷了 . 但小朋友話: 無人掂佢,只是看
原帖由 pollyw 於 09-6-22 15:44 發表
請問條龍点死???点解会死?我好想汲取經驗!!!我都是初哥都講不上,看多過做。。。

侯爵府

好媽媽勳章 大廚勳章

原帖由 qqqqqq 於 09-6-22 15:40 發表
唔好引我笑啦! 哈 哈 哈 哈
都係唔講咁多…

公爵府

好媽媽勳章

耶~~~ 終於開新板~~

柯記柯記, 唔好再理d衰馬, 將心思放番多d去世伯伯母身上, 你咁錫佢地, 佢地一定明嘅~
(如果第日維尼仔有你一半咁錫父母, 呵~ 就真係開心死我囉~~)

複式洋房

好媽媽勳章

西姐:

你好,我係新加入會員,不過我未加入前已經有追開你嘅馬評;而家貴馬評開續集,梗係要恭喜同埋支持吓!

男爵府

原帖由 GG6 於 09-6-22 20:00 發表
西姐:

你好,我係新加入會員,不過我未加入前已經有追開你嘅馬評;而家貴馬評開續集,梗係要恭喜同埋支持吓!

GG6, welcome to join horse critic!!!

This is very touching, and I almost burst into tears:-(

Pls feel free to share any 奇人奇馬奇事,也先感謝熱烈的回應。

西灣河敬上

大宅

根本佢係馬會,想人地輸; 佢扮馬評家來放流料 law.
原帖由 pollyw 於 09-6-22 11:21 發表
近來,馬評界出現一類馬評人。該類"馬評家"比心水,不論セ亂馬懶馬顛馬,係唔係都話狀態好,誤導馬迷。往往將馬的有利條件講出黎,不利就唔講。。咁樣分析就唔得客觀同全面。。見馬迷輸左,就話騎師跑得差、不顧馬匹感受. ...

男爵府

原帖由 Jillbaba 於 09-6-22 07:46 發表
本回文內容由版主刪除!
本討論區歡迎各僱主自由發表意見,惟請閣下小心用詞,勿作出攻擊他人之言論,多謝合作!

Red2008

先感謝紅姨維護和平,保衛地球!

各位,馬照跑,舞照跳!

首頁

尾頁

跳至