跳至

首頁

尾頁

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Re: Any Ma Ma from 維景灣畔 Ocean Shores?

DuncanMaMa 的 bb? 係咪張相入面果個bb呀? 佢識坐喎, 話時話, DuncanMaMa你個bb幾大, 我個囝囝就黎四個月條頸都未定, 你個bb都識坐, 我諗唔止啦 :lol:

DuncanMaMa 有兩個bb,下面條bar顯示她的細bb今日是4months1day!

大宅

Re: Any Ma Ma from 維景灣畔 Ocean Shores?

Yes.... Our BB almost the same age. I remember that I meet you both before at the other topic. It's nice to meet you both here. anyway, we may arrange some gathering later or get together to go to club house lah.....

大宅

我bb兩個月大, 有野玩預埋我呀仔呀!! :lol:

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Ocean521 寫道:

一定預埋你個b,咁多個差唔多大的bb一齊玩,真係想起都開心呀!

大宅

歡迎, 歡迎! 嘩, 越黎越多bb啦!

你地個仔依家鍾唔鍾意同人地玩? 我個bb勁鍾意同人地玩, 佢下個禮拜就四個月, 佢見到咩人都笑一餐, 今日同我屋企人食團年飯, 好多人圍住佢, 佢開心到格格笑, 玩到個心創哂, 我發覺佢睇野清楚後好鍾意人地同佢玩

大宅

我個b仔兩個月都鍾意同人玩啦, 個無牙仔"抹"大個口笑到好開心咁, 又鍾意成日伸條脷仔出黎, 好好玩 :lol:
我都發覺佢原來睇野好清楚, 個頭仔仲識得向左轉向右轉

garytai, 你住第幾座呀? 我住17座呀!!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Ocean521 :

你係唔係姓黄架?

大宅

sumsumbb,
唔係姓黃bor!!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

Ocean521,

我仲以為識你tim,因為我有個中學同學搬左去17座,又好似生左兩個月,所以以為你係佢囉!

大宅

不如我地開個topic 傾下啦, 分享下bb經啦!! 好唔好?

大宅

[quote]
我個b仔兩個月都鍾意同人玩啦, 個無牙仔"抹"大個口笑到好開心咁, 又鍾意成日伸條

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

.

大宅

SumSumBB 寫道:
garytai,

我住10座,跟你同一個大堂!

係咩? 可能我地真係見過面, 其實我好易認, 我係一個五尺七寸高既肥婆, 成個大笨象咁就係我啦

順便問下有冇人知我個囝囝成身出左d粒粒, 唔知係咩? 會唔會係熱痱呢? 但係咁既天氣都有熱痱, 夏天咪好大鑊? 如果係有咩解決方法呢?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

garytai:

囝囝成身出左d粒粒.... 我bb塊面時不時都會出粒粒,我勤d同佢塗水份膏、面霜,就會無左,可能太乾燥卦!

大宅

我bb背部都有, 我都係同佢查aqueous cream 或俄羅立英

我地買呢度因為環境好吸引我, 同覺得升值能力好過將中同將廣

大宅

查俄羅立英都ok? 係咩等我試下先! 我驚死佢冷親, 幫佢著左好多衫, 但係見到佢背部一達達, 仲勁多粒粒, 咁俄羅立英一日查幾多次? 好似好"立", 因為沖完涼我就幫佢查花士令, 不過都好似冇咩幫助

我都唔知點解買呢度, 好似係我地諗住結婚, 不過我老公又話買德福好唔好? 買淘大, 又話買匯景, 但係好似都唔係幾好, 有一次我打開地產雜誌, 見到維景灣畔賣廣告, 我求其一指諗住玩下佢, 之後佢好認真咁諗, 又計下數供唔供到, 哈哈, 咁就入左黎住! 我冇後悔買呢度, 我淨係後悔買二期, 依家好想住三期, 次次起地鐵站都行餐慒先返到屋企, 好辛苦

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

我好鍾意這裡的設計,清新又舒服 ,我第一日來睇樓就即刻决定買!

結果,我都冇後悔買呢度, 我和garytai一樣,好想住三期, 我就鍾意三期有個露台,可以曬下衫,現在我個單位無乜陽光,b仔d衫好難乾呀!仲有,我買二期的時候係乜都無得送,後來發展商推三期又平左、又送得多野,就有些後悔買左二期!

大宅

今日天氣好, 有陽光, 剛剛車阿b仔落去行左個圈晒太陽, 佢幾開心呀, 真係好! 晒下個人都健康d!!

garytai, 花士令唔好查身呀, 好立ga!! 其實花士令(我覺得)淨係有protect的作用, 好似用黎查patpat防尿疹, 如果有紅同有粒粒就唔好查啦, 咁樣反而會局住佢好難好, 其實查aqueous cream 真係好好ga, 仲平過俄羅立英, 係屈臣氐或葯房都有得賣, 十零蚊支, 一日查一兩次lor, 可以當lotion查ga, 好多BK mama都有用佢ga, 快d買黎用啦!!

hehe... 我住17座就最盞, 一落樓就係, 買時都有d優惠!!
不過我都有d唔好ga, 就係對面起緊樓lor, 好大塵, 前果排仲好曹tim, 我係屋企等生仔果兩個禮拜真係俾佢曹到人都癲!!

大宅

咁我想問你地幫bb沖完涼後查咩呀? 我由佢一出世到依家都係查花士令咋 ?-( 你介紹果支係咪有粒粒時才查定係當潤膚膏查呢?

大宅

有人post 過有關呢隻cream, 你去睇下啦

click ==>http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?mode=viewtopic&topic_id=258830&forum=11&start=0&viewmode=flat&order=1

首頁

尾頁

跳至