論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 hinhinmummy 於 09-8-31 15:46 發表
斷約還要甘多要求, 又難為agent 夠膽同佢開口, 你亦應該慶幸agent 甘垣白可愛, 吾是甘都要諗卦...................

每次睇到d不知所謂的工人, 我就會好"慶" 樓主梗係唔好請佢啦.

公爵府

我諗你誤會..我無話佢有NOTE BOOK所以覺得佢O岩做我份工..而係佢其他方面O岩..如果我係唔介意佢有NOTE BOOK我就唔會重猶豫..上BK問意見啦..況且我得番一個月時間..搵左好多間AGENT都搵唔到完約工人配合到我..我先考慮斷約工人姐..我要重申..我並唔係咩善心僱主..我都要好辛苦返工先有錢出糧比工人架..大家都係香港僱主..講野最好客氣D~

原帖由 BBLOVEMAMA 於 09-8-31 11:15 發表
唔慣得,d工人斷極約都可以留底,真係多得你地甘善心僱主,令多d p..k可"橫行無忌"

你件極品,未做巳講定要求,要房,要上網,你都覺得佢啱做你份工,佢都有d似個朋友個件,以前僱主不在,偷我個friend note book用,可能係佢 ...

公爵府

向我未得閒睇你地回應O既時候..我已經決定左唔請佢..我亦同AGENT講..佢O既要求比唔到..無可能比佢帶埋NOTE BOOK返工..不過好想問下..究竟有幾多個香港僱主都有請斷約工人? 我相信BK哩度都好多LOR..ANYWAY..麻煩大家比意見~

伯爵府

畀面勳章

我諗咁多位 mummy 只係替你肉緊...
唔想你做下一個苦主o者...
係到真係見到太多苦主比d阿姐踩到上頭殼頂跳住黎玩...
耐何香港政苦....

公爵府

我都好明白大家好肉緊..我自己請左咁多個工人我都苦左咁多年..向我屋企做左2年/4年的工人(他們都是完約工人)..一樣令我咁痛苦..請工人真係煩..唉~

原帖由 chow_mama 於 09-8-31 23:31 發表
我諗咁多位 mummy 只係替你肉緊...
唔想你做下一個苦主o者...
係到真係見到太多苦主比d阿姐踩到上頭殼頂跳住黎玩...
耐何香港政苦....

首頁

尾頁

跳至