懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

原帖由 cincin_ko 於 09-9-9 14:46 發表
你地AH B 咁重就好LA...
我成日比人話我個肚細..上次 WK 22 就話AH B 有1LBS..我希望之後 AH B 會重多D 同快D LA....

而家個肚圍(最濶位)係33.5"

22wk,1lbs差唔到啦! 你click下面johnson baby個網, 講孕期每wk變化呀 => http://www.johnsonsbaby.com.hk/pregnancy/pregnancy_week_22.aspx

我而家27wk都係得34吋之o麻! 我之前都怕個肚細, 問過e生, e生話正常.

伯爵府

下?我依家24週已經有37寸喇~~肚圍呀!!!我之前係24寸腰...但我係第2胎,咁係咪大得快d???點解我好似好大咁既???醫生又冇話bb好大隻喎~~~即係點呀??我要順產架啵~~~~ 咁到時咪痛c我....我駝緊男仔,會唔會大d呢?之前駝家姐都冇咁大...今次真係大得好快!!!我好擔心呀!!!!!!!!!!!

大宅

第二胎個肚係大得快d架, 放心放心

大宅

係架,懷孕後期bb係重得好快的
我大肚以來醫生都話bb size ok,咁38週我開始放大假係屋企hea,個時照都係6磅多d,到40週阿b出世時有成8磅幾呀!

洋房

我上星期32週時..醫生話bb得3.8磅..比醫生初時預期既磅數細左d
我有d擔心bb過輕..因醫生起初估佢32週應有4磅幾..出世時起碼有7磅幾...
所以宜家日日食一隻烚蛋飲奶...希望下次35週產檢時bb可以有5磅以上就好喇...
我唔想佢太細呀...重有咩方法可增磅呀???

大宅

我同你差唔情況呀,不過我會開刀,

今胎4個月左右時人人話我個肚就好似6個月咁,我今日去學校見到D媽咪,又話我個款似就生得嗰隻,但醫生話BB係normal size 估佢出世7磅零嗰隻咋,唔似得家姐出世8磅幾。。。。但我發覺呢幾個星期係大得快咗呀,唔知關唔關我日日飲兩包高鈣奶事 係又唔錯呀,我反而想BB大隻D呀,大隻D-->硬淨D又驚又易揍D嘛

原帖由 carrie_1102 於 09-9-10 00:45 發表
下?我依家24週已經有37寸喇~~肚圍呀!!!我之前係24寸腰...但我係第2胎,咁係咪大得快d???點解我好似好大咁既???醫生又冇話bb好大隻喎~~~即係點呀??我要順產架啵~~~~ 咁到時咪痛c我....我駝緊男仔,會唔會大d呢? ...

大宅

你地有冇腳踵呀?

別墅

原帖由 bbcome 於 09-9-11 11:03 發表
你地有冇腳踵呀?

有呀...... 好腫呀....

大宅

原帖由 Sugartinny 於 09-9-11 13:18 發表

有呀...... 好腫呀....

係咪冇得避免呢? 我都開始踵啦.

大宅

環保接龍勳章

7個月開始大得非常快.真係1日唔同1日.

男爵府

畀面勳章

好期待~~~

宜家仲係 33"腰圍~

que sera sera! 認識你讓我更富有。

別墅

唔止個肚大得快....d妊娠紋都出得好快!

複式洋房

依家34wks啦,個肚有成39吋,
d紋好多好痕哦...
好辛苦哦,好唔想去r,
但係又忍唔住wor...
依家個肚咁大,又重,
真係咩地方都唔想去,
只係想訓o係度...haha
10月23號係預產期,
我諗b仔應該會早少少出世,
最好37-38wks出黎啦~^^

別墅

原帖由 candy1127 於 09-9-12 15:05 發表
依家34wks啦,個肚有成39吋,
d紋好多好痕哦...
好辛苦哦,好唔想去r,
但係又忍唔住wor...
依家個肚咁大,又重,
真係咩地方都唔想去,
只係想訓o係度...haha ...

真係好痕....我已經盡量唔R, 但都有忍唔到既時候...最慘係一R就停唔到,好似吸毒咁,愈R愈想R,跟住d紋又多左。

大宅

冇辦法啦, 個個都係咁.

首頁

尾頁

跳至