婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

您不如下次同您C6講:「您阿媽其實最想見您,您就同您阿媽 family day,我放您一日假,然後自己帶阿b去外家探阿媽!!」

原帖由 y5h9l 於 09-12-10 15:01 發表
愚孝~~~真係愚孝!!!
如果我老公企係我個邊就話啫, 莫講話唔比佢知我地weekend去邊到玩, 我講一句我99不是, 我c6已經發晒癩喇, 我c6根本係對人唔係對事, 唔理件事係邊個啱, 佢都只會幫99!
更何況佢地一定唔會約人架, ...

大宅

其實佢日日同99都係family day, 因c6日日返去食飯, 99住我地隔離個座樓, 只不過我而家唔會返去食, 因佢地係褔建人, 我食慣佢地d餸, 之前都會硬住頭皮咁食, 但而家有咗bb就唔想勉強自己!
原帖由 lam_ma 於 09-12-16 16:30 發表
您不如下次同您C6講:「您阿媽其實最想見您,您就同您阿媽 family day,我放您一日假,然後自己帶阿b去外家探阿媽!!」

子爵府

我老公同你老公都好相似,有咩活動都會預埋我奶奶,我奶奶都一樣,好多嘢都會預埋我地一家三口。

不過其實我覺得都ok呀,大家一齊相處都好融洽,每次去玩個仔都玩得好投入,大家都好開心,所以我都好樂意接受老公既安排。

原帖由 MissMusic 於 09-12-14 17:14 發表

我老公唔係獨仔, 但佢勁孝順, 去主題公園/去逛商場/去寺廟上山頂行花展工展會etc.......總之除了出旺角銅纙灣行街之外, 佢都會叫埋佢阿媽。

更慘的是, 去旅行時 (講緊既係五日四夜果d 日本團台灣團) , 奶奶都會同 ...

首頁

尾頁

跳至