跳至

首頁
12345...8

尾頁

民房

Nice to meet you!

子爵府

我仔係上水讀架,但我唔想係上水讀小學,所以想佢跨區去其他地方讀,但又唔知邊間好,所以想請教吓你地呀?
亦想問吓你地去叩門係點叩法架?
讀英藝/安基司係咪容易 d 架?
唔該各位~

民房

原帖由 POPOMAME 於 10-7-7 14:38 發表
Hello! 田千剛剛收咗我個女, 佢讀1E, 好開心呀! 希望可以同你地keep in touch.

Meet to me you!

我囝囝係1A班 , 田千係你第幾志願呀?

民房

原帖由 Ansonmame 於 10-7-7 21:16 發表
唔知有冇1B班同學仔呢?

係呀~ 我囝囝第二志願入田千既~ 今年好多都係二三志願派入去

依家, 我最擔心就係普教... 中文默書唔知點算!

Same as your case! 田千係我笫二志願, 我同樣普通話差到C... 唉! 都唔知點搞

民房

原帖由 Heiheimame 於 10-7-7 22:36 發表

係第四, 我係叩門嘅.

複式洋房

Hi, my daughter is studying in 英藝 and 田千 is our 2nd choice.

民房

今年都好似好多英藝派去田千喎

禁止訪問

醒目開學勳章

民房

原帖由 kids411 於 10-7-8 03:23 發表
唔係好明,
1 ~ 3 志願都要叩門 ?
P.S. 小學新手 MAMA ~

你搞錯哂了!

我地講緊第幾志願派入田千喎~~~

大宅

我囡囡是第三志願入田千嘅!
各位1E同學仔,請多多指教!

曉昕都可解作晨曦, 希望曉昕的人生像聖經說:「但義人的路好像黎明的光, 越照越明, 直到日午。」
巧楠的英名係 Hannah  ( 哈拿 ) -- Sammuel 的 mother (一個向主傾心吐意的女人.)

複式洋房

田千係第二志願呀!你呢??
原帖由 Heiheimame 於 7-7-2010 22:36 發表

複式洋房

我仔仔係讀禮賢會0既, 好好彩, 佢係首輪分配學位時就收咗喇~ 聽講田千功課唔算多, 希望佢地唔難適應啦~~~

民房

原帖由 sum_hang 於 10-7-8 17:07 發表
田千係第二志願呀!你呢??

Me too

大宅

回覆 1# Heiheimame 的文章

"賽小" 打比我可以後備入選了~
如果係你地, 你會點選擇...

複式洋房

Hi all,

Don't forget to pick up school uniform this Friday (30 Jul)!!!

In addition, I noticed that there is a specific section for our school under another area of baby kingdom. See this link.

http://forum.edu-kingdom.com/forumdisplay.php?fid=507

May be we can start our new topics there as it is more easy to find and they are all related to our school.

洋房

hi!! 各位田千媽咪,妳哋好,我囝囝都係1E,我有大囝今年升二年班,有乜問題可以大家一齊傾吓吖

複式洋房

Hi Yvonne,

They must be very happy as they have brother studying in the same school.

I need to wait for 5 years then my younger daughter will be in P.1 and my elder daughter in P.5.

洋房

回覆 1# KMMM 的文章

Hello KMMM,

Yes, my elder son has told me that he can go the school with his younger brother and he also will take care him in the school.

After 5 years, your elder daugther will also told to you like this.

複式洋房

我想問小一係咪有得參加游泳興趣班架???唔知要幾多$同係邊度學呢????

洋房

一年班已經有游泳班,上年就逢星期三放學後上,半個學期大約$1,100-$1,200(實數唔記得),但係唔係好好,原本話係大圍上堂,點知臨時改咗第一堂係九龍公園上,第二堂係荃灣紅梅谷上,跟住又改,最唔好係個教練,我大囝舊年一年班,諗住學吓,因為佢唔識,點知第二堂就要佢不好吸氣咁坐係池底一分鐘,上咗幾堂後,晚晚喊,晚晚發惡夢,終於放棄

首頁
12345...8

尾頁

跳至