想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Daisy88,
Hi, 我上年喺威院做Ivf就係藍醫生臨離開前同我做的,佢比我印象very good呀,我記得當時我趕唔切飲水,佢都無話我,話照做得啦。(上次比另外一個醫生話我膀肛唔夠脹)
唔知係咪佢手勢好定係神保祐,放咗兩個胚胎,而家已經陀孖第26週多了。所以我覺得藍醫生手勢好之餘人品同疲氣都好,有疑問我唔理條問題白唔白痴,我都照問佢,佢都無唔耐凡。
祝你地都可盡快踏上準媽媽之路!
原帖由 Daisy88 於 11-2-25 21:52 發表
請問有冇sister係睇佢呢?我覺得佢個人幾細心,應該會搵佢做iui.

佢而家係Dr Ho的診所註診,有冇sister可以share經驗呢?

別墅

Is she expensive?

男爵府

畀面勳章

回覆 3# Daisy88 的文章

聽你咁講, 真係要快D決定搵邊位醫生做呀. 如果你D report都係近期, 咁你睇醫生都可以慳番check卵巢果D費用, 應該仲可以平D添~

你先生丁丁僅僅合格, 如果都達做IUI個合格標準, 都不妨一試呀. 我C6唔合格架, 我都會試下先, 唔試一野做IVF真係唔心息囉

男爵府

畀面勳章

回覆 2# 小Meow 的文章

我個FD做左一次就$10800, 我就剛開始做, 睇左2次暫時用左$4000度 (更正: 應該係$4000, 打錯左 ^^") ~ 唔知之後仲要洗幾多呢~~

別墅

我想問下藍醫生個電話同地址。
請問大約要排幾耐先有得睇?
因為我fsh 超高,ivf 已經俾我之前個醫生停左(佢放棄我啦,唔再睇我啦!)所以想快d搵過個醫生。

別墅

HK$2000/visit. V expensive wor

男爵府

畀面勳章

其實貴定平好睇用幾多藥同埋做咩檢查。我唔肯定其他診所做IUI最終要幾多錢,不過相比起名醫要等好多個月先第一次見醫生,我就寧願用黎換取時間啦~
感恩

別墅

我book左下星期二第一次見藍醫生, 希望佢幫到我啦! 見到你地對佢嘅comment 咁好, 都安心好多。原本以為book 佢要等好耐, 但竟然等兩個星期就ok, 真開心...,希望係好嘅開始啦

別墅

She just joined Dr Ho's clinic. So, I think a lot of people didnt know shes there, and easy to book.

男爵府

畀面勳章

原來新症咁快,希望大家一齊成功。有好消息的話一齊上黎報喜喎?祝早孕 :)
感恩

別墅

Yes, 大家一齊成功! 一齊報喜!

大宅

Hi chu.c9
想問你知唔知如果藍醫生ivf收費太約多少?有無package??我C6形態得4%,可能做唔到IUI喇!
Thanks~~

原帖由 chu.c9 於 11-3-1 13:02 發表
其實貴定平好睇用幾多藥同埋做咩檢查。我唔肯定其他診所做IUI最終要幾多錢,不過相比起名醫要等好多個月先第一次見醫生,我就寧願用黎換取時間啦~ ...

別墅

多謝你的分享,你俾佐好大的信心我!希望我可以早日做兔媽媽!

原帖由 Bigheadha 於 11-2-28 15:22 發表
Daisy88,
Hi, 我上年喺威院做Ivf就係藍醫生臨離開前同我做的,佢比我印象very good呀,我記得當時我趕唔切飲水,佢都無話我,話照做得啦。(上次比另外一個醫生話我膀肛唔夠脹)
唔知係咪佢手勢好定係神保祐,放咗兩個胚胎,而家已 ...

別墅

淨醫生診金每次約$1,100, 未包括照超陰或藥費.

原帖由 小Meow 於 11-2-28 19:37 發表
Is she expensive?

別墅

係呀,我覺得唔平..
原帖由 小Meow 於 11-2-28 23:03 發表
HK$2000/visit. V expensive wor

大宅

醒目開學勳章

原帖由 Daisy88 於 11-3-2 21:47 發表

咁貴??係咪第一次貴d呀?

別墅

我等緊M小姐報到,再返去覆診..你打針的進度如何?幾時再去覆診?希望你好快有個秘密!

原帖由 chu.c9 於 11-2-28 21:30 發表
聽你咁講, 真係要快D決定搵邊位醫生做呀. 如果你D report都係近期, 咁你睇醫生都可以慳番check卵巢果D費用, 應該仲可以平D添~

你先生丁丁僅僅合格, 如果都達做IUI個合格標準, 都不妨一試呀. 我C6唔合格架, 我都會 ...

別墅

我都唔肯定呀,因為我都係睇過一次..
原帖由 dorisk 於 11-3-2 21:49 發表

咁貴??係咪第一次貴d呀?

男爵府

畀面勳章

原帖由 MrandMrsYip 於 11-3-2 20:18 發表
Hi chu.c9
想問你知唔知如果藍醫生ivf收費太約多少?有無package??我C6形態得4%,可能做唔到IUI喇!
Thanks~~

我冇問到IVF價錢呀, 不過我C6舊年驗都係得3%, 我都會試IUI先.

男爵府

畀面勳章

原帖由 Daisy88 於 11-3-2 21:47 發表

你第一次冇做咩? 我第一次去唔係M到, 都有照左次陰超都係收$1100呀~ 佢有個醫生診費price list架嘛, 覆診應該平D呀, 不過都視乎果次覆診有做D咩啦~

首頁

尾頁

跳至