想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

jojo711 發表於 12-1-31 08:18
我都係C +,我今日開始食藥!第一次做,希望一次成功!

比心機,我地一齊為大家打氣 ,一定
***希望我們的寶貝健健康康出世***幸福快樂***孝順父母***

別墅

qmat 發表於 12-1-31 18:06
Hi, 我係公家証,已經開始緊噴鼻,預計2月中取卵,第一次做,之前3次IUI failed. 今次我無乜特別食療呀,條 ...

我都係做過 iui 唔得要做ivf, 由想生開始用咗五年時間, 用咗好多方法都唔得....在最後一次甚麼都唔做打定輸數....得咗, 生bb真係緣份, 你哋得 ka....加油

別墅

回覆 回覆:L.connie的帖子

我剛剛開始食藥~唔知幾時抽卵呢?好漫長呀!
大家努力

男爵府

畀面勳章

jojo711 發表於 12-2-1 17:45
我剛剛開始食藥~唔知幾時抽卵呢?好漫長呀!
大家努力

我而家打緊針,雖然系老公幫我打ge,但我每朝都一樣驚驚

***希望我們的寶貝健健康康出世***幸福快樂***孝順父母***

大宅

回覆 L.connie 的帖子

我打了6天針了,明天再照ultra sound, 你做到邊呀?

男爵府

畀面勳章

beagoodmum 發表於 12-2-1 21:10

我打了6天針了,明天再照ultra sound, 你做到邊呀?

我今日第5針,遲你1日,hoho~~
我打375 IU,你呢?

別墅

十卜十卜....
祝順順利利BINGO"掂"~~!

別墅

十卜十卜....
祝順順利利BINGO"掂"~~!

L.connie  100%BINGO !! XDXDXD  發表於 12-2-2 16:02
L.connie  100%BINGO !! XDXDXD  發表於 12-2-2 16:02

大宅

引用:回覆+鈴瑾+的帖子 公家親自去登記,要帶DR.

原帖由 L.connie 於 12-01-25 發表
回覆 鈴瑾 的帖子

公家親自去登記,要帶DR.轉介信,聽完講座約等1-2年先有得見E生,驗野半年,排期見生育專科 ...
唔好意思,我想請問私証ivf如果一次唔成功的話,再做第二次是否要再比六萬出來重新做過?

男爵府

畀面勳章

abe123 發表於 12-2-1 23:05
唔好意思,我想請問私証ivf如果一次唔成功的話,再做第二次是否要再比六萬出來重新做過?

...

如有雪胎,第二次做二萬up...

別墅

回覆 回覆:L.connie的帖子

你打完針之後係唔係抽卵?辛苦嗎?我好緊張

男爵府

畀面勳章

打針中,第5日,辛苦ge 時候仲未到...

大宅

畀面勳章

回覆:小魚mama 的帖子

謝謝,我都4 年了,做了應該做的,現在平常心。看天好了。大家加油。

男爵府

畀面勳章

qmat 發表於 12-2-2 12:02
謝謝,我都4 年了,做了應該做的,現在平常心。看天好了。大家加油。

...

我7年la, 23歲結婚唸住有仔襯嫩生, 點知有左3次都唔可以開花結果, 前年我仲有睇下中E調理, 之後無lu, 為左儲$做ivf, 好小心keep住身體, 一件新衫新褲都唔舍得買...唸起都心酸...入院入到麻木了...

別墅

jojo711 發表於 12-2-2 00:03
你打完針之後係唔係抽卵?辛苦嗎?我好緊張

抽旦痛唔痛都好睇醫生, 我頭兩次都唔覺得痛, 但第三次mouth:(不過bingo痛都願), 抽旦時放鬆啲會好啲, 我最後嗰次咩都冇做, 只係煲多啲湯飲(花膠湯,魚湯)

別墅

回覆 回覆:小魚mama的帖子

唔係抽咗一次雪住D蛋蛋,之後再用咩?要抽三次咁多

大宅

今曰番去照,佢講吾到旦旦數量比我知, E生講到比你聽嗎?係咪私症同公症有吾同呢?我打左6天300 iu, 今天開始要加藥了,450 iu, 下週一再照!

別墅

引用:唔係抽咗一次雪住D蛋蛋,之後再用咩?要抽三

原帖由 jojo711 於 12-02-02 發表
唔係抽咗一次雪住D蛋蛋,之後再用咩?要抽三次咁多
我冇雪旦,做咗三次ivf 頭兩次都係得兩粒可以放,唔bingo 又要從頭開始,噴鼻,打針,抽旦,因我卵巢功能差,啲胚胎又唔係好靚,當時真係好氣餒,到最後一次有三粒(都唔係咁靚)又冇得雪,決定全放入去,唔得算數,好彩得咗,所以胚胎分裂得唔係最靚都唔怕,最緊要著到床,放旦後放鬆啲飲多啲湯水,瞓得好啲我覺得都有幫助,加油呀姊妹過程係辛苦啲,但當bingo 第一次看到心跳,咩辛苦都唔記得,希望你哋都能當上媽媽級。

L.connie  我好like你ar~~~  發表於 12-2-4 17:03

別墅

回覆 回覆:小魚mama的帖子

好多謝你!你嘅正能量令到我心情放鬆咗好多希望個天能夠比機會我做媽媽!

大宅

畀面勳章

回覆:小魚mama 的帖子

大家都知呢條路好長,互勉之。請問你bingo那次放胎後有否訓床幾天?還有什麼特別注意或可做??我好希望能像你最後都達成心願。謝謝。

首頁

尾頁

跳至