論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

公爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Re: 24號晚你地會唔會俾賓賓通宵呢??

我一早答應左比佢24號過夜.因佢要準備食物25號開party.點知佢尋晚同我講,佢d教友話早d搞掂就去broading house訓,我bun即刻話咁佢一搞掂就返屋企啦. 我幾開心,因我唔like佢去broading house訓.

別墅

同工人解釋因保險問問題,如她出事要僱主承擔責任.為僱主著想都要返來睡從要11::前返.
:wave: :pint:

侯爵府

FA8866,你工人眞好!!! :lol:

我比我印印11:00p.m.返到屋企!!!

禁止訪問

禁止訪問

洋房

唔會, 唔好種壞? 後果自負

男爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

no way! :tongue:

大宅

Ovenight, no way la!
我印都問我9:30p.m.返到屋企,咁我ok lor!

水晶宮

2023年兔年勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

同平日一樣,九時前回家,一分鐘都唔可以遲,費事縱壞

珊瑚宮

好媽媽勳章

梗係唔比啦

子爵府

Me too.

mos2468 寫道:
No. 家規一早訂明無得 stay overnight.

別墅

NO LA...

男爵府

玩通宵一定無得傾, 但我就有同佢講可以玩夜 d, 不過唔可以太遲番屋企, 事關費時嘈醒 bb 就唔好. 據過往經驗, 我相信佢最遲 11 點就番到屋企. 一年一次, 我可以接受, 俾著以前做女, 如果平安夜阿媽規定我 11 點前番屋企都唔開心 la.

珍珠宮

畀面勳章

我工人都48歲. 佢boarding house班friends都係呢個年紀, 又o係我屋企附近. 所以我年年都比, 不過只此一次. 我要佢留低boarding house tel同開手機.

佢年年都好交帶, 25號返左屋企都會做番d家務 (洗衫拖地), 佢識做, 咁我至放佢出去一晚.

佢地賓賓視x'mas係大大節. 我覺得如果佢平時有交帶, 我都會o係呢個時間比番少少allowance佢! 咁到人佢做野唔妥時, 我炳佢都大條道理. 唔好話我對佢唔好.

洋房

No way

洋房

我問過labour department 若末做夠3個月,勞工假都一定要放比傭工,是無薪假(即是出糧時扣番日薪),就算工人唔放照出糧比佢都唔得。
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20717;118/st/20070201/dt/13/k/4f6b/preg.png[/img]

洋房

我問過labour department 若末做夠3個月,勞工假都一定要放比傭工,是無薪假(即是出糧時扣番日薪),就算工人唔放照出糧比佢都唔得。
mollymolly 寫道:
我前晚同印印講24號唔放,
叫佢放25號(她未做夠3個月)
我話25號比你遲一小時回家啦,
點知佢就問我31號可唔可以去倒數?
我話當然no 啦!!
不過佢無黑面。
乜有僱主會比印印咁夜返屋企架咩??
http://tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20717;118/st/20070201/dt/13/k/4f6b/preg.png[/img]

公爵府

Teresa 寫道:
我工人都48歲. 佢boarding house班friends都係呢個年紀, 又o係我屋企附近. 所以我年年都比, 不過只此一次. 我要佢留低boarding house tel同開手機.

佢年年都好交帶, 25號返左屋企都會做番d家務 (洗衫拖地), 佢識做, 咁我至放佢出去一晚.

佢地賓賓視x'mas係大大節. 我覺得如果佢平時有交帶, 我都會o係呢個時間比番少少allowance佢! 咁到人佢做野唔妥時, 我炳佢都大條道理. 唔好話我對佢唔好.

agree!!我工人都41啦,我仲同62講,佢如係平安夜玩大個肚,我一定豪10week產假比佢,因佢一定C得快過我[係比佢老公斬C.] 不過我都係因為知個工人生性先比佢Overnight既.

禁止訪問

好媽媽勳章

公爵府

sweetcouple 寫道:
[quote]
FA8866 寫道:
agree!!我工人都41啦,我仲同62講,佢如係平安夜玩大個肚,我一定豪10week產假比佢,因佢一定C得快過我[係比佢老公斬C.] 不過我都係因為知個工人生性先比佢Overnight既.

哈哈哈~~~~如果阿好賓咁唔生性, 做d咁o既傻事阻住佢自己退休享福, 又真係豪10個week俾佢都抵啦......[/quote][img align=left]http://www.hk-laufamily.com/_072.gif[/img] 係呀,佢做多6年就甩身啦,連細女都大學畢業lu..您話,如佢玩大左個肚,我一定指住佢黎笑.

首頁

尾頁

跳至