想生BB

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

Re: 好煩惱,有關d仔排卵條之上深下深問題

下綫係排卵前出現的
Swan12 寫道:
miffymiffy,

想問下淺線會唔會晌排卵前出現?定係排卵後先會出現?

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

你最快可以係 day 27 check. 只要排卵條下線係一日深&粗過一日, 直至同上線一樣, 就好大機會係bingo. 但單睇一日唔能夠作準.

我多口想問句...你係day 13, 14, 15果幾日有無dodo?
yccv239 寫道:
miffymiffy,

我想問我已經過左排卵期甘我用d仔check係唔係bingo最快可以幾時check?同係唔係check到上下深就係bingo架?我係day14check到上下深而我day16,day19都有開工我個cycle係31-32日, thanks。

瑪瑙宮

你平時cycle幾多日? 今日係day 幾?

食唔食排卵藥要睇左醫生, 經醫生診斷先知要唔要食架
poohpooh0722 寫道:
hi! 我懷疑自己冇掛egg, 我今個月14日 M come, 23號開始test 排egg, 到前日test到下線有d色以為有排egg,點知尋日同今日同test左no排egg, 所以我係晤係冇得排egg, 要晤要食排egg藥.thank :cry:

大宅

如果無排卵,會不會有m ? thx

miffymiffy 寫道:
你平時cycle幾多日? 今日係day 幾?

食唔食排卵藥要睇左醫生, 經醫生診斷先知要唔要食架 [quote]
poohpooh0722 寫道:
hi! 我懷疑自己冇掛egg, 我今個月14日 M come, 23號開始test 排egg, 到前日test到下線有d色以為有排egg,點知尋日同今日同test左no排egg, 所以我係晤係冇得排egg, 要晤要食排egg藥.thank :cry:
[/quote]

複式洋房

Irisk,

無排卵都會有用經的, 正常人都未必個個月排到卵的, 所以用排卵紙幫手check下會清楚d

[quote]
IrisK 寫道:
如果無排卵,會不會有m ? thx

民房

我由day 9開始用d仔check排卵,一直都只有一條深色上線,但在大概day16時試過有很淺色的下線,之後又只有一條深色上線,是否代表我無排卵呢? 可能我每日都在晚上10 -10:30才驗,所以不准. 唯有下個cycle再試.

別墅

miffy miffy,

我係day15, day16,day19dodo乍。我前日同尋日用d 仔check有一條好好好淺既下線好似痕甘甘係正呂正常?有無機會bingo?
大家一齊努力唔好灰心 yccv239

大宅

畀面勳章

我於DAY23出現深下線,但往後10日均有出現淺下線,究竟點解呢?

THANKS!

別墅

可以可以直接"vv"

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都想問下下線會出現幾多日呢 ? 今晚已經第三日有下線了.
thank you.
https://i.ksd-i.com/s/630x_86400_d73df9dd036307410a503045cbbfae07/static.koreastardaily.com/profile/23243/138969.jpg

瑪瑙宮

咁你條下線同上線有無一樣粗&深? 如果只有淺下線, 未算真正的結果, 淺下線會因人而異出現, 有人會持續出現, 到近排卵日前才漸漸深&粗. 有人會到排卵前後1,2天才出現淺下線.
wincat 寫道:
我都想問下下線會出現幾多日呢 ? 今晚已經第三日有下線了.
thank you.

瑪瑙宮

最好搵野裝住好D, 怕 直接 "VV "會淋得多得滯, 或者會淋過左黑粗線上, 沖走左D 測試劑.[quote]
3008 寫道:
可以可以直接"vv"

瑪瑙宮

係因每個人既體質唔同, 可以不用理會, 只需理會有深 & 粗下線就可以.

你有無加油呀 如果你係day 34開始, 排卵條下線係一日一日越黎越 深 及粗的話.....咁就恭喜你.
queeniewwy 寫道:
我於DAY23出現深下線,但往後10日均有出現淺下線,究竟點解呢?

THANKS!

瑪瑙宮

你或者換個時間再試
bamabb 寫道:
我由day 9開始用d仔check排卵,一直都只有一條深色上線,但在大概day16時試過有很淺色的下線,之後又只有一條深色上線,是否代表我無排卵呢? 可能我每日都在晚上10 -10:30才驗,所以不准. 唯有下個cycle再試.

大宅

畀面勳章

miffymiffy,

我今日已經係DAY34, 今朝用D仔 CHECK, 下線只係得上線既1/3淺色, 同埋我覺得下面有D好似黎M時抽搐既感覺, 但係又未黎喎, 我個胸又無痛呀!只係上星期個NIPPLE有D腫痛咋!

所以我諗我今個月都係失敗左啦!希望M小姐一係就快D黎搵我, 一係就唔好黎啦! :-(

miffymiffy 寫道:
係因每個人既體質唔同, 可以不用理會, 只需理會有深 & 粗下線就可以.

你有無加油呀 如果你係day 34開始, 排卵條下線係一日一日越黎越 深 及粗的話.....咁就恭喜你. [quote]
queeniewwy 寫道:

THANKS!
[/quote]

民房

我 day 8 開始 check d 仔 (9pm)下線比上線淺色少少
但今日day 9 (10am) check 只得上線有色, 下線無色
23:50 recheck d 仔 下線比上線淺色好多
咁代表...........我 check 得唔correct 定無排卵呀 or 我太早check 呀..........

大宅

我估你應該未到排卵...我第一次用d仔,都係day12, 13下線比上線有一半多好深,day14開始淺,以為係排卵,點知day20再黎上下一樣深,應該先至係排卵...所以要keep住check呀!

0305 寫道:
我 day 8 開始 check d 仔 (9pm)下線比上線淺色少少
但今日day 9 (10am) check 只得上線有色, 下線無色
23:50 recheck d 仔 下線比上線淺色好多
咁代表...........我 check 得唔correct 定無排卵呀 or 我太早check 呀..........

民房

THK
I'll keep check in D 仔
Wish to have a good news......... :mrgreen:

別墅

when to start use D仔 CHECK???
day 10 or later???

瑪瑙宮

你應該依照番你既週期日數, 跟說明紙所說之日起開始測, 或者早多2日
csky 寫道:
when to start use D仔 CHECK???
day 10 or later???

首頁

尾頁

跳至