自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 係咪痴o架?o的人係廚房裝冷氣仲大條道埋!

Agree.

That is their own personal choice, even people use air-conditioning in toilet. You can suggest people not to do this and provide an alternative, but you have no right to blame people

禁止訪問

侯爵府

呵, 我依家正正係每日行樓梯上落既人...............因為無時間做運動, 唯有返屋企同返工落樓既時間行下樓梯, but我住低層, 5樓者.............

至於我老公, 真係行路返工放工, but 佢係一個地鐵站

jk67jk 寫道:
[quote]
eva1320 寫道:
唔好意思, 想講講我屋企都有人係廚房裝左冷氣, 都比我話嫁, 咁唔環保, 因為你煮野會開抽氣嫁ma, 部冷氣係制緊冷, 但d冷氣又比抽出街, 咁咪唔環保囉, 咁我個家人都明白呀, 無開廚房果部lou!

我想講我唔係憎人富貴厭人窮, (果個係我屋企人我都係咁講, 係真嫁), 係想大家保護下我地的地球先生啫

我個仔都會問我地球先生好番未呀, 點解雲姐姐成日灰色嫁, ....等等

無錯冷氣已經係一件唔環保的產品, 但我地開冷氣時會調教温度嫁ma, 大家都知25度是最好係咪, 咁我地都唔會開住對門黎開冷氣, 會好浪費嫁ma, 係咪, 其實都係講理啫

有錢唔=可以浪費的, 地球資源有限, 請珍惜

非常同意。

有錢,及科技的發展不斷令人花費地球有限的資源,還要有種想法是覺得這是應份的享受。真係可惜呀!

有時真係覺得人的想法好奇,例如不喜歡行樓梯, 一見電梯壞了就媽媽聲, 又話要向管理公司投訴, 但係就去每月俾幾百元去Gym行「跑步機」; 開大冷氣來用羽絨被... 例子不計其數呢!
唉 ~ 愈想愈

孩子雖然在外受教育要環保, 但是接觸最多最貼身的家人竟然是極不環保, 孩子將來也會學家人的一套的呢! 確實係, 「不環保」可享有「舒適的生活」嘛! :-| 「環保」= 「攞苦黎伸」。 你係孩子,你會點選擇?[/quote]

子爵府

jennifer_bc 寫道:
[quote]
sandylaw 寫道:
[quote]
appleyuen 寫道:
[quote]
ginger2006 寫道:
雖然我都覺得佢好唔環保,但既然大家都知道佢發生咩事,
不如就咁算啦,無謂再講落去.
[/quote][/quote][/quote]

伯爵府

bowling2004 寫道:
BABALALA,

話時話,我真係覺得你幾鍾意撩事鬥非架喎~ 逢係有交鬧既topic都一定會見倒你 真係冇改錯名。
你係咪得閒得滯?

bowling2004,
話時話都不及您把口臭,咁乞簿ga,您真係比我好深印象,
叫人吾好去做雞呀.......waa,咁ge說話您都講得出,間直嚇我一跳,真係吾知人地邊到得罪您~
我係吾抵得d人呢,自己講ge野就係道路真理生命,開topic話人痴,憑咩呢???
仲有您都係呀,咪又係得閒無野做,話埋一地一份,睇戲歌炸lor
我改咩名,去邊個topic真係關您差事咩,咁多野管,管掂自己先啦,擦多d牙la,我ge野吾多關您事wo

伯爵府

吾環保係一件事,您只可以勸預下人,吾到您話人痴吾痴lor

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

係咪就黎M呀 咁燥既
BABALALA 寫道:

伯爵府

係咪就黎M呀 咁燥既 [quote]
[/quote]因為見吾到您lor :-(

複式洋房

講真果句丫∼∼∼∼你咁開post話人∼
問心丫∼邊個唔知開冷氣唔環保姐∼!!

試問樓住係咪真係環保到唔開冷氣∼?
買野唔用膠袋∼??
垃圾分晒分類先掉∼??

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

成日哩係屋企,緊係見我唔到啦
[quote]
係咪就黎M呀 咁燥既 [quote]
[/quote]因為見吾到您lor :-( [/quote]

複式洋房

bowling2004 :

開topic 0個位勇,

[size=x-large]你仲勇!!!!!!!!
BABALALA,

話時話,我真係覺得你幾鍾意撩事鬥非架喎~ 逢係有交鬧既topic都一定會見倒你 真係冇改錯名。
你係咪得閒得滯?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

複式洋房

唔使唔好意思, 我自己都好想笑
魚生 寫道:
唔好意思,禾巧想笑呀! [quote]
gemini666 寫道:
bowling2004 :

開topic 0個位勇,

[size=x-large]你仲勇!!!!!!!!
[quote]
BABALALA,

你係咪得閒得滯?
[/quote][/quote]

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

水晶宮

咁用電腦屋企用電去完廁所要用廁紙文x ( )仲要用水沖廁.............查實都好吾環保...點解無人話既...?
yobi∼” 寫道:
講真果句丫∼∼∼∼你咁開post話人∼
問心丫∼邊個唔知開冷氣唔環保姐∼!!

試問樓住係咪真係環保到唔開冷氣∼?
買野唔用膠袋∼??
垃圾分晒分類先掉∼??

男爵府

廚房裝冷氣?真係諗唔到裝

複式洋房

保齡球:

妳好野!夠吉屎!

洋房

吾覺得佢曬命wo
不如話某d人憎人富貴厭人窮

喺廚房裝個冷氣就係富貴 ?-( 如果連屎坑都裝冷氣咪係Bill Gates

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至