論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:寧可冇工人,勿請斷約傭!

原帖由 TVb08 於 14-01-22 發表
寧可冇工人,勿請斷約傭!
贊成

男爵府

回覆:香港僱主唔該大家團結d

只可以講好僱主經常遇衰工人,好工人又遇衰僱主。

iris_dana  Exactly! Most of the employers are good because we all need to work and we need the helper to take care of our kids. So if the helper is not that bad, we will bear her.But most of the time they r real   發表於 14-1-27 07:46

男爵府

support

大宅

支持

禁止訪問

伯爵府

其實假設agent真係唔知個僱主變態,虐待工人,工人又無講agent比人打,作為agent,佢更係千方百計說服姐姐再試下做,如果你間agent唔幫僱主挽留無端端辭職既姐姐,僱主都會覺得agent係黑店,夾埋D姐姐扼僱主handling fee。

我家姐姐之前左7個月唔做,夾唔到我另一外傭,我都係氹佢,你啱啱還晒錢先話唔做,再揾一份又要還過,叫佢比D時間我整頓我家另一老C food,佢諗諗下我講既野就留底做。

Eri廣東話好,佢點演繹agent唔比辭職呢?

如果佢地在意辭職還唔到錢,家傭版就唔會有咁多投訴姐姐一到步唔勞博炒當來旅遊等等的投訴。

利申,我信TKO姓羅果位有嚴重虐待Eri。

大宅

支持唔請斷約工人

侯爵府

BK Milk勳章

經過泥單野 更多垃圾會神神機機 要求外出過夜等等

張局長 雇主被殺 bb被虐待 你又有咩感想呀

大宅

工人要免中介費,雇主都想中介免收介紹費羅!

大宅

出左呢單野,工人姐姐更多寸了!因為可以打999,可以投訴,好多政黨團體幫佢地!留佢當公主奉,隨時黑面唔郁手做野,炒又要好多錢,局住心噏!工人姐姐是至高無上了!天秤已經顯示佢地高級,我地任人魚肉,無法講數的水魚!一單案件又再令到僱主處于下風!臺灣被請去照顧婆婆,結果去看答100多頭牛羊,睡在牛欄,被人打致昏迷,當地政黨和報紙沒有這樣鋪天蓋地宣揚!打人虐人者不對,受傷者亦真的可憐,一單case可唔可以不要以偏蓋全,認為所有姐姐被人欺負?僱主的心聲冇人理,所有條約是對工人有利!我好希望羅女士上庭時道出請工人的辛酸!

大宅

引用:今次一粒死老鼠屎+++++搞到我地班良心僱主

原帖由 jloklok 於 14-01-21 發表
今次一粒死老鼠屎 搞到我地班良心僱主雞毛鴨血 !!!

人地幾團結 ! 一人被打 萬人上街 張局長幾 ...
堅決唔請斷約工人!十卜十卜

禁止訪問

大宅

好工人當然要愛護,關照佢!唔識煮野耐心畀一年佢適應!但係,衰工人了哦,日日機不離手,偷野,打BB,虐待行動不便的婆婆,借高利貸,大肚……雇主只能說,爲什麼受傷的總是我?! 請個人回家提心吊膽!斷約工人咪亂請啊!

大宅

jloklok 發表於 14-1-22 10薄彼!58
今次都係個別事件 當香港人比外傭玩轉 駁炒 來港旅遊玩夠就要反歸 我地都要補足一個月

麻辣火鍋落經血 ...
講的好啱!又唔見有人幫助維杈,伸張正義!厚此薄比!

首頁

尾頁

跳至