夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆 Baby12321 的帖子

加油~~~

翡翠宮

其實你鍾意佢D咩?
咩都就你? 唔洗佢喎.
照顧你? 睇唔到.
好好仔? 你無講.
好靚仔? 呢個絕對係PLUS. 不過唔足夠令我嫁.

大宅

回覆:Baby12321 的帖子

其實你同我差不多,之前我老公仲hea到,老細一唔俾佢放假就辭職,而家俾我ko左,而家有二層樓,有個仔,生活很好。不過諗清楚自己想點先,想生bb就講清楚,但生活一定係辛苦,你要知道,一個家係要好辛苦咁建立出嚟,仲有如果有bb邊個湊?你接受到bb哭,冇得瞓嗎?如果你想結左婚好做女咁舒服,咁你要諗清楚了。

大宅

坦白講,條件就唔好架啦,不過話性格夾又係好重要既。

如果你都唔諗住生,我覺得無咩所謂,就算35先嫁,其實同29嫁都一樣。

反而覺得可以同佢傾下,第時諗住住邊,去佢度定租樓,如果住佢度,可以試下同居先,如果一齊生活唔得,咁就可以再搵第二個,如果都好既,未一齊囉。

大宅

引用:其實你鍾意佢D咩?咩都就你?+唔洗佢喎.照顧

原帖由 mini1204 於 14-05-20 發表
其實你鍾意佢D咩?
咩都就你? 唔洗佢喎.
照顧你? 睇唔到.
鐘意佢無脾氣同專一,佢係一個老實人。

複式洋房

Baby12321 發表於 14-5-19 19:35
我同我男友識左好多年先一齊,宜家一齊就快4年。 我今年27歲,家中得我一粒女。

我男友人工少,不過工作穩 ...

無上進心飛得啦,等都要等得有價值

大宅

引用:坦白講,條件就唔好架啦,不過話性格夾又係

原帖由 kathy329hk 於 14-05-20 發表
坦白講,條件就唔好架啦,不過話性格夾又係好重要既。

如果你都唔諗住生,我覺得無咩所謂,就算35先嫁,其 ...
一定唔會住佢個度㗎啦,我就想買樓,因為我覺得租樓=幫人供樓,但佢就成日都鐘意兩袖清風,唔想有壓力喎

翡翠宮

最緊要你自己諗
你覺得有呢2樣野夠; 就得架啦
旁人真係好難比意見

大宅

咁呢個就係大問題,對生活要求唔同,都係騎牛搵馬好d

翡翠宮

騎牛唔會搵到馬
騎牛只會搵到牛; or 等而下之..

子爵府

引用:Quote:原帖由+kathy329hk+於+14-05-20+發表

原帖由 Baby12321 於 14-05-20 發表
一定唔會住佢個度㗎啦,我就想買樓,因為我覺得租樓=幫人供樓,但佢就成日都鐘意兩袖清風,唔想有壓力喎:si ...
呢個係好大嘅分歧黎架喎, 你地第時實會因為呢樣野鬧交,或者埋怨。拍拖唔同結婚, 要考慮嘅野多好多, 唔係淨係好專一丶無脾氣就得。

伯爵府

好媽媽勳章

回覆:咁嘅男人嫁得過嗎?

如果有得選擇,呢個唔合格,冇上進心係男人大忌。人唔進步,以為可以自得其樂,但其實阻止唔到社會進步,然後落後,然後有分歧,好難一世合拍。但,請先自我測試,自己有幾多條件去選擇別人,不要自視過高,認真地自我測驗先。

大宅

回覆:咁嘅男人嫁得過嗎?

今日終於同佢傾左啦,佢話以後每個月都俾錢我蓄起,佢話三年後佢應該可以升職(因為佢進修緊,仲有兩年),到時可以再蓄多啲黎做首期喎我都有諗,其實我自己都有蓄錢,幾年後應該上到車,不過我係自僱人士,驚按揭唔批不過bb就諗住睇下到時經濟點再考慮。

大宅

引用:後生女,你如果唔係超中意佢勸你趁後生斬纜

原帖由 siufung 於 14-05-20 發表
後生女,你如果唔係超中意佢勸你趁後生斬纜……其實你男友唔差,但有幾樣而家解決唔到的事將來會化成無限大 ...
贊同

禁止訪問

熱血勳章

引用:Quote:原帖由+mini1204+於+14-05-20+發表其

禁止訪問

回覆:Baby12321 的帖子

首頁

尾頁

跳至