夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

我係路過, 好明白你好愛你老公, 不過, 既然你都話你條命係你老公比既, 相信你老公都唔想你就咁放棄. 當日佢救左你, 你就從今日起好好代佢生活, 為左你地既小朋友, 唔可以就咁放棄.
你諗清楚如果你老公係度, 佢想你點做.

你要加油. 願主祝福你!!

子爵府

2024年龍年勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

To be proud of being the wife of your husband and the mother of your son, you have to continuousely live and treat youself and your son well.

[ 本文章最後由 PS123 於 08-2-29 18:02 編輯 ]

男爵府

喂~ 喂~ 喂~
我啱啱先起身...所以啱啱先睇到好pm 呀!
妳快d online 啦!

珍珠宮

醒目開學勳章

mind:

冷靜d,你老公在遠方都不忍見倒你放棄生命架! 須然辛苦,但你都要企翻起身,從今天起,你要以雙重既生命力,好好咁揍大個仔,給與佢雙倍既愛呀!  你老公會永永遠遠咁守護住你地架!

珍珠宮

醒目開學勳章

mind:

你響度嘛? 我好擔心你呀....我5敢收工翻屋企呀! 因我企部腦壞左,咁我就無得上黎架啦!

你要堅強d呀,無論點都要同個仔好好咁生活落去呀!

複式洋房

mind

死真係可以解決問題嗎, 知你現在真係會好痛苦, 睇到ge人都會為你傷心難過, 但你真係要想清楚, 你囝囝係你同你老公ge愛情結晶, 係你地愛的見証, 我絕對相信你老公一定唔想你做傻事, 因為佢最愛係你同你囝囝, 你要証明你對佢ge愛, 只要你可以積極面對, 快d企番起身, 你ge傷口一定有復完ge一日, 你要記住你囝囝真係好需要你, 你唔可以做一個不負責任ge mami, 你諗下一個小朋友無爸爸媽媽會點, 佢條路會幾難行.

就當我地求求你吧!!!

大宅

mind你要振作呀!要好好保重!
唔好要你老公擔心呀, think about your kids, they are the
most precious thing that your husband gave you, he want you to 活得好同好好照顧佢地呀, 你明白嗎?
Your kids need your support!!
We will support you too, you are not alone!!

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

妳仲要睇住妳地的愛情結晶品, 如果真係得番妳一個, 咁妳都要撐住代妳老公繼續照顧妳地個小朋友, 妳咁快想收工, 妳老公唔肯個妳, 頂住呀!!!乖啦!!!

伯爵府

yourmind
既然你是佛教徒又說明白為何你會承受這麼深的愛別離苦求不得苦及捨不得苦,仍然受到這迷籬不悔的虛幻纏繞?應該知道或明白有些債好快還完,有些債多生多世還不完.一切有為法,如露亦如電,如夢幻泡影,應作如是觀.
goodluck

大宅

原文章由 changeyourmind 於 08-2-29 16:18 發表
...sorry..令你們失望了....我吾能夠圓夢...已經吾可以同老公團聚.所有野都再冇..價值..包括我......唉........我....真係想死, 想痛快咁死去!!!
點解....點解有事果吾係我, 點解該死吾係我...點解吾可以比我承受哂! ...

睇到妳打啲咁嘅嘢,我都好擔心妳喎,
妳老公係咪真係......
我都明白呢樣痛苦事唔係發生係我哋
身上,我哋都未必感受到妳有幾痛,
有幾想跟妳老公一齊,
但容許我問一句,妳真係要死,
咁妳點安排妳小朋友嘅命運???

要佢跟妳一齊搵爸爸(妳又可能做唔出)
將佢交比親戚,要佢係一個無父無母
嘅情況下長大???
咁佢將來可能會比其他小朋友蝦,
因為佢係孤兒囉,小朋友蝦佢,
都唔驚佢父母嚟尋仇,咁妳小朋友可能
久而久之出現一啲負面嘅情緒,
點解人哋有父母,而我就係孤兒,
最慘係佢爸爸係無得選擇嘅情況下離開佢,
但佢媽媽呢?有得選擇,但就選擇離開自己身邊,
妳咁樣做會令個小朋友一世都唔開心,
求下妳吖,妳用一日時間,好好哋咁諗下,
如果掉轉頭,今日出事果個係妳,
咁妳想妳老公跟妳一齊去,定係要佢將個
仔養育成材吖~
唔好諗住要個小朋友陪妳走,呢度無人想係
頭條到見到妳呀,唔好做啲咁愚蠢嘅行為,
我哋個個都擔心妳架,妳真係要為個仔努力呀~~

男爵府

原文章由 白活 於 29/2/2008 11:21 PM 發表

有幾想跟妳老公一齊,

要佢跟妳一齊 ...

係架~ 白活講得啱架!
我自己唔係冇父冇母...
但因為我細個時父母要揾食,
我由手抱幾個月大比我婆婆照顧到我小學畢業...
幼稚園開始我已經成日比人蝦~
比人話我係孤兒! 冇人要我冇人鍚我...
我細個時成日唔開心架!
妳忍心妳個仔好似我咁比人蝦咩? :(

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 hashtag影視迷勳章

你唔好死呀!你老公留底個仔俾你咖!你要堅強啲!養大個仔!個仔已經唔可以見啊爸!更唔可以無埋呀媽咖!

男爵府

醒目開學勳章

白活's wrote:
有幾想跟妳老公一齊,

要佢跟妳一齊搵爸爸(妳又可能做唔出)
將佢交比親戚,要佢係一個無父無母
嘅情況下長大???
咁佢將來可能會比其他小朋友蝦,
因為佢係孤兒囉,小朋友蝦佢,
都唔驚佢父母嚟尋仇,咁妳小朋友可能
久而久之出現一啲負面嘅情緒,
點解人哋有父母,而我就係孤兒,
最慘係佢爸爸係無得選擇嘅情況下離開佢,
但佢媽媽呢?有得選擇,但就選擇離開自己身邊,
妳咁樣做會令個小朋友一世都唔開心,
求下妳吖,妳用一日時間,好好哋咁諗下,
如果掉轉頭,今日出事果個係妳,
咁妳想妳老公跟妳一齊去,定係要佢將個
仔養育成材吖~
唔好諗住要個小朋友陪妳走,呢度無人想係
頭條到見到妳呀,唔好做啲咁愚蠢嘅行為,
我哋個個都擔心妳架,妳真係要為個仔努力呀~~

and Vca's wrote:
我自己唔係冇父冇母...
但因為我細個時父母要揾食,
我由手抱幾個月大比我婆婆照顧到我小學畢業...
幼稚園開始我已經成日比人蝦~
比人話我係孤兒! 冇人要我冇人鍚我...
我細個時成日唔開心架!
妳忍心妳個仔好似我咁比人蝦咩? :(

<<Mind,read clearly of what they were wrote,
This is a great effect upon the future of your kid if living without you.
I hope you may reappear brave as the past to forward.
please!!!!

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原文章由 changeyourmind 於 08-2-29 17:24 發表
我的痛........你們不會明白.....我條命係老公執返來架....:-(

mind, 咁妳更加要珍惜,
妳老公唔只執返妳條命,
而且還送了囝囝給妳.

如果妳輕易放棄,
那麼妳不是辜負了妳老公當日執返妳條命的期望嗎?

mind, 生離死別是很十分痛苦的事,
但起碼妳有和老公最甜蜜, 最難忘的回憶,
總好過有些人, 就像我, 自小沒有父母在身邊,
我對他們的回憶就是空白.

珍珠宮

醒目開學勳章

mind:

你響度嘛? 佢地個個都講得好o岩,既然你老公執翻你條命翻黎,佢都想你同仔仔能好好咁活下去架! 千其5好辜負你老公既苦心呀!

講你g,我姑奶個老公響佢地個細女出世不久,比車撞死,佢都能咬緊牙關揍大兩個女,佢得,你都一定得架! 加油呀! 你老公在遠方會一直守護住你同仔仔架!

複式洋房

你唔好做傻事
你都唔想囝囝再承受多一次失去至親的痛苦
囝囝是你們的命根,你會讓他孤獨,無助
其他人比到愛都不及父母的愛心

大宅

mind.
你話你條命是你老公比你. 咁你更加要珍惜. 調返轉頭想下. 如果係你. 你都唔想你老公因為咁而放棄自己的生命.
連你都唔愛惜. 咁那一位會愛惜呢. 你唔可以咁自私. 你有冇問個你個仔佢想點呢. 佢最親的人是你. 你唔可以咁做.
世上有好多事都唔到我們去做. 有時以好的方面諗下. 我知道你的感覺. 我知道你只是一時想不開.
你記住. 做傻時係解決唔到問題架. 咩你以為做傻事做可以見到老公咩. 邊個講架...
你以為你咁你. 你老公會開心咩 .
你以為你咁做. 可以一了百了咩.
你以為你咁做. 就可以當咩事都冇發生過咩.
唔好再咁自私啦. 要堅強. 要支撐到底.

大宅

原文章由 changeyourmind 於 08-2-29 16:40 發表
我很慚愧...我是佛教徒..所有事我明白...但我已不能自拔.....即使落到無間地獄.....

明你心情, 但系你有事你個仔點呀 ? 堅強 d , 最終要靠你自己先可以企起身. 努力呀 !

你諗下你唔系最慘 ~ 有好多好多人慘過你, 你可以捱得過 ga. Don't give up !

大宅

mind 今日全日都冇online,...

男爵府

mind,

妳有冇睇到大家留比妳既message?
喺而家依個咁既時候,
我地要求妳好理智咁去考慮依樣果樣,
可能真係過份咗!
但妳有冇唸過 - 點解大家素未謀面......
日日喺度留言比妳?
連我老公打電話來都問起妳有冇消息!

妳同我地講sorry,其實妳冇對我地唔住喎~
但妳咁既放棄態度,妳對唔住既係妳老公+妳個仔!
我只係想講 - 妳老公無論發生咗乜事...
都已經係一個唔可以改變既事實!
相反妳自己就有好多野可以改變~
e.g. 妳同妳個仔既將來......
只要妳唔放棄!

我希望妳真係可以"change your mind"!

[ 本文章最後由 Vca 於 08-3-1 19:20 編輯 ]

首頁

尾頁

跳至