自由講場

跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

引用:Quote:EVA222+發表於+15-1-17+11:17+無所謂

原帖由 meow~meow 於 15-01-17 發表
首富都好似靠借外家一力,才能成就今日哇
+x 已示範 又唔見有人敢說咩 再來一個包裝白手興家

水晶宮

畀面勳章

回覆:身邊有D男性朋友話要搵有錢老婆

咁唔該,佢哋自己都要有都敏俊咁perfect先得。

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

祝福他們,之後買定花生

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:無錢男+有錢女,都可以係真愛,只要唔係為

原帖由 goo_littlebb 於 15-01-17 發表
無錢男+有錢女,都可以係真愛,只要唔係為錢一齊就得啦。我都識個草根出身男仔,識到有錢女,人地既嫁妝係 ...
個男仔做左佢外父公司嘅經理,佢學歷ok? 夠料做

<3<3Rilakkuma+PostPet+Pooh

伯爵府

forgive?forget? 發表於 15-1-17 11:19
人望高處
我成班男同事話娶老婆一定要收入stable,公一份婆一份,最好娶有錢女,夫憑妻貴啦,如兩個窮光蛋結婚多數無好結果不過佢地女友工作上真係有d本事的

琥珀宮

引用:無所謂,好過窮配窮,所生仔女難出頭,都要

原帖由 EVA222 於 15-01-17 發表
無所謂,好過窮配窮,所生仔女難出頭,都要有本領釣到有錢女。
最好搵個老婆有搵錢能力,外家有錢不一定長期補貼,搵到個有錢女只識洗唔識搵就敝加火!

我d fd多數窮家出身靠自己,做工多年成管理層人工幾好變小康,男性fd如果聚番同level同圈子,兩公婆加埋月薪十多萬做真正中產,經濟環境比那些只聚普通文員sales既好得多!

所以我覺得Eva 你囡係筍盤!

男爵府

而家好多男人都咁諗,只能話家家有求。有錢嘅溫室小花都想搵個就哂佢嘅男人,如果滿足到呢樣野,俾哂副身家個男人都得啦。。。

禁止訪問

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 EVA222 於 15-01-17 發表無所

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 EVA222 於 15-01-17 發表無所

原帖由 木土土 於 15-01-17 發表
最好搵個老婆有搵錢能力,外家有錢不一定長期補貼,搵到個有錢女只識洗唔識搵就敝加火!

我d fd多數窮家出 ...
唔敢要求咁多喇,但求我仔將來娶妻的外家小康,外家長老自己搞掂退休果筆都阿彌陀佛喇!怕只怕仲要連累後生生養死葬埋人地老豆老母就

利申:我已有物業收租,可養活退休的我+C6

男爵府

EVA222 發表於 15-1-17 11:17
無所謂,好過窮配窮,所生仔女難出頭,都要有本領釣到有錢女。

認同, 釣到有錢女亦都係佢既本領, 男女如是

禁止訪問

寶石宮

睇佢有冇實力啦

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 木土土 於 15-01-17 發表最好

琥珀宮

引用:Quote:原帖由+木土土+於+15-01-17+發表最好

唔知醜俾我賣花讚花香。
娶到我女唔差架,在家有少許刁蠻,在外識人情世故有分寸,叫做專業薪水唔 ...
如果係我仔女友有咁正,比著我lur飯應催婚!

你囡家庭條件絕對好過個d家住千幾尺有幾層樓收租但有個一言堂強勢老豆個d!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 木土土 於 15-01-17 發表最好

唔知醜俾我賣花讚花香。
娶到我女唔差架,在家有少許刁蠻,在外識人情世故有分寸,叫做專業薪水唔 ...
咁正嘅條件,比我都十分喜歡啦!唔好話咩啦,淨係你女供書教學都洗唔少啦,女家咁大投資額,男家父母半夜瞓著都笑醒!

有些人著眼於女家嫁女比幾多金器嫁妝,計我話,供書教學、外家小康呢兩項應該至係著眼點,起碼將來啲孫起步點都高啲啦!唔通個個月要負擔四大長老好咩?啲孫嘅資源都少咗啦!

伯爵府

好媽媽勳章

冇出息。

佢搵到先算啦。

There's some good in this world, Mr Frodo. And it's worth fighting for.

珍珠宮

收工囉…男女都係有錢好,無所謂,最緊要收工又可以去happy

男爵府

佢地唔係受得压力,又唔挨得……

珍珠宮

我有親戚... 兩個女結婚一人送一層樓.... 仲要係成千尺個種...兩個女婿都係佢公司打工...
真係好似入左佢門咁...

首頁
12345...10

尾頁

跳至